ATi Nebo nVidia?
Mám takové malé dilema. Zháním pro bratrance GK do 1 800,-
Má v PC tohle:
Pentium Dual-Core E6500
2GB RAM DDR2 667Mhz
500W Forton (teď nevím jestli z edice bronze)
Biostar P31-a7 rev. 2.0
Momentálně je tam osazená HD4350
Jednalo se o mou pracovní stanici, ale pořídil jsem si noťas na práci a tuto sem dal bratranci.
Chce ji na hry.
Hledal jsem po bazarech a narazil jsem na tyto dvě karty co mě zaujaly.
HD4850 GS za 1600,-
GTS 250 Green za 1400,-
Obě jsou bazarový, první je opravovaná a má záruku 1 rok, druhá je taky bazarová a má záruku 3 roky.
Ohledně výkonu mi přijde lepší 4850 ještě navíc z edice Gold sample. Tak by mě zajímalo, jestli se mnou sdílíte názor a vzít tu ATinu.
EDIT:
Obě to jsou 512MB verze, není třeba víc, protože monitor, který má, má maximální rozlišení 1280x1024.
EDIT2:
Nedávám přednost ani jedná firmě. S obouma jsem spokejný, protože od obou mi prošli karty rukama a můžu říct že jsem byl zatím spokojen.
Má v PC tohle:
Pentium Dual-Core E6500
2GB RAM DDR2 667Mhz
500W Forton (teď nevím jestli z edice bronze)
Biostar P31-a7 rev. 2.0
Momentálně je tam osazená HD4350
Jednalo se o mou pracovní stanici, ale pořídil jsem si noťas na práci a tuto sem dal bratranci.
Chce ji na hry.
Hledal jsem po bazarech a narazil jsem na tyto dvě karty co mě zaujaly.
HD4850 GS za 1600,-
GTS 250 Green za 1400,-
Obě jsou bazarový, první je opravovaná a má záruku 1 rok, druhá je taky bazarová a má záruku 3 roky.
Ohledně výkonu mi přijde lepší 4850 ještě navíc z edice Gold sample. Tak by mě zajímalo, jestli se mnou sdílíte názor a vzít tu ATinu.
EDIT:
Obě to jsou 512MB verze, není třeba víc, protože monitor, který má, má maximální rozlišení 1280x1024.
EDIT2:
Nedávám přednost ani jedná firmě. S obouma jsem spokejný, protože od obou mi prošli karty rukama a můžu říct že jsem byl zatím spokojen.
Těžko soudit, když neznáme takty jednotlivých karet. Na referenčních je asi o 5% GTS250 rychlejší. Ale GS je přetaktovaná edice, zatímco green je podtaktovaná.
Pro GTS250 určitě hraje záruku, možnosti přetaktování a asi i chladič. GS je určitě Gainward a ten je proslulý hlučnými chladiči.
Pro GTS250 určitě hraje záruku, možnosti přetaktování a asi i chladič. GS je určitě Gainward a ten je proslulý hlučnými chladiči.
Podle mě jsou obě Gainward, protože jedna z posledních GTS250, co se prodávala nová, byla právě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a u obou bude hlučný chladič. Osobně jsem měl jednu Gainward HD4850 v počítači (byla to edice s default takty, ale alternativním chladičem od Gainwardu) a byla hlučná jak stíhačka... Osobně bych se vyhnul oboum, pokud jsou od Gainward.
[quote=NHKG;425227]Pro GTS250 určitě hraje záruku, možnosti přetaktování a asi i chladič. GS je určitě Gainward a ten je proslulý hlučnými chladiči.[/quote]
Jo Gainward jsou obě. Myslím že hluk mu vadit nebude, hraje se sluchátky.
Jinak takty:
HD4850 GS
Jádro 700MHz
DDR3 paměti 2200MHz
Šířka sběrnice 256bit
800 stream procesorů
Takt shaderů 800MHz
GTS250 Green
Jádro 675MHz
DDR3 1900MHz
256bit sběrnice
128 stream procesorů
Shadery 750MHz
Jo Gainward jsou obě. Myslím že hluk mu vadit nebude, hraje se sluchátky.
Jinak takty:
HD4850 GS
Jádro 700MHz
DDR3 paměti 2200MHz
Šířka sběrnice 256bit
800 stream procesorů
Takt shaderů 800MHz
GTS250 Green
Jádro 675MHz
DDR3 1900MHz
256bit sběrnice
128 stream procesorů
Shadery 750MHz
No nevim, já jsem tu svou Gainward slyšel i přes dveře a přes jedno patro :) A to byla prý někde na 6% otáčkách...každopádně se z toho dalo vytáhnout ještě víc..
Tak v tomto případě je asi jedno, kterou kartu vezmeš. Výkon bude hrát pro HD4850, ale má kratší záruku, trošku víc žere a je dražší. Hlučné budou obě.
Nebo novou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],plná záruka,tichý chladič,a nato rozlišení zahraje všechno na max popř. bez AA
[quote=lavjoy;425272]Nebo novou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste],plná záruka,tichý chladič,a nato rozlišení zahraje všechno na max popř. bez AA[/quote]
To jo, ale je o 25÷40% slabší jak výše uvedené karty ...
To jo, ale je o 25÷40% slabší jak výše uvedené karty ...
A co něco [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]? (je to teda taky bazar, ale má 6 měsíců záruku a je výkonnější než HD4850 - dražší taky - a není to Gainward :D) Anebo se ještě mrknout po bazarech, určitě se najde něco lepšího než ty Gainward...
EDIT: Jinak doporučuju ještě před upgradem zkontrolovat zdroj (jestli nemá nafouklé - vyteklé - kondenzátory, nějaké spálené obvody apod...) a hodilo by se zjistit, co je to přesně za model...
EDIT2: matyyy: Anebo i tak, ale bude muset nějak vymyslet jak to tam přidělat, ta mezera na větráček (a samotnej původní větráček) je podle mě menší než 92mm...jinak může ten větráček připojit i na desku (tam by byla možná lepší regulace, protože na kartě bude určitě jen dvoupin)...
EDIT: Jinak doporučuju ještě před upgradem zkontrolovat zdroj (jestli nemá nafouklé - vyteklé - kondenzátory, nějaké spálené obvody apod...) a hodilo by se zjistit, co je to přesně za model...
EDIT2: matyyy: Anebo i tak, ale bude muset nějak vymyslet jak to tam přidělat, ta mezera na větráček (a samotnej původní větráček) je podle mě menší než 92mm...jinak může ten větráček připojit i na desku (tam by byla možná lepší regulace, protože na kartě bude určitě jen dvoupin)...