maly notebook kolem 10 000
Ahojte, vim ze je tady tech dotazu hodne, ale hledam pro pritelkyni nejaky maly notebook kolem 10 tis. nejlepe lehky, s velkou vydrzi baterie, cteckou karet, BT a kdyz by tam byla i mechanika tak by to bylo uplne super.hlavne at je lehkej a malej na cestovani:-) kdyz se podivam na net tak jsou tam hromady notebooku a z toho si clovek proste nemuze vybrat, jeste kdyz nemam prehled kterej procesor je ted in, jaka znacka neni kaziva, kterou grafiku nebrat atd atd... tak aby mel to nejlepsi za pozadovanou cenu.takze budu rad kdyz se podelite o zkusenosti a navrhy diiky moc
Co je to malý notebook? 10"? 13"? Tam je pořád dost velké rozpětí.
Čtečku karet a BT mají skoro všechny, mechaniku víceméně jen některé 13" modely.
Každopádně kolem 10 tis. a 10-11" bych se zaměřil třeba na tyto kousky:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
+ Na vybavu a zpracovani vyborna cena, dvoujadrovy atom, vysoke rozliseni displeje, velka vydrz na baterii
- Nemá HDMi
+- nemá Win (pro uživatele linuxu velká výhoda že nemusí zbytečně platit licenci kterou nechce, pro windousáky nutnost dokoupit licenci)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
+ Z vlastni zkusenosti vyborna klavesnice a dobry display, vykonny dual core procesor (architektura i3: proti atomu vysoký výkon a slušná intel HD grafika), dlouhá výdrž na baterii, HDMi, volitelně 3G, na acer dobré zpracování
13" Už je dražší:
Čtečku karet a BT mají skoro všechny, mechaniku víceméně jen některé 13" modely.
Každopádně kolem 10 tis. a 10-11" bych se zaměřil třeba na tyto kousky:
+ Na vybavu a zpracovani vyborna cena, dvoujadrovy atom, vysoke rozliseni displeje, velka vydrz na baterii
- Nemá HDMi
+- nemá Win (pro uživatele linuxu velká výhoda že nemusí zbytečně platit licenci kterou nechce, pro windousáky nutnost dokoupit licenci)
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste])
+ Z vlastni zkusenosti vyborna klavesnice a dobry display, vykonny dual core procesor (architektura i3: proti atomu vysoký výkon a slušná intel HD grafika), dlouhá výdrž na baterii, HDMi, volitelně 3G, na acer dobré zpracování
13" Už je dražší:
tim malym jsem myslel co nejmensi s dvd mechanikou.ale pokud je to problem sehnat malej s mechanikou tak se mechanika dokoupi externi.jde ji hlavne o to aby byl malej a lehkej, pac se ted taha kazdej tyden do brna s 15.4 a ten je hodne tezkej a neskladnej...jinak vyuziti hlavne internet, office, filmy fotky pisnicky.....
na ten hp uz jsem se dival, ale ten se pry moc nelibi :-)
a k tomu aceru... blbe se zeptam k cemu je dobry na notasu 3G? to je jen kvuli mobilnimu netu?
na ten hp uz jsem se dival, ale ten se pry moc nelibi :-)
a k tomu aceru... blbe se zeptam k cemu je dobry na notasu 3G? to je jen kvuli mobilnimu netu?
Ano jen pro mobilni internet. Pro mě je to třeba u takhle malinkého ntb který budu pořád tahat s sebou dost podstatná vlastnost, ale využití je čistě individuální, je výhoda že tam je možnost volby.
Hp se nelíbí.. njn ženské :)
K té mechanice.. já jsem ji u domácího PC za poslední rok použil přesně 1x, navíc jestli máte doma Wifi tak není problém nasdílet mechaniku z velkého NTB nebo domácího PC a potřebná data, filmy atd překopírovat, nainstalovat SW.. cokoli.
Hp se nelíbí.. njn ženské :)
K té mechanice.. já jsem ji u domácího PC za poslední rok použil přesně 1x, navíc jestli máte doma Wifi tak není problém nasdílet mechaniku z velkého NTB nebo domácího PC a potřebná data, filmy atd překopírovat, nainstalovat SW.. cokoli.
presne tak zenske :-D
myslim ze 3g nepotrebuje, protoze na net se vsude pripojuje pres wifi, jak ve skole, na private tak i doma:-)
ale divam se na HP Probook 4520 a ten se mi libi :-) ten uz je slusnej co.
myslim ze 3g nepotrebuje, protoze na net se vsude pripojuje pres wifi, jak ve skole, na private tak i doma:-)
ale divam se na HP Probook 4520 a ten se mi libi :-) ten uz je slusnej co.
Chtelo by to vyzkouset co jí bude velikostně sedět. Ten 11,6" Acer je na klín akorát, lehoučký. Mají je skoro v každém datartu (nebo podobné typy 1830T, 1410, 721)
Ten 4520 je už pracovní, výkonější ntb, sice pořád ještě dost mobilní ale rozdí ve velikosti a hmotnosti tam je jasně patrný.. Jestli už má jeden 15"6 ntb tak aby tam byl dostatečný rozdíl. Ta 10-11" se dá nosit opravdu všude "v kabelce" (1,4kg).. to se o 13" s 2,2 kg už říct nedá. Každopádně design 4520 je jako té 5103, takže ..
Nejsem si uplně jist jestli jsem přesně pochopil využití toho ntb v průběhu týdne.. Brno, doma, privát, škola.. kde všude se bude používat, bude to pak jediný NTB, nebo doplněk k tomu velkému?
Ten 4520 je už pracovní, výkonější ntb, sice pořád ještě dost mobilní ale rozdí ve velikosti a hmotnosti tam je jasně patrný.. Jestli už má jeden 15"6 ntb tak aby tam byl dostatečný rozdíl. Ta 10-11" se dá nosit opravdu všude "v kabelce" (1,4kg).. to se o 13" s 2,2 kg už říct nedá. Každopádně design 4520 je jako té 5103, takže ..
Nejsem si uplně jist jestli jsem přesně pochopil využití toho ntb v průběhu týdne.. Brno, doma, privát, škola.. kde všude se bude používat, bude to pak jediný NTB, nebo doplněk k tomu velkému?
jasne rozumim:-)hp 4520 zaujal jenom me :-D hlavne tim co ma v sobe, neco podobne kdyby umel i mensi notebook za cenu kolem 10 000 tak je to jasny.no a na tu mechaniku bych se asi taky vykaslal.je pravda ze ja ji na pc taky uz skoro nepouzivam.takze bez mechaniky :-)
acer 753 vypada docela rozumne.jen jsem tam nenasel ctecku karet?a procesor celeron je v pohode?co jsem driv slysel, tak vetsinou celeron nebrat.nevim proc?
acer 753 vypada docela rozumne.jen jsem tam nenasel ctecku karet?a procesor celeron je v pohode?co jsem driv slysel, tak vetsinou celeron nebrat.nevim proc?
Čtečka karet tam v popisu je, celeron U3600 je dvoujádro na architektuře Core i3 (jen menší frekvence a cache), výkon je zhruba na úrovni C2D 1,5Ghz.
Pro doplnění ještě test HP 5103, ale bohužel ve zcela jiné konfiguraci s jednojádrem a menším rozlíšením displeje.. Tak aspon kvuli klavesnici a zpracování.
Pro doplnění ještě test HP 5103, ale bohužel ve zcela jiné konfiguraci s jednojádrem a menším rozlíšením displeje.. Tak aspon kvuli klavesnici a zpracování.