gtx260 a gtx570 na 3 monitory
Dobrý den,
jsem momentálně vlastníkem engtx 260 a chci si dokoupit gtx570, na své nynější graf. kartě mám připojené 2 monitory. Můj dotaz zní, jestli je možné použít jako primární kartu gtx570 do které zapojím 2 monitory přes DVI-D a ve druhém PCIe slotu budu mít připojenou gtx260 na kterou připojím třetí monitor. Bude toto fungovat ? Pokud vím, tak SLI technologií nejdou dvě rozdílné karty propojit. Chci na této sestavě provozovat FSX simulátor, který na třech monitorech vypadá moc dobře :-)
Máte někdo zkušenosti ?
Děkuji za odpověď
jsem momentálně vlastníkem engtx 260 a chci si dokoupit gtx570, na své nynější graf. kartě mám připojené 2 monitory. Můj dotaz zní, jestli je možné použít jako primární kartu gtx570 do které zapojím 2 monitory přes DVI-D a ve druhém PCIe slotu budu mít připojenou gtx260 na kterou připojím třetí monitor. Bude toto fungovat ? Pokud vím, tak SLI technologií nejdou dvě rozdílné karty propojit. Chci na této sestavě provozovat FSX simulátor, který na třech monitorech vypadá moc dobře :-)
Máte někdo zkušenosti ?
Děkuji za odpověď
[quote=bacud;431133]Dobrý den,
Máte někdo zkušenosti ?
Děkuji za odpověď[/quote]
To se vůbec nikdo nenajde, kdo by o tom něco věděl ?????
Máte někdo zkušenosti ?
Děkuji za odpověď[/quote]
To se vůbec nikdo nenajde, kdo by o tom něco věděl ?????
Pokud to umoznuje zakladni deska (konektory, pripadne i pocet linek PCI-E) a utahne to zdroj, melo by to fungovat. Sam pouzivam na desce Asus Maximus Formula kombinaci GF 9800 GT a GF 9600 GT na 3 az 4 monitory a bez problemu.
[quote=didaktik;432955]Pokud to umoznuje zakladni deska (konektory, pripadne i pocet linek PCI-E) a utahne to zdroj, melo by to fungovat. Sam pouzivam na desce Asus Maximus Formula kombinaci GF 9800 GT a GF 9600 GT na 3 az 4 monitory a bez problemu.[/quote]
A to funguje i ve 3D? On to chce jak jsem pochopil na hry ...
A to funguje i ve 3D? On to chce jak jsem pochopil na hry ...
Ano, dokaze to pracovat "dohromady" (bez spojovani vykonu ad SLI mysleno) i jako dve nezavisle akcelerace. Takze treba MS Flight Simulator X na 3 monitorech, ci na jednom monitoru gamesa a na druhem DXVA video neni problem. To same napr. (resp. hlavne v mem pripade) rederovani modelu (OpenGL) na jedne karte a soucasne pocitani zateze daneho modelu pres CUDA na druhe karte.
Jenom pro info, moje zapojeni je:
GF9800GT - 24" LCD (+ obcas dataprojektor ci LCD TV)
GF9600GT - 2 x 19" LCD
To abych s cimkoli dalsim na jinem monitoru automaticky zamestnal druhou grafiku a ta prvni se mohla dale soustredit "jen na to jedno".
Jenom pro info, moje zapojeni je:
GF9800GT - 24" LCD (+ obcas dataprojektor ci LCD TV)
GF9600GT - 2 x 19" LCD
To abych s cimkoli dalsim na jinem monitoru automaticky zamestnal druhou grafiku a ta prvni se mohla dale soustredit "jen na to jedno".
Mno jenom jestli by on nechtěl třeba na 1. monitor pohled doleva, na 2. pohled dopředu, na 3. pohled doprava... 3. monitor by pak jel přes druhou grafiku... :notsure
[quote=Richmond;432972]Mno jenom jestli by on nechtěl třeba na 1. monitor pohled doleva, na 2. pohled dopředu, na 3. pohled doprava... 3. monitor by pak jel přes druhou grafiku... :notsure[/quote]
Presne takto MS flight simulator X chodi. Z pocatku (rekneme dva roky zpatky) bylo sice nutne jej spustit v patricne roztazenem okne (preci jen ve Win Vista nebyl ze zacatku ten komfort nastaveni vice monitoru jako ve WinXP + nView), ale pak se v tomto smeru jak MS, tak nVidia, o poznani zlespili.
Presne takto MS flight simulator X chodi. Z pocatku (rekneme dva roky zpatky) bylo sice nutne jej spustit v patricne roztazenem okne (preci jen ve Win Vista nebyl ze zacatku ten komfort nastaveni vice monitoru jako ve WinXP + nView), ale pak se v tomto smeru jak MS, tak nVidia, o poznani zlespili.
Přesně tak bych si to představoval. Uprostřed 24" monitor na hlavní pohled dopředu a po stranách 2x 19 " monitory, které jsou otočené o 90° (pivot) , tím pádem dostanu kratší pohled na pravou a levou stranu. Šlo mi hlavně o to, jestli se ovladače pro dvě grafické karty nebudou mezi sebou hádat. Mimochodem mám Win Vista x64. Nerad bych přecházel k ATI a jejich Eyefinity spojené s koupí aktivních adaptérů mDP na DP a DP na DVI-D
OK, takže gtx 570 je doma. Teď musím ještě vyřešit jeden problém a to, jak donutit Windows, aby si myslel, že složení dvou, nebo tří monitorů tvoří jeden. tzn. když mám monitor s rozlišením 1920x1200 a 1024x1200, jak z něj udělám jeden monitor, který bude mít 2944x1200, samotné roztažení plochy na druhý monitor nestačí. Ve hrách tak jako tak figurují monitory dva(nebo tři) a ne jen jeden "ultra wide" monitor......
Napadá někoho něco ?
Napadá někoho něco ?
Tohle je spis otazka schopnosti prislusne hry, nez nastaveni windows. V pripade MS Flight Simulator X mala napoveda zde.
Neco take umoznuji resit softy typu Ultramon. Ale jsem do zacatku pristiho tydne na sluzebce a uz jsem si s tim svym PC v tomto smeru nejakou dobu nehral (preci je to hlavne pracovni stroj), takze z hlavy konkretni moznosti/postupy dohromady nedam. Vic kdyztak pristi tyden.
Neco take umoznuji resit softy typu Ultramon. Ale jsem do zacatku pristiho tydne na sluzebce a uz jsem si s tim svym PC v tomto smeru nejakou dobu nehral (preci je to hlavne pracovni stroj), takze z hlavy konkretni moznosti/postupy dohromady nedam. Vic kdyztak pristi tyden.
Takže už jsem se dostal alespoň "na dohled" ke svému PC, tak zase něco nahodím.
Pokud se bavíme o univerzálním spojení monitorů do jedné plochy v Direct3D, začal bych se SoftTH.
V případě potřeby více aplikací stačí prolézt tamní fórum a zkusit některou z 2.0x alpha verzí. Není to samozřejmě nic 100% univerzálního, ale lze s tím rozhýbat poměrně dost věcí.
Nicméně jak jsem řekl, daleko jistější je, když tuto "vícemonitorovu" konfiguraci podporuje aplikace (hra, program) sama o sobe, už jenom kvůli lepšímu dělení výkonu mezi jednotlivé grafické karty.
Pokud se bavíme o univerzálním spojení monitorů do jedné plochy v Direct3D, začal bych se SoftTH.
V případě potřeby více aplikací stačí prolézt tamní fórum a zkusit některou z 2.0x alpha verzí. Není to samozřejmě nic 100% univerzálního, ale lze s tím rozhýbat poměrně dost věcí.
Nicméně jak jsem řekl, daleko jistější je, když tuto "vícemonitorovu" konfiguraci podporuje aplikace (hra, program) sama o sobe, už jenom kvůli lepšímu dělení výkonu mezi jednotlivé grafické karty.
Tak po různých testech jsem naznal, že stejně asi jediná možnost jak správně připojit dva, nebo tři monitory k PC, tak aby fungovaly hry, je pořídit drahou krabičku od Matroxu dualhead, nebo tripple head. A nebo si pořídit ATI s Eyefinity, pak to bude fungovat :-(
Přikládám příklad z FSX :
Přikládám příklad z FSX :
SoftTH nefunguje?
Pravda, ja to provozuji na kartach ponekud starsiho razeni, ale mohu rici ze zrovna v pripade FSX k plne spokojenosti. Jsou nejake konkretni problemy (popr. co na ne forum SoftTH?).
Pravda, ja to provozuji na kartach ponekud starsiho razeni, ale mohu rici ze zrovna v pripade FSX k plne spokojenosti. Jsou nejake konkretni problemy (popr. co na ne forum SoftTH?).
Ten SoftTH jsem ještě nezkoušel, protože jsem se dočetl na jejich stránkách, že podpora pro FSX je špatná.....ale dnes to zkusím...
Pro potřeby FSX doporučuji začít s verzí 1.09