Nenadálé restarty PC
Dobrý den, mám problém s restartem PC. Zničeho nic se mi občas restartuje PC, koupil jsem si nový HDD, Paměť, odpojil fdd, starý Hdd a chtěl nainstalovat systém XP...problém je v tom, že se občas prostě restartuje, takže nic nenainstaluji...restartuje se pokaždé někde jinde. Koupil jsem pastu na procesor a teplota se drží mezi 53-56. Trafo jede bez problémů a při pozorování na měřáku napětí nekolýsá...sestava je deska P4P800-E Deluxe, procesor P4 3000, hdd samsung 500gb, paměť Adata 1gb. V biosu jsem dal load optimize. Prosím o pomoc, jsem zoufalý...děkuji všem za názory.
Pravděpodobně problém s novou pamětí. Otestuj ji pomocí GoldMemory.
Co je v PC za zdroj?
Jaký je stav kondenzátorů na desce?
Jaký je stav kondenzátorů na desce?
Redstar je šunt. Zvlášť pokud už má něco najeto. Pokud máš možnost, půjč si někde na vyzkoušený jiný.
Každopádně bych ale provedl test pamětí.
Každopádně bych ale provedl test pamětí.
Vyzkouším ten zdroj, ale předtím jel v jiném v pohodě...musím nějaký sehnat a pak se uvidí, zatím moc děkuji.
Tak jsem tam zkusil ten zdroj, kolega mi půjčil Blue storm II 500, a stále ta samá chyba, pořád restartuje, ale už častěji se mi zdá, absolutně se mi nedaří nainstalovat ty okna. Maximálně se dostanu k ser. číslu...problém je, že nemohu vyzkoušet ty paměti, ale myslím, že ty staré jsou v poho....
Zkoušel si sahat na chladiče chipsetu? Nebo GK. JE to sice hloupost, ale může se stát že se PC přehřívá. Každopádně ten test pamětí tím bych začal.
To jsem si taky myslel, proto jsem koupil tu pastu na procesor, grafiku jsem zkoušel taky jinou a stále stejný problém, teď už to dokonce zapnu a restart je tak po 15-20 vteřinách. Kruci, nevím kde vyzkoušet ty paměti, jsou to DDR 1. a to už nikdo nemá...teď tak přemýšlím, jestli deska podporuje třeba DDR 2, půjdou tam i DDR 1? Asi to vypadá na tu desku....
[quote=geofil;430383]Kruci, nevím kde vyzkoušet ty paměti, jsou to DDR 1. a to už nikdo nemá...teď tak přemýšlím, jestli deska podporuje třeba DDR 2, půjdou tam i DDR 1?[/quote]
Ne. Deska musí podporovat konkrétní typ paměti (ale existují i hybridní modely se sloty pro oba typy).
Ne. Deska musí podporovat konkrétní typ paměti (ale existují i hybridní modely se sloty pro oba typy).
Hmmmm, jestli se ty intervaly stupňujou tak to vypadá na zdroj, zkoušel jsi dávat jinej zdroj do svého PC?
JJ, psal jsem to tady, teď se mi dokonce málem podařilo nainstalovat okna, 8min. do konce to celé samo vyplo...
Test pamětí jsi dělal, jestli dopadl dobře tak to opravdu vypadá na vadnou MB. Je možný že při manipulaci poškodila statickou elektřinou když si tam dával ten HDD a to ostatní. A máš dobře nasazený chladič na tom procesoru? Jestli je těch 54 stupňů bez zátěže je to skutečně trochu moc. Předpokládám že sis to našel v BIOSU ty teploty. Taky ti mohla ukápnou kapička té teplovodivé pasty někam na základní desku. Znovu vše opatrně vypoj a zase zapoj, ale předtím se dotkni něčeho uzemněného nejlepší je radiátor. Ale jak říkám opatrně!!
http://www.goldmemory.cz/manual_cz.php jsou to stránky výrobce, je tam stručný manuál