Nová GK
Zdravim,
odešla mi GK a tak bych rád sehnal náhradu.
Sestava:
AMD Athlon 64 X2 5000+ EE BOX
ASUS M2N
Zeppelin 1024MB 800MHz (2x)
Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 PCIE dual DVI-I
Zdroj 400W
Chtěl bych takovou GK která nebude omezována zbytkem PC.
odešla mi GK a tak bych rád sehnal náhradu.
Sestava:
AMD Athlon 64 X2 5000+ EE BOX
ASUS M2N
Zeppelin 1024MB 800MHz (2x)
Sapphire Radeon HD 2600 XT 256MB DDR3 PCIE dual DVI-I
Zdroj 400W
Chtěl bych takovou GK která nebude omezována zbytkem PC.
Jako poslední pokus o záchranu GK jsem ji strčil do troby. Cca po 6 minutách se mi nafouknul jeden kondík :-( Co teď? Má smysl kartu odzkoušt? Nemůže se něco stát?
[quote=LopoCz;427308]Jako poslední pokus o záchranu GK jsem ji strčil do troby. Cca po 6 minutách se mi nafouknul jeden kondík :-( Co teď? Má smysl kartu odzkoušt? Nemůže se něco stát?[/quote]
Kondík jedine vymeniť, možno tiež dôvod, prečo Ti odišla karta, v trúbe sa to len pekne ukázalo... v žiadnom prípade by som ju do kompu nedával, nikdy nevieš, či to zdroj nezoberie zle (o akú značku vlastne ide?) a nepozve na výlet do "kremíkového nebíčka" aj zvyšok zostavy...
Kondík jedine vymeniť, možno tiež dôvod, prečo Ti odišla karta, v trúbe sa to len pekne ukázalo... v žiadnom prípade by som ju do kompu nedával, nikdy nevieš, či to zdroj nezoberie zle (o akú značku vlastne ide?) a nepozve na výlet do "kremíkového nebíčka" aj zvyšok zostavy...
Chtělo by to vědět tu značku a model zdroje, jestli to je nějaký šmejd, tak by to mohl být důvod, proč je GK "mrtvá" (minimálně s tím kondenzátorem, protože šmejdský zdroje dodávají zvlněné napětí, které postupně odrovnává komponenty v PC nebo se jednou rozhodne taky sám odejít a vezme ještě něco s sebou)
Zítra bude nová: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tak uvidíme....
Ještě uvažuju o koupi nového zdroje... Poradíte mi jaký by byl vhodný pro mou sestavu a novou gk?
Starý zdroj:
Ještě uvažuju o koupi nového zdroje... Poradíte mi jaký by byl vhodný pro mou sestavu a novou gk?
Starý zdroj:
Jak starý je ten zdroj? Zkontroluje vnitřek zdroje - nafouklý, vyteklý, prdlý kondíky, případně jiné defekty...
Můžeš sem klidně hodit fotku, pokud si nejsi jistý...jinak stejně to není žádná sláva ten zdroj, to napětí bude určitě zvlněný.
Ty kondíky to mají za sebou, viz. ta hnědá srajda, pokud to není nějaký spešl lepidlo, který jsem ve zdrojích nikdy neviděl... :D
Nový zdroj by asi byl vhodný, nejlevnější vhodný Seasonic 350W OEM stojí necelých 650Kč.
[quote=Jandaskunk;427331]Ty kondíky to mají za sebou, viz. ta hnědá srajda, pokud to není nějaký spešl lepidlo, který jsem ve zdrojích nikdy neviděl... :D[/quote]
Přijde mi ale zvláštní, že ani jeden kondík není nafouknutý, přitom vypadá, že všechny vytekly.
[quote=Jandaskunk;427331]Ty kondíky to mají za sebou, viz. ta hnědá srajda, pokud to není nějaký spešl lepidlo, který jsem ve zdrojích nikdy neviděl... :D[/quote]
Přijde mi ale zvláštní, že ani jeden kondík není nafouknutý, přitom vypadá, že všechny vytekly.
Podle mého je to nějaké lepidlo. Je jak na těch velkých i na menších (jsou vidět na 1. fotce).
Bude stačit 350W? A co znamena to OEM? Chtěl bych se s novým zdrojem vejít do 1000Kč.
Bude stačit 350W? A co znamena to OEM? Chtěl bych se s novým zdrojem vejít do 1000Kč.
OEM znamená, že je bez příslušenství - žádná krabice, ani napájecí kabel. V případě Seasonicu to znamená jejich nejlevnější řadu. Jinak osobně bych bral spíš už [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], který má kromě vyššího výkonu (možnost upgrade PC) i více konektorů (disky, napájení grafiky apod.)
Možná by se vyplatilo vzít 400W ať je větší rezerva na budoucí PC, ale na toto bude stačit i s rezervou kvalitní zdroj 300W. Normální 400W Seasonic se ale nevyplatí, o pár desítek korun víc stojí Seasonic SS-400ET-F3 400W Bronze OEM za necelých 900Kč. Za něco málo přes tisíc korun, je pak špičková verze Seasonic S12II-330 330W Bronze, který má i krabici a napájecí kabel. Její hlavní výhodou je použití kvalitnějších součástek, které prodlužují životnost a snižují hluk.
OEM znamená, že zdroj je bez napájecího kabelu a bez krabice.
Bronze znamená vyšší účinnost zdroje, tudíž menší spotřebu PC.
EDIT: Jsem pomalý :turtle:slug
OEM znamená, že zdroj je bez napájecího kabelu a bez krabice.
Bronze znamená vyšší účinnost zdroje, tudíž menší spotřebu PC.
EDIT: Jsem pomalý :turtle:slug