Víkendová diskuze: Počítačová skříň
Zvláštní, ale ani v tý nejlevnější LL (kterou shodou okolností mám a nejsem tu sám) nic nevibruje... Možná protože je ten upínací mechanismus zacvakávací - vloží se disk na 4 gumové podložky, zacvaknou se po stranách "křídla" a celý disk se tím stáhne, celé se to pak uloží do baye taktéž na gumy, SSD je přišroubován úplně napevno, ale tam by toho stejně moc nevibrovalo. Samozřejmě se dá bay celá otočit tak, aby prošel vzduch až dozadu za disky, v případě, že by bay překážela tak se dá úplně vyhodit bez toho abych odvrtával nýty - umí tohle FD? A ikdyby tak zas nemá místo pro disky uložené do 5a1/4 pozice. Nicméně souhlasím, že tohle udělá víc užitku než tepelná vodivost hliníku. Chápu, že za peníze co bych dal do ocelový bych měl lepší/vychytanější skříň než v hliníku, já měl objednanou dražší, ale nebyla skladem a na zemi se mi fakt moc dlouho pc skladovat nechtělo tak jsem vzal tuhle (původně jsem přemýšlel i o GB Sumo 5118 za 3k s eSATA šuplíkem v dvířkách a "čtečkou"). LL bych vytknul hodně špatné uchycení mechanik - na jedné straně sice ok, ale na druhé se šroubkům nevyhnete, i Centurion to má lépe řešené (ten má léta letoucí jištění šroubkem i přes upínací mechanismus). Čekal jsem, že někdo bude ohrnovat nos nad vzhledem LL - no upřímě stříkaný plech vs kartáčovaný hliník u LL je trochu jinde, konstrukčně je na tom třeba Chieftec za stejný obnos jako FD taktéž mnohem lépe.
Oni LL neoplývají ani tak vychytaností, podle mého názoru ani extra-mega kvalitou jak se tvrdí (SilverStone nebo třeba již zmiňovaný CM umí udělat podle mého lepší skříně, ale za 2.300,- teda rozhodně ne)
https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/863804d58c440b3b96.jpg
https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/863804d58c441747de.jpg
Oni LL neoplývají ani tak vychytaností, podle mého názoru ani extra-mega kvalitou jak se tvrdí (SilverStone nebo třeba již zmiňovaný CM umí udělat podle mého lepší skříně, ale za 2.300,- teda rozhodně ne)
https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/863804d58c440b3b96.jpg
https://www.svethardware.cz/forum/imagehosting/863804d58c441747de.jpg
Zdravím,
Neviem či to sem patrí ale predpokladám že poznáte veľa PC skriniek a budete mi vedieť poradiť pri výbere. Chcel by som nahradiť starú PC skrinku. Za nejakú peknú a vhodnú do obývačky, najradšej midi tower. Ja som zatiaľ žiadnu vhodnú nenašiel a keď našiel tak sa nedala kúpiť (GIGABYTE Triton 180 Silver, Lancool PC-K7A Silver).
Mám Big tower zo 486 z 1,5 mm!!! plechu farby „slonová kosť“ perfektná farba nie je vidieť žiaden prach a keď si dám na vrch kávu nemusím sa báť že prenikne do PC, nemá horné vetracie otvory.
Nemusí byť celá z AL, môže byť aj ťažšia, ale hliník sa mi páči. Nemám rád rýchlo upínanie, aby mala skrutky na poriadne uchytenie (nerobím ich dvadsať denne). Mala poriadne chladenie aj pre disky s prachovým filtrom, nemala upchatý predný nasávací otvor a dali sa namontovať 12cm ventilátory.
Ale má pár obyčajných požiadaviek :
- farba strieborná ( čiernu nie!! kto to má stále utierať od prachu )
- možnosť osadiť 2x DVD a 4x disky prípadne z možnosťou doinštalovania doplnkov do 5 1/4 pozície
- bola dostatočne pevná
- zdroj hore ( vysávať prach s PC nemusím )
- vpredu nasávanie s prachovými filtrami
- bez dvierok
- bez okna a ďalších "lampiónových" efektov
- aby ma finančne nezruinovala
- a dala sa kúpiť
Poraďte nejakú „obyčajnú“ skrinku.
Viliam
Neviem či to sem patrí ale predpokladám že poznáte veľa PC skriniek a budete mi vedieť poradiť pri výbere. Chcel by som nahradiť starú PC skrinku. Za nejakú peknú a vhodnú do obývačky, najradšej midi tower. Ja som zatiaľ žiadnu vhodnú nenašiel a keď našiel tak sa nedala kúpiť (GIGABYTE Triton 180 Silver, Lancool PC-K7A Silver).
Mám Big tower zo 486 z 1,5 mm!!! plechu farby „slonová kosť“ perfektná farba nie je vidieť žiaden prach a keď si dám na vrch kávu nemusím sa báť že prenikne do PC, nemá horné vetracie otvory.
Nemusí byť celá z AL, môže byť aj ťažšia, ale hliník sa mi páči. Nemám rád rýchlo upínanie, aby mala skrutky na poriadne uchytenie (nerobím ich dvadsať denne). Mala poriadne chladenie aj pre disky s prachovým filtrom, nemala upchatý predný nasávací otvor a dali sa namontovať 12cm ventilátory.
Ale má pár obyčajných požiadaviek :
- farba strieborná ( čiernu nie!! kto to má stále utierať od prachu )
- možnosť osadiť 2x DVD a 4x disky prípadne z možnosťou doinštalovania doplnkov do 5 1/4 pozície
- bola dostatočne pevná
- zdroj hore ( vysávať prach s PC nemusím )
- vpredu nasávanie s prachovými filtrami
- bez dvierok
- bez okna a ďalších "lampiónových" efektov
- aby ma finančne nezruinovala
- a dala sa kúpiť
Poraďte nejakú „obyčajnú“ skrinku.
Viliam
GIGABYTE Triton 180 = CoolerMaster Centurion s jiným čelem (GB nevyrábí ani jednu skříň, nechává si je vyrábět CM), mrkni třeba na CM Cavalier 3 Silver (ocel + předek z masivnějšího hliníku, dovnitř se vejdou i delší karty díky otočenýmu šuplíku na disky), pokud nevadí ocel a trochu jiný design tak bych vzal něco od Chieftecu (na JSC jsou teď za 1.700,- což je velmi slušná cena, z hliníkových levných moc na výběr není, jedině PC-7FNA, 9ková řada (na tu se dají koupit i krytky přes mechaniky) se myslím ve stříbrné nevyrábí :thumbdown U Vás je dodává TNTrade, občas se tam dá narazit na pěkné kousky ve výprodeji případně napsat jim co bys rád a oni ti ji zkusí sehnat ;)
BTW příště si zkus založit thread, tohle je víkendovka ;)
BTW příště si zkus založit thread, tohle je víkendovka ;)
Ďakujem za odpoveď aj za upozornenie.
Od TNRrade mám tú GB Triton 180 ale ďalšiu striebornú skrinku mi už nevedeli dodať.
Myslím že to nemá zmysel , aj tak sa nedá nič zohnať (Google nič nenašiel).
Viliam
Od TNRrade mám tú GB Triton 180 ale ďalšiu striebornú skrinku mi už nevedeli dodať.
Myslím že to nemá zmysel , aj tak sa nedá nič zohnať (Google nič nenašiel).
Viliam
Jen tak letmo jsem zadal Gigabyte Aurora (jo, tu co vadí koš na usazení dlouhých karet :rolleyes:) a píšou dostupnost do týdne http://www.tntrade.sk/default.asp?cls=stoitems&stifulltext_search=and&fulltext=gigabyte+aurora