Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Vypínání ntb

CzechGunner (3)|22.12.2010 01:03
Zdravím! Trápí mě problém se svévolným vypínáním ntb. Vše začalo, že se mi vypnul při hraní hry bez chladící podložky, myslel jsem, že je to přehříváním, tudíž jsem začal používat chladící podložku, avšak problém neustále graduje. Teď mi to dokonce udělal, když jsem zapnul Everest abych sem mohl pomocí něj hodit nějaké info podrobnější informace o hardware a software. Jedná se o ntb značky Dell řady Vostro. Chtěl bych vědět, zda je to nějaký banální problém, nebo něco, s čím bych se měl obrátit na servis. Děkuji za rady.

Připojuji přílohu se zprávou z Everestu.
Jandaskunk (2330)|22.12.2010 01:11
Vypíná to, když to běží na baterku nebo na adaptér, nebo obojí? Pokud to vypíná i při zapojeném napájení, tak vyndej baterku (při vyplém notebooku) a zkus jet jen na adaptér.
CzechGunner (3)|22.12.2010 01:22
Hry hraji pouze když jsem připojen k síti. Zkusím to tedy a napíši odezvu. Pokud by se po delší dobu nic nestalo, svědčilo by to o něčem např. o vadné baterii?
Dojigiri (1629)|22.12.2010 07:32
Jak je starej? Skus nějakej měřič teploty v zátěži (Everest, Speedfan) jestli se nepřehřívá. Pokud je starší než 2 roky, nejspíš už bude zanesenej chladič a chtěl by vyčistit (pak často nepomůže ani chladicí podložka, protože vzduch nemá kudy odcházet).
CzechGunner (3)|22.12.2010 10:37
Mám jej rok, ale používám jej prakticky pořád. Kdyžtak, jestli by jsi mi mohl poradit, jak jsem změřit pomocí toho everestu, když hraji? Funguje to třeba tak, že zapnu everest, hru a když se ntb vypne, ukáže nejvyšší teplotu?
durib (1141)|22.12.2010 11:02
[quote=CzechGunner;424260]Mám jej rok, ale používám jej prakticky pořád. Kdyžtak, jestli by jsi mi mohl poradit, jak jsem změřit pomocí toho everestu, když hraji? Funguje to třeba tak, že zapnu everest, hru a když se ntb vypne, ukáže nejvyšší teplotu?[/quote]
Staci udelat test stability v everestu a sledovat teploty. Nicmene pokud je jeste v zaruce, zvolil bych reklamaci a dale se tim nezabyval.
honzee (187)|23.12.2010 11:09
[quote=durib;424273]Staci udelat test stability v everestu a sledovat teploty. Nicmene pokud je jeste v zaruce, zvolil bych reklamaci a dale se tim nezabyval.[/quote]
Presne tak. Zkus zmerit ty teploty, pripadne to rovnou preventivne vycistit, pokud je k vetraku dobry pristup. Nebo to vem k nekomu, kdo ma kompresor a staci to pod tlakem profouknout.

Pokud to nepomuze, mas to v zaruce takze neni co resit.
Jandaskunk (2330)|23.12.2010 11:15
[quote=honzee;424529]Presne tak. Zkus zmerit ty teploty, pripadne to rovnou preventivne vycistit, pokud je k vetraku dobry pristup. Nebo to vem k nekomu, kdo ma kompresor a staci to pod tlakem profouknout.

Pokud to nepomuze, mas to v zaruce takze neni co resit.[/quote]

Když to je v záruce, tak bych se do toho nemontoval (dovnitř noťase), taky se může lehce stát, že ji ztratí, když bude hodně šikovnej a někde veme nějakou pečeť nebo něco urve...mrknul bych v prvý řadě na ty teploty (např. HWMonitor)