Zdravím pánove a dámy, mám problém s tímto routrem, teda spíše se chci zeptat zda je u něj možné nastavit si parametry pro sit od jineho poskytovatele nez je O2(tedy DSL)? Popripade kde. Dik moc za rady
samozrejme, ze to ide. Musis sa prihlasit na ten router cez internetovy prehliadac a v zalozke network -> WAN zmenit nastavenia. V prilohe posielam obrazok z mojho routra.
na router se dostanu, nastavim static ip ale potrebuju nastavit taky branu a ta mi zustava porad na nulach viz obrazek
Prosimte pro jakeho poskytovatele se to snazis naslavit??
Ja jen ze z ADSL WAN portu neudelas nic jineho nez zase jen ADSL. Takze to nepujde pouzit jako kabelovy router a tak podobne.
Ja jen ze z ADSL WAN portu neudelas nic jineho nez zase jen ADSL. Takze to nepujde pouzit jako kabelovy router a tak podobne.
Na net od Pody. Jde o bezdrat pres wifi.... takze z toho adsl to nijak neprekopu co?.. sem si to myslel ze tady asi bude problem
No, pokud ten net prijimas pres nejake zarizeni, byt treba jen s jednim portem, melo by jit pouzit ten ADSL router jen jako "WIFI SWITCH" konkretne nastavis wifi, vypnes veskere funkce dhcp, upnp, firewall a ostatni a poluzijes jeden z LAN poru jako vstup, zbyle jako vystupy, pres wifi totez.
Akorat IP adresy a routovani bude muset umet ten prijimac internetu, obvykle se ale pouzivaji mikrotiky nebo Nanostationy ktere umi preklad adres, dhcp a ostatni potrebne funkce, takze snad budes mit stesti.
Akorat IP adresy a routovani bude muset umet ten prijimac internetu, obvykle se ale pouzivaji mikrotiky nebo Nanostationy ktere umi preklad adres, dhcp a ostatni potrebne funkce, takze snad budes mit stesti.
[quote=|Mio|;428549]No, pokud ten net prijimas pres nejake zarizeni, byt treba jen s jednim portem, melo by jit pouzit ten ADSL router jen jako "WIFI SWITCH" konkretne nastavis wifi, vypnes veskere funkce dhcp, upnp, firewall a ostatni a poluzijes jeden z LAN poru jako vstup, zbyle jako vystupy, pres wifi totez.
Akorat IP adresy a routovani bude muset umet ten prijimac internetu, obvykle se ale pouzivaji mikrotiky nebo Nanostationy ktere umi preklad adres, dhcp a ostatni potrebne funkce, takze snad budes mit stesti.[/quote]
Bohuzial ten router sa neda nastavit ako "WIFI SWITCH"(ten zyxel sa neda nastavit ako WIFI klient, len ako AP). Musi si kupit nove zariadenie a ten ADSL router pouzivat maximalne ako switch.
Akorat IP adresy a routovani bude muset umet ten prijimac internetu, obvykle se ale pouzivaji mikrotiky nebo Nanostationy ktere umi preklad adres, dhcp a ostatni potrebne funkce, takze snad budes mit stesti.[/quote]
Bohuzial ten router sa neda nastavit ako "WIFI SWITCH"(ten zyxel sa neda nastavit ako WIFI klient, len ako AP). Musi si kupit nove zariadenie a ten ADSL router pouzivat maximalne ako switch.