core duo 8400+GTX-460
Zdravím mám cpu 8400 popohnanej a grafiku Gigabyte GTX 460.Chci se zeptat jestli tu grafiku využiju v hrách naplno,nebo to chce nějaké Qcore 9....?Děkuji.
Áno, Q-core by bolo lepšie ale tak záleží, akú hru by si na tom chcel hrať, GTA IV, ArmA II a pár ďalších by malo prospech z Q-core, ostatné hry už menší a ešte stále sú aj také hry, kde človek medzo D alebo Q nespozná rozdiel... IMHO je to celkom fpohode... cpu by si mohol ešte viac pretaktovať, myslím, že 4Ghz by nemal byť problém.
Investice do quad core se dneska vyplatí jenom s novou platformou. Pokud chceš provést upgrade, tak ti doporučuju zatím šetřit peníze. Ale pokud máš něco v prasátku, chceš si udělat radost a nechceš přecházet na Sandy Bridge, pět tisíc to spraví a seženeš C2Q 9550, který jde v pohodě přetočit na 3,6-3,8GHz se zachováním dobrých teplot. Přechod na i5*/i7 nemá oproti starému Quadu do 775 žádný význam. Rozdíl ve výkonu na stejné frekvenci je ve hrách minimální, kdežto příplatek na ceně je dost drastický. No a vlastně budeš mít zase nějaký kačky z prodeje toho E8400:idea
Jinak to tvoje C2D na 3,4GHz tu grafiku určitě částečně "brzdí" a jak psal větráček, bylo by velmi vhodné je popohnat alespoň na těch 3,8GHz.
A pokud bys chtěl porovnat přínos quadu oproti C2D v souč. hrách, quad na slušný frekvenci má už jednoznačně navrch. Upgrade na tvojí platformě je ale z hlediska vynaložených finančních prostředků vůči získaným FPS ve hrách nevýhodný, páč ty potvory pro sc. 775 jsou předražený.
Ale nic si z toho nedělej, já jsem byl ve tvé situaci asi tak před rokem a vyměnil jsem C2D E8400 za C2Q9550 a nelituju toho. Jedu teď na 3,8GHz a je mi dobře. :D Moje rada? Pokud máš navíc 5k (ne víc třeba na Sandyho), kup si C2Q a nebudeš litovat.
Checkni ale, jestli tvoje deska to CPU podporuje a vůbec, příště napiš celou sestavu.
Jinak to tvoje C2D na 3,4GHz tu grafiku určitě částečně "brzdí" a jak psal větráček, bylo by velmi vhodné je popohnat alespoň na těch 3,8GHz.
A pokud bys chtěl porovnat přínos quadu oproti C2D v souč. hrách, quad na slušný frekvenci má už jednoznačně navrch. Upgrade na tvojí platformě je ale z hlediska vynaložených finančních prostředků vůči získaným FPS ve hrách nevýhodný, páč ty potvory pro sc. 775 jsou předražený.
Ale nic si z toho nedělej, já jsem byl ve tvé situaci asi tak před rokem a vyměnil jsem C2D E8400 za C2Q9550 a nelituju toho. Jedu teď na 3,8GHz a je mi dobře. :D Moje rada? Pokud máš navíc 5k (ne víc třeba na Sandyho), kup si C2Q a nebudeš litovat.
Checkni ale, jestli tvoje deska to CPU podporuje a vůbec, příště napiš celou sestavu.
Ja sem tohle chtel taky..... ale 5k za 9550 je fakt hodne ( to za to radsi pojedu lyzovat ) ci budu stradat penize na 60" Plasmu :)
Ja sem E8400 natocil na 4,1 a jsem spokojen.....Pokud nebude C2Q o poznani levnejsi, ci nesezenu nejakej bazarovej kousek rekneme do 3K, tak si pak radsi koupim novou platformu i7....
Treba napriklad 9505 ci 9400 se podle me nevyplati urcite...
Ja sem E8400 natocil na 4,1 a jsem spokojen.....Pokud nebude C2Q o poznani levnejsi, ci nesezenu nejakej bazarovej kousek rekneme do 3K, tak si pak radsi koupim novou platformu i7....
Treba napriklad 9505 ci 9400 se podle me nevyplati urcite...
[quote=fanynek;437357]Investice do quad core se dneska vyplatí jenom s novou platformou. Pokud chceš provést upgrade, tak ti doporučuju zatím šetřit peníze. Ale pokud máš něco v prasátku, chceš si udělat radost a nechceš přecházet na Sandy Bridge, pět tisíc to spraví a seženeš C2Q 9550, který jde v pohodě přetočit na 3,6-3,8GHz se zachováním dobrých teplot. Přechod na i5*/i7 nemá oproti starému Quadu do 775 žádný význam. Rozdíl ve výkonu na stejné frekvenci je ve hrách minimální, kdežto příplatek na ceně je dost drastický. No a vlastně budeš mít zase nějaký kačky z prodeje toho E8400:idea
Checkni ale, jestli tvoje deska to CPU podporuje a vůbec, příště napiš celou sestavu.[/quote]TAKŽE TADY má sestava s kterou si blbnu-jinak net.mám optiku 25Mb.Jo a zdroj mám Seasonic 620W-upgrad počítám cpu deska,ddr3-kolem 9000,-Kč to je dost.když bych prodal tři komponenty-cpu,ddr2,deska-kolik bych zato mohl dostat?Dík
Checkni ale, jestli tvoje deska to CPU podporuje a vůbec, příště napiš celou sestavu.[/quote]TAKŽE TADY má sestava s kterou si blbnu-jinak net.mám optiku 25Mb.Jo a zdroj mám Seasonic 620W-upgrad počítám cpu deska,ddr3-kolem 9000,-Kč to je dost.když bych prodal tři komponenty-cpu,ddr2,deska-kolik bych zato mohl dostat?Dík
[quote=Jasu;437411]TAKŽE TADY má sestava s kterou si blbnu-jinak net.mám optiku 25Mb.Jo a zdroj mám Seasonic 620W-upgrad počítám cpu deska,ddr3-kolem 9000,-Kč to je dost.když bych prodal tři komponenty-cpu,ddr2,deska-kolik bych zato mohl dostat?Dík[/quote]
Jo tak to je prudce ynteligentní výpis sestavy. Co třeba suchý stručný výpis komponent, to by nebylo dost cool, že? Hlavně že jsi se pochlubl jaký máš net. :stupid
Jo tak to je prudce ynteligentní výpis sestavy. Co třeba suchý stručný výpis komponent, to by nebylo dost cool, že? Hlavně že jsi se pochlubl jaký máš net. :stupid
[quote=johny__g;437413]Jo tak to je prudce ynteligentní výpis sestavy. Co třeba suchý stručný výpis komponent, to by nebylo dost cool, že? Hlavně že jsi se pochlubl jaký máš net. :stupid[/quote]to byl odkaz pro fanynek-nevím co ti vadí-nemáš rád obrázky?
[quote=Jasu;437414]to byl odkaz pro fanynek-nevím co ti vadí-nemáš rád obrázky?[/quote]
Údaj o rýchlosti internetu je absolutne irelevantný (pokiaľ vieš, čo to slovo znamená, ak nie použi Google alebo Wiki)... naozaj to pôsobí trošku namyslene...
Údaj o rýchlosti internetu je absolutne irelevantný (pokiaľ vieš, čo to slovo znamená, ak nie použi Google alebo Wiki)... naozaj to pôsobí trošku namyslene...
[quote=16cmfan;437418]Údaj o rýchlosti internetu je absolutne irelevantný (pokiaľ vieš, čo to slovo znamená, ak nie použi Google alebo Wiki)... naozaj to pôsobí trošku namyslene...[/quote]
omlouvám se,nechtěl jsem se chlubit-to fše jsem si pořídil za vydělané peníze na melouchách tak mne to těší.Už tady psát nebudu.
omlouvám se,nechtěl jsem se chlubit-to fše jsem si pořídil za vydělané peníze na melouchách tak mne to těší.Už tady psát nebudu.