Dobrý den, mám doma celkem tři počítače, jeden klasický stolní, jeden notebook Acer a jeden netbook Lenovo ThinkPad Edge.
K internetu se připojuji přes pevnou linku a ADSL/Wifi modem Huawei Echolife HG520i. Stolní počítač je připojen klasicky přes kabel. Notebook připojuji pomocí wifi avšak netbook se na wifi připojit nemůže. Oba přenosné PC mají Windows 7 64bit Home Premium.
Problém je, že netbook se jakože připojí na wifi avšak dole, jak je ukazatel signálu je také výstražný žlutý vykřičník a připojení k internetu nejde. Netušíte prosím, kde by mohl být problém? Aplikace odstanění potíží nijak nepomáhá.
K internetu se připojuji přes pevnou linku a ADSL/Wifi modem Huawei Echolife HG520i. Stolní počítač je připojen klasicky přes kabel. Notebook připojuji pomocí wifi avšak netbook se na wifi připojit nemůže. Oba přenosné PC mají Windows 7 64bit Home Premium.
Problém je, že netbook se jakože připojí na wifi avšak dole, jak je ukazatel signálu je také výstražný žlutý vykřičník a připojení k internetu nejde. Netušíte prosím, kde by mohl být problém? Aplikace odstanění potíží nijak nepomáhá.
[quote=astec;427645]IP adresa NTB je ze stejného rozsahu jako u stolního?[/quote]
Strašně rád bych odpověděl ale jsem naprostý amatér co se internet problémů týká.
Strašně rád bych odpověděl ale jsem naprostý amatér co se internet problémů týká.
1. Fungovalo to někdy?
2. konfiguroval jsi, nebo někdo jiný router?
3. chtělo to po Tobě při připojování heslo?
u tlačítka start je políčko kam napíšeš cmd a stiskneš enter. Poté na píšeš ipconfig a stiskneš enter. Tak zjistíš IP adresu PC a NTB ty sem napiš
Po poklepání na ukazatel kvality signálu se objeví správce sítě a v něm soupis sítí se statusem zdali jsi připojen
2. konfiguroval jsi, nebo někdo jiný router?
3. chtělo to po Tobě při připojování heslo?
u tlačítka start je políčko kam napíšeš cmd a stiskneš enter. Poté na píšeš ipconfig a stiskneš enter. Tak zjistíš IP adresu PC a NTB ty sem napiš
Po poklepání na ukazatel kvality signálu se objeví správce sítě a v něm soupis sítí se statusem zdali jsi připojen
1. Nefungovalo, jelikož je netbook nový. Notebook se při prvním připojení chytil hned napoprvé.
2. Na routeru jsem jen povoloval wifi, níž screen. Mac adresy jsou disabled. Na této konfiguraci notebook běží v pohodě.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3. Při připojování jsem normálně zadal heslo a síť hlásí připojeno avšak bez přístupu na internet. Signál je vynikající.
Ipcheck notebooku
Přípona DNS podle připojení...:
Místní IPv6 adresa v rámci propojení...: fe80::184e:5404:4d5a:19c3%13
Adresa IPv4...: 10.0.0.3
Maska podsítě...: 255.255.255.0
Výchozí brána...: 10.0.0.138
Ipcheck netbooku
Místní IPv6 adresa v rámci propojení...: fe80::3c11:92c9:f82f:7376%15
Adresa IPv4...: 172.21.3.110
Výchozí brána...: 172.21.3.1
2. Na routeru jsem jen povoloval wifi, níž screen. Mac adresy jsou disabled. Na této konfiguraci notebook běží v pohodě.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
3. Při připojování jsem normálně zadal heslo a síť hlásí připojeno avšak bez přístupu na internet. Signál je vynikající.
Ipcheck notebooku
Místní IPv6 adresa v rámci propojení...: fe80::184e:5404:4d5a:19c3%13
Adresa IPv4...: 10.0.0.3
Výchozí brána...: 10.0.0.138
Ipcheck netbooku
Místní IPv6 adresa v rámci propojení...: fe80::3c11:92c9:f82f:7376%15
Adresa IPv4...: 172.21.3.110
Výchozí brána...: 172.21.3.1