Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell Latitude D620 BIOS

honzee (187)|25.12.2010 12:15
Vanoce jsou za nami, a mne se do rukou dostal dalsi nemocnej laptop. Majitel pry pri preinstalovani windows nejak updatoval i BIOS (pry automaticky behem instalace, coz neni moc pravdepodobne:)) a samozrejme se to pokazilo.

Doufal jsem v pouziti CD nebo bootovatelneho USB, jenze notebook "ani neskytne". Po zmacknuti tlacitka se na chvili rozsviti kontrolni diody, vetrak se ale nezacne tocit vubec a display taky nesviti. Po par vterinach diody opet zhasnou a je konec.

Mam nejakou sanci to opravit bez vymeny nebo servisniho prehrani cipu?
czhunter (775)|25.12.2010 13:19
Popravdě ... to stejný mi D630 dělala, když mi spolužačka nalila vodu do klávesnice (ale pak to nakonec rozchodil).
A vzhledem k tomu, že BIOS se při reinstalu Win neupdatuje, tak bych řekl, že ti pan majitel pěkně lže.
honzee (187)|25.12.2010 13:58
Nema duvod:) Ja si spis myslim jestli mu to treba nenabidlo upgrade BIOSu nejak samo po reinstalu. No v kazdym pripade asi nema ani cenu vyrabet bootovaci medium, kdyz se po zapnuti nic nedeje.. Co mi zbyva zkusit, nez ho odepisu? Zkusit BIOS resetovat?
kevin00 (10238)|25.12.2010 17:28
BIOS resetovat můžeš, tím nic nezkazíš. Pouze budeš muset s největší pravděpodobností rozebrat celý notebook, aby jsi se dostal k baterii.
honzee (187)|25.12.2010 18:20
dvojak...
honzee (187)|25.12.2010 18:21
kevin00: Brnkacka, panel pod monitorem, 3 sroubky, klavesnice a jsem tam, 2 minuty:) Nicmene to nepomohlo... Nbk je porad uplne mrtvej, po stisknuti tlacitka se jenom rozsviti par kontrolek a hned zhasnou. Nic se netoci, nevrci a nechrousta.
honzee (187)|28.12.2010 23:42
Udelal jsem pokrok. Temer kazde PC ma v BIOSu "boot block", ktery neni prepisovan pri updatu BIOSu. U ruznych PC jsou ruzne zpusoby pristupu. U tohohle DELLu musite odpojit baterku a napajeni, stisknout DEL, pripojit napajeni, rozsviti se cervena dioda, povolit DEL a pc zacne hledat zachranna media. Tudiz uz mam skoro vyhrano!

Nyni zapasim se spravnym druhem media a souborem, ktery na medium vlozit. Zda se, ze to pujde i z USB, nebude treba ani usb floppy.

U jinych notebooku se BIOS recovery aktivuje napr. tlacitky FN+B, WIN+B a podobne.

Jdu pokracovat v pokusech, nicmene od pouheho sviceni diod jsem se dostat k zapnuti vetraku a pokusu o cteni z USB. Nyni uz snad zbyva pouze vlozit na flashku spravne pojmenovany soubor.

Poprosim o smazani dvojaku o prispevek vyse a mozna o presunuti tematu do sekce BIOS
honzee (187)|29.12.2010 13:23
OPRAVENO! Stacilo uz jenom vybrat spravny soubor s BIOSem, zde konkretne PC nebral nejnovejsi, musel jsem sahnout po starsi verzi. Taky je nutne pouzit flashku formatovanou na FAT a s malou kapacitou (ja jsem svoji 4GB rozdelil na dva oddily, prvni ma 16MB a je FAT, druhy je linuxovy a tudiz si s nim BIOS nedela hlavu a ignoruje ho).

Zdanlive uplne mrtve PC se povedlo opravit:) Zdroj informaci: http://forums.mydigitallife.info/threads/13605-About-Dell-BIOS-recovery