Zdravím , potřeboval bych poradit jak nastavit sít abych mohl sdílet některé složky.
Máme v baráku internet přes ADSL. Telefonní přípojka je v prvním patře a tam je i router. Z routeru je internet sdílen na další dva počítače a dále pak do dalšího switche, který je v prvním patře a tam jsou pak opět dva pc. A já nyní potřebuju na všech 4 pc nastavit sdílené složky. V pracovní skupině vidim jen vždy ty dva pc ,které jsou ve stejném switchi. Dá se to nějak nastavit abych v pracovní skupině viděl všechny PC a mohl tak nasdílet složky? Ip adresy mám přiřazovány pomocí DHCP. Předem děkuji za rady ;-)
Máme v baráku internet přes ADSL. Telefonní přípojka je v prvním patře a tam je i router. Z routeru je internet sdílen na další dva počítače a dále pak do dalšího switche, který je v prvním patře a tam jsou pak opět dva pc. A já nyní potřebuju na všech 4 pc nastavit sdílené složky. V pracovní skupině vidim jen vždy ty dva pc ,které jsou ve stejném switchi. Dá se to nějak nastavit abych v pracovní skupině viděl všechny PC a mohl tak nasdílet složky? Ip adresy mám přiřazovány pomocí DHCP. Předem děkuji za rady ;-)
Zkotroluj následující:
- Pracovní skupina je stejná na všech PC?
- Má každej z těch počítačů nastavený jiný jméno (např. v "ipconfig /all" to je vidět)?
- Jdou ty počítače, který nejsou zrovna vidět, pingnout podle jména ("ping
")? - Jdou ty počítače, který nejsou zrovna vidět, pingnout přímo podle IP adres?
- Sdílení přes jméno PC (bez vyhledávání v síti a ve skupině) funguje? (tj. pokud otevřeš Tento počítač a do adresního řádku zadáš "\\
\ ", tak se to otevře?) - Sdílení přímo přes IP funguje? (tj. pokud otevřeš Tento počítač a do adresního řádku zadáš "\\192.168.xxx.xxx\
" - s IP na začátku -, tak se to otevře?) - Značka a model switche jsou jaký a jaký jsou jednotlivý verze Windows na těch PC?