Asus A9RP zobrazení velikosti RAM
Zdravím,
Mám menší problém s notebookem A9RP,kterého jsem osadil 2x1GB RAM oproti původním 2x256MB.V úvodní obrazovce při náběhu a ve vlastnostech mě to stále ukazuje pouze 896MB což odpovídá 1GB (tedy pouze jednomu modulu),ale např v everestu to vidí obě RAM i když to píše celková paměť 896MB taktéž.V CPU-z jsou vidět také obě paměti.Paměti jsou obě stejné Kingtston DDR2 533MHz pouze s jiným časováním.Poradíte někdo kde je zakopaný pes?Díky
Mám menší problém s notebookem A9RP,kterého jsem osadil 2x1GB RAM oproti původním 2x256MB.V úvodní obrazovce při náběhu a ve vlastnostech mě to stále ukazuje pouze 896MB což odpovídá 1GB (tedy pouze jednomu modulu),ale např v everestu to vidí obě RAM i když to píše celková paměť 896MB taktéž.V CPU-z jsou vidět také obě paměti.Paměti jsou obě stejné Kingtston DDR2 533MHz pouze s jiným časováním.Poradíte někdo kde je zakopaný pes?Díky
Tak osadil jsem 1GB první modul postupně do slotu 1 i 2 a vše OK....stav 896MB,dále 1GB druhý modul do slotu 1 i 2 a vše OK stav 896MB.Přidal jsem 1 x 256 původní RAM tedy mělo by být 1256MB a OK stav 1120MB pokud ovšem osadím 2x1GB zpět tak stále pouze 896MB.Bios poslední vydaný 230AS ze stránek Asusu.Jedná se o čipset x200M tedy 2GB by měla býrt podporována.Napadá mě snad jen,že by se tyto dvě RAM nesnesli a nepracují spolu i přesto,že se jedná o stejnou značku Kingston.Není zde ještě nějaké nastavení pro rozšíření operační paměti např. v biosu?Např u HP jsem musel potvrdit při náběhu systému zvětšení RAM,zde se nic neptá...Co myslíte?
[quote=ablik]např. v biosu?Např u HP jsem musel potvrdit při náběhu systému zvětšení RAM,zde se nic neptá...Co myslíte?[/quote]
Dobry postreh - kolik RAM ti rika BIOS?
Dobry postreh - kolik RAM ti rika BIOS?
...tušil jsem něco podobného,ale říkal jsem si,že je to stejný výrobce,frekvence,kapacita až na časování takže problém by mohl být jinde...
Je to prostě tak, paměti si nerozumí. V případě notebooků to není výjimka už vůbec - on s tím může mít problém samotný notebook (jeho deska). Vzhledem k tomu, že se tohle u nich moc neřeší, aktualizace BIOSu se kvůli tomu nedělají (narozdíl od desktopů), zvlášť konzumní a starší mašinky (Tvůj notebook splňuje obojí) jsou na to citlivé. Bohužel. Pokud u notebooku upgrade RAM, vždy použít stejné moduly (ono se to doporučuje obecně, ale u notebooků je to ještě důležitější). Nové stroje s tím ale problém nemívají, však i sami výrobci osazují nejen různé kapacity pamětí, ale i různé výrobce (jeden kousek třeba Elpida 2GB, druhý Samsung 1GB, ale oni si zase zajistí, aby to ta deska brala, když už jich berou desítky a stovky tisíc...).