Speedfan
Pardon že to píšu zrovna sem, ale nenašel sem vhodnou kolonku. Mě jako pravděpodobně 1 z 10 podporuje deska regulovat otáčky ventilátoru pomocí Speedfanu. Mám dotaz. Mám nastavený program tak že jak mile mi teplota překročí hodnotu, ventilátor se sepne a chladí CPU do požadované normy . A zde je problém. Chladič se sepne pouze asi na 3-5 sec. Nešel by program nastavit tak, že bude chladit třeba dvě minuty v kuse a potom by opět vyčkával do sepnutí? Ono když se vám to sepne 20 za minutu (odhad) tak to přece jenom na nervy leze.
Nastav ho tak aby se ti ventilátory točily pořád na takové otáčky, které jsou neslyšné a pouze když překročíš nějakou teplotu ať se zapnou na vyšší otáčky. Takhle jedu pořád ~25% max otáček.
Tak to právě mám. Ale když hraju nějakou náročnou hru třeba Cod 5. Tak samozřejmě roste i teplota. No a jakmile překročí CPU teplotu kterou mám nastavenou tak se ventilátor sepne na 100% a chladí asi jenom 5 secund a vypne se. Po minutě znova sepne klesne a tak je to pořád dokola.
Dají se nastavit 2 úrovně otáček.
1) pod "desired" teplotou se ti točí na minimální otáčky
2) po překročení desired, můžeš nastavit otáčky trochu vyšší
3) nad warning teplotou jede ventilátor na 100%
Ty bys asi potřeboval nastavit hyterezi teploty, ale to bohužel nevím. Zkus teda trochu zvýšit otáčky nad desired teplotou.
1) pod "desired" teplotou se ti točí na minimální otáčky
2) po překročení desired, můžeš nastavit otáčky trochu vyšší
3) nad warning teplotou jede ventilátor na 100%
Ty bys asi potřeboval nastavit hyterezi teploty, ale to bohužel nevím. Zkus teda trochu zvýšit otáčky nad desired teplotou.
Akorát bych zvýšil tu desired na 50. A máš nastavené rychlosti?
"minimum" rychlost je pod "desired" teplotou.
"maximum" rychlost je mezi "desired" a "warning" teplotou
a nad "warning" teplotou se automaticky nastaví 100% rychlosti.
"minimum" rychlost je pod "desired" teplotou.
"maximum" rychlost je mezi "desired" a "warning" teplotou
a nad "warning" teplotou se automaticky nastaví 100% rychlosti.