Lenovo - ano nebo ne?
Ahoj, shanim akutne notebook za nejaky rozumny peniz (do cca 12000) a narazil jsem na tohle Lenovo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ... docela mě zaujalo, ale jelikoz s radama tady na foru mam dobry zkusenosti, tak se chci zeptat jestli nekdo vite o necem, proc to nekoupit. Nebo je to dobra volba? Dalsi varianta je HP, ale do toho se mi nevim proč nechce....
no, lenovo je určitě jedna z nejlepších značek NTB, takže bych ho určitě bral, ovšem nevím, co chceš s tím NTB dělat, jestli jen web browsing, nebo koukat na filmy v HD nebo hrát hry ?
V prvé řadě bys mohl napsat, k čemu chceš notebook využívat, jestli to máš na přenášení (častější), tak je podle mě 15" moc velká. Jinak AD Darkhunter: do 12000 na hry je blbost :) (pokud nemyslíš solitaire apod.)
no, zase.. náhodou jsem vybral kámošovi HP ProBook za 12ku s turionem DC 2,5Ghz a 5470kou a šlape mu na tom hodně věcí, samozřejmě ne metro 2033 a crysis, ale na takové to normální hraní to stačí :)
Jestli je pro něj normální hraní stará hra na nejnižší detaily a s malým FPS tak budiž. Jinak zrovna ty levný do 12000 mají většinou integrovaný grafiky a když už mají dedikované (které jsou jen lehce výkonnější jak integr. viz. např ta 5470), tak mají slabé AMD procesory s malou výdrží. Takže prostě se musí určit preference.
EDIT: Darkhunter: No, to mi jelo v pohodě i na Radeon 9200, ehm....(samozřejmě ale ne na plné detaily, ale taky už je to nějaký ten pátek..)
EDIT: Darkhunter: No, to mi jelo v pohodě i na Radeon 9200, ehm....(samozřejmě ale ne na plné detaily, ale taky už je to nějaký ten pátek..)
no já nevím... jede mu u toho flatout na plné detaily.. San Andreas taky... a vydrží no ty 2-3 hodiny mno...
Mam 2 ntb od Lenovo, 11' a 15', na ten vetsi se nemuzu stezovat, u maleho jsou tam par drobnosti ktere me obcas vadeji, ale nic hrozneho. Takze si myslim ze je to dobra znacka
cau vsichni, je to pro pritelkyni... na web + office, sem tam nejakej ten filmek (i v HD). nic vic. zadny hry:) mensi nechce (kvuli tem filmum) a drazsi taky ne:)
no určitě je to lenovo dobré, na to dostačující, ovšem za stejnou cenu a ovšem jinou značku můžeš sehnat výkonnější NTB viz: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tak pokud ho nebude moc přenášet, tak je OK ten co jsi navrhl v prvním postu. Jestli to nebude vůbec přenášet, tak bych sestavil spíše PC - mnohem lepší ergonomie apod. (nebude si kroutit záda - problémy ve stáří, "velký" monitor - no všechno lepší než ten v notebooku, ten bych mimochodem doporučoval i k notebooku na doma, atd.)
EDIT: Darkhunter:
- ten první je lepší akorát v GK, která je ale absolutně zbytečná (a není ani o tolik výkonnější) a navíc nemá OS, starší čipová sada, horší zpracování, větší spotřeba (horší výdrž), menší disk
- ten druhý má akorát výkonnější procesor (při kancl. a webu to ale moc nepozná), menší paměť RAM (zde by to mohlo vadit při více otevřených oknech), menší ale rychlejší disk (čekal bych taky hlučnější) a zase nemá OS, horší zpracování (pravděpodobně) a je o 600,- Kč dražší
= Zůstal bych u toho Lenova...
EDIT: Darkhunter:
- ten první je lepší akorát v GK, která je ale absolutně zbytečná (a není ani o tolik výkonnější) a navíc nemá OS, starší čipová sada, horší zpracování, větší spotřeba (horší výdrž), menší disk
- ten druhý má akorát výkonnější procesor (při kancl. a webu to ale moc nepozná), menší paměť RAM (zde by to mohlo vadit při více otevřených oknech), menší ale rychlejší disk (čekal bych taky hlučnější) a zase nemá OS, horší zpracování (pravděpodobně) a je o 600,- Kč dražší
= Zůstal bych u toho Lenova...
jo aha ten první špatně sry.. já jsem myslel, že to lenovo je D-C a tamten co jsemvybral C2D , jinak u toho druhého - ta i3ka má menší spotřebu než to C2D, takže není výhoda jen v lepším procesoru
Jenže já tu i3ku porovnával s Pentiem P6100 v Lenovu (chipset HM55, stejný jako u i3ky)...
EDIT: Jinak rozdíl u i3 a u toho P6100 je akorát v nižší frekvenci a absenci HT, což bych u kanclu neviděl jako takový problém. Spotřeba je stejná.
EDIT: Jinak rozdíl u i3 a u toho P6100 je akorát v nižší frekvenci a absenci HT, což bych u kanclu neviděl jako takový problém. Spotřeba je stejná.
jo, chipset stejný, ovšem to cpu je novější technologie, ale jako myslím, že tady to je defakto jedno co za cpu, myslím, že to Lenovo nebude špatná volba :)
Jaká furt novější technologie??? To pentium je stejná technologie jako i3...radši se koukni pořádně na ty procesory např. zde (jestli to teda nemám jako cache v browseru)
[quote=Jandaskunk;428779]Tak pokud ho nebude moc přenášet, tak je OK ten co jsi navrhl v prvním postu. Jestli to nebude vůbec přenášet, tak bych sestavil spíše PC[/quote]
je to pro zenskou, ta si vezme notebook do postele a kouka se na ruzovou zahradu:D takze PC nehrozi:) objednal jsem to Lenovo, odpo pro nej zajdu. Ty Asusy jsou bez OS a to nechci... Bal jsem se toho CPU (D-C), ale kdyz jsem zjistil ze je to podobne i3, tak to asi fakt nebudu resit. IMHO na to, na co to potrebuje, doted pouzivala nejakyho staryho acera a taky vsechno fungovalo:) jde mi jen o zpracovani. kdysi jsem mel IBM R50 a to bylo hodne bytelny... tak doufam ze si moc nepohorsili:)
diky za tipy
je to pro zenskou, ta si vezme notebook do postele a kouka se na ruzovou zahradu:D takze PC nehrozi:) objednal jsem to Lenovo, odpo pro nej zajdu. Ty Asusy jsou bez OS a to nechci... Bal jsem se toho CPU (D-C), ale kdyz jsem zjistil ze je to podobne i3, tak to asi fakt nebudu resit. IMHO na to, na co to potrebuje, doted pouzivala nejakyho staryho acera a taky vsechno fungovalo:) jde mi jen o zpracovani. kdysi jsem mel IBM R50 a to bylo hodne bytelny... tak doufam ze si moc nepohorsili:)
diky za tipy
Tak IBM R50 byla jiná řada, rozhodně od toho zpracovaní tolik nečekej, furt je to jen notebook okolo 10k. Kdybys chtěl bytelný jako R50, tak bys musel zabrousit do jiných vod Lenova (Thinkpady - kromě Edge a SL) :)
bude cestovat jen mezi stolem a posteli, takze myslim, ze to bude stacit:) uvidime, pak sem napisu jakej je...
tak, uzavru to tu osobním názorem:)
LENOVO IDEAPAD Z560 vypada solidne, povrch je z radoby hlinikku nebo neceho takovyho (nebo hodne tvrdy plast, ale nevypada jako plast:)). narozdil od Aceru (napr.) tam neni hromada predinstalovaneho softu, jen neco malo primo od Lenova (soft k webce a pod.), takze usetreni casu reinstalaci nebo mazanim softu...
jinak celkove spokojenost. jsem zmlsanej o nekoklik trid lepsim Dellem, ale na prvni "pohled" je to solidni stroj za prijatelne penize. A hodne velke plus davam klavesnici a touchpadu....
LENOVO IDEAPAD Z560 vypada solidne, povrch je z radoby hlinikku nebo neceho takovyho (nebo hodne tvrdy plast, ale nevypada jako plast:)). narozdil od Aceru (napr.) tam neni hromada predinstalovaneho softu, jen neco malo primo od Lenova (soft k webce a pod.), takze usetreni casu reinstalaci nebo mazanim softu...
jinak celkove spokojenost. jsem zmlsanej o nekoklik trid lepsim Dellem, ale na prvni "pohled" je to solidni stroj za prijatelne penize. A hodne velke plus davam klavesnici a touchpadu....
Je to napodobenina broušenýho kovu, pravděpodobně nějaký tvrdší plast :). Klávesnici mají Lenovo tradičně dobrou, ale divím se, že ten touchpad je taky dobrý, na konkurenčním webu dělali test podobného (Z360 - v podstatě to samé, akorát 13") a tam z toho touchpadu moc nadšení nebyli :)
z moje pohledu má lenovo naprosto tragický servis
posílaj to kamsi(Polska) a závady překládaj do aj stylem "něco not working propely" a pak se to vrátí že závada se neprojevila (=>mrtvý věci jim nedělaj problém, polofunkční ano)
vyřízení reklamace trvá tejden než pro to přijedou a 3 týdny než neopravý
posílaj to kamsi(Polska) a závady překládaj do aj stylem "něco not working propely" a pak se to vrátí že závada se neprojevila (=>mrtvý věci jim nedělaj problém, polofunkční ano)
vyřízení reklamace trvá tejden než pro to přijedou a 3 týdny než neopravý
[quote=Jandaskunk;429150]Lepší je to podle mě rovnou posílat do autorizovanýho servisu v Čechách...[/quote]
sem zavolal na číslo co je na webu lenova a tohle se z toho vyklubalo
sem zavolal na číslo co je na webu lenova a tohle se z toho vyklubalo
Někde jsem viděl takovou mapku, kde byla i ČR a byli tam různí autorizovaný servisy, ale nemůžu to najít a nejsem si jistej, jestli to bylo na webovkách nebo jestli to nebylo součástí ThinkVantage v Thinkpadu...(taky mají celou podporu anglicky, což taky není moc dobrý...)
EDIT: Tak už jsem tu mapu našel...
EDIT: Tak už jsem tu mapu našel...
[quote=Jandaskunk;429152]Někde jsem viděl takovou mapku, kde byla i ČR a byli tam různí autorizovaný servisy, ale nemůžu to najít a nejsem si jistej, jestli to bylo na webovkách nebo jestli to nebylo součástí ThinkVantage v Thinkpadu...(taky mají celou podporu anglicky, což taky není moc dobrý...)[/quote]
tohle byl ideapad
mapka thinkpadům bývala na webu ibm (už když byl ntb pod lenovem servis dělalo dál ibm)
tohle byl ideapad
mapka thinkpadům bývala na webu ibm (už když byl ntb pod lenovem servis dělalo dál ibm)
to Z560 je novy model,alebo starší? Nie je to nejaka masovka (v mnohych predajniach nie je),nájsť nejake recenzie, je problem,aj ked myslim po stránke šasi je to špička.Tá klavesnica je elegantna
Co se týká servisu tady je seznam servisních partnerů Lenova. Nic o zasílání do Polska mi není známo. http://www.lenovo.cz/download/AWSP.pdf v Praze bych doporučil asi PC NET.
Z560 je v Česku nový model. Ale už nějakou dobu se tu prodává Z565. Z hlediska zpracování je to stejné, jen to je s procesorem od AMD. Mezi Z360 a Z560 je ve zpracování velký rozdíl. 560 má poměrně pevné zpracování. 360 je měkčí. Pokud to chce člověk vidět, tak se může kouknout třeba v Alze.
Z560 je v Česku nový model. Ale už nějakou dobu se tu prodává Z565. Z hlediska zpracování je to stejné, jen to je s procesorem od AMD. Mezi Z360 a Z560 je ve zpracování velký rozdíl. 560 má poměrně pevné zpracování. 360 je měkčí. Pokud to chce člověk vidět, tak se může kouknout třeba v Alze.