ATI 4850 a DTS HD Master audio
mam orig ATI redukci DVI-HDMI takze vede i zvuk, na strankach vyrobce sem se docetl,ze gr. umi:
[quote]Integrovaný HD audio řadič s podporou stereo a multi-kanálové (až 7.1) audio formátů, včetně AC-3, AAC, DTS a Dolby True HD #4, který umožňuje plug-and-play řešení audio přes HDMI[/quote]
[quote]#4 -Předmětem řízení digitálních práv omezení, maximální podporované audio stream šířky pásma je 6,144 Mb / s [/quote]
Takže umí zpracovat i DTS HD Master audio ktere ma cca 4 Mbit ???
[quote]Integrovaný HD audio řadič s podporou stereo a multi-kanálové (až 7.1) audio formátů, včetně AC-3, AAC, DTS a Dolby True HD #4, který umožňuje plug-and-play řešení audio přes HDMI[/quote]
[quote]#4 -Předmětem řízení digitálních práv omezení, maximální podporované audio stream šířky pásma je 6,144 Mb / s [/quote]
Takže umí zpracovat i DTS HD Master audio ktere ma cca 4 Mbit ???
Mám takový pocit, že z redukce asi zvuk nedostaneš. Přes HDMI 1.3a lze dostat 7.1 trueHD (teda mě to píše na displeji receiver, na zvukovce mám DTS) každopádně z realtek cajků se mi nikdy nepodařilo vyloudit nic víc než stereo :thumbdown
z redukce me zvuk jde,mam to pres HDMI kabel napojene zatim na LCD TV,ale ted jen cekam na receiver.
jinak prehravac mam Power DVD 10 mark II a tam je podpora DTS HD Master
ED.
Jen se ptam jestli gr. umi pracovat i s HD Master ,nebo jen s DTS.
jinak prehravac mam Power DVD 10 mark II a tam je podpora DTS HD Master
ED.
Jen se ptam jestli gr. umi pracovat i s HD Master ,nebo jen s DTS.
Toť otázka - já mám právě zato, že z těch Realteků neleze DTS/LPCM 5.1+ - mě to vždy hrálo jen streo a pak mi to roztáhl receiver. Pokud zvuk vytáhnu přes integrovanou zvukovku (certifikace DTS/THX) a HDMI (onboard) tak mi napíše receiver TrueHD, z integrovaný ATIny na 880G mi napíše LPCM ale jde jen stereo
Je sice možný, že někde dělám chybu, ale kolegovi se stalo to samý a má Onkyo (já Yamahu), nejlepší by to bylo vést optikou toslinkem, hdmi přes redukci se mi nezdá optimální....
Je sice možný, že někde dělám chybu, ale kolegovi se stalo to samý a má Onkyo (já Yamahu), nejlepší by to bylo vést optikou toslinkem, hdmi přes redukci se mi nezdá optimální....
no... uvidim,pockam az dojde receiver a pak to vyzkousim. popř.koupim na zvuk optiku.
a jestli jde stereo nebo 5,1 se musi prvni i nastavit v- ovl.panely/zvuky...
a jestli jde stereo nebo 5,1 se musi prvni i nastavit v- ovl.panely/zvuky...
Podle techto specifikaci bych mel dostat pres HDMI az DTS True HD do receiveru (Pioneer VSX 520 K)
[code]http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4850/Pages/ati-radeon-hd-4850-specifications.aspx[/code]
ale v ovl.panelech mam jen DTS viz obr.
[code]http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4850/Pages/ati-radeon-hd-4850-specifications.aspx[/code]
ale v ovl.panelech mam jen DTS viz obr.