Dell Latitude D620 BIOS
Vanoce jsou za nami, a mne se do rukou dostal dalsi nemocnej laptop. Majitel pry pri preinstalovani windows nejak updatoval i BIOS (pry automaticky behem instalace, coz neni moc pravdepodobne:)) a samozrejme se to pokazilo.
Doufal jsem v pouziti CD nebo bootovatelneho USB, jenze notebook "ani neskytne". Po zmacknuti tlacitka se na chvili rozsviti kontrolni diody, vetrak se ale nezacne tocit vubec a display taky nesviti. Po par vterinach diody opet zhasnou a je konec.
Mam nejakou sanci to opravit bez vymeny nebo servisniho prehrani cipu?
Doufal jsem v pouziti CD nebo bootovatelneho USB, jenze notebook "ani neskytne". Po zmacknuti tlacitka se na chvili rozsviti kontrolni diody, vetrak se ale nezacne tocit vubec a display taky nesviti. Po par vterinach diody opet zhasnou a je konec.
Mam nejakou sanci to opravit bez vymeny nebo servisniho prehrani cipu?
Popravdě ... to stejný mi D630 dělala, když mi spolužačka nalila vodu do klávesnice (ale pak to nakonec rozchodil).
A vzhledem k tomu, že BIOS se při reinstalu Win neupdatuje, tak bych řekl, že ti pan majitel pěkně lže.
A vzhledem k tomu, že BIOS se při reinstalu Win neupdatuje, tak bych řekl, že ti pan majitel pěkně lže.
Nema duvod:) Ja si spis myslim jestli mu to treba nenabidlo upgrade BIOSu nejak samo po reinstalu. No v kazdym pripade asi nema ani cenu vyrabet bootovaci medium, kdyz se po zapnuti nic nedeje.. Co mi zbyva zkusit, nez ho odepisu? Zkusit BIOS resetovat?
BIOS resetovat můžeš, tím nic nezkazíš. Pouze budeš muset s největší pravděpodobností rozebrat celý notebook, aby jsi se dostal k baterii.
kevin00: Brnkacka, panel pod monitorem, 3 sroubky, klavesnice a jsem tam, 2 minuty:) Nicmene to nepomohlo... Nbk je porad uplne mrtvej, po stisknuti tlacitka se jenom rozsviti par kontrolek a hned zhasnou. Nic se netoci, nevrci a nechrousta.
Udelal jsem pokrok. Temer kazde PC ma v BIOSu "boot block", ktery neni prepisovan pri updatu BIOSu. U ruznych PC jsou ruzne zpusoby pristupu. U tohohle DELLu musite odpojit baterku a napajeni, stisknout DEL, pripojit napajeni, rozsviti se cervena dioda, povolit DEL a pc zacne hledat zachranna media. Tudiz uz mam skoro vyhrano!
Nyni zapasim se spravnym druhem media a souborem, ktery na medium vlozit. Zda se, ze to pujde i z USB, nebude treba ani usb floppy.
U jinych notebooku se BIOS recovery aktivuje napr. tlacitky FN+B, WIN+B a podobne.
Jdu pokracovat v pokusech, nicmene od pouheho sviceni diod jsem se dostat k zapnuti vetraku a pokusu o cteni z USB. Nyni uz snad zbyva pouze vlozit na flashku spravne pojmenovany soubor.
Poprosim o smazani dvojaku o prispevek vyse a mozna o presunuti tematu do sekce BIOS
Nyni zapasim se spravnym druhem media a souborem, ktery na medium vlozit. Zda se, ze to pujde i z USB, nebude treba ani usb floppy.
U jinych notebooku se BIOS recovery aktivuje napr. tlacitky FN+B, WIN+B a podobne.
Jdu pokracovat v pokusech, nicmene od pouheho sviceni diod jsem se dostat k zapnuti vetraku a pokusu o cteni z USB. Nyni uz snad zbyva pouze vlozit na flashku spravne pojmenovany soubor.
Poprosim o smazani dvojaku o prispevek vyse a mozna o presunuti tematu do sekce BIOS
OPRAVENO! Stacilo uz jenom vybrat spravny soubor s BIOSem, zde konkretne PC nebral nejnovejsi, musel jsem sahnout po starsi verzi. Taky je nutne pouzit flashku formatovanou na FAT a s malou kapacitou (ja jsem svoji 4GB rozdelil na dva oddily, prvni ma 16MB a je FAT, druhy je linuxovy a tudiz si s nim BIOS nedela hlavu a ignoruje ho).
Zdanlive uplne mrtve PC se povedlo opravit:) Zdroj informaci: http://forums.mydigitallife.info/threads/13605-About-Dell-BIOS-recovery
Zdanlive uplne mrtve PC se povedlo opravit:) Zdroj informaci: http://forums.mydigitallife.info/threads/13605-About-Dell-BIOS-recovery