Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Rada s NB ~ 700€

dabelik (110)|28.2.2011 19:59
Zdravím,

Poraďte mi prosím vás aký by bol vhodný notebook ak by som chcel:

Procesor: Intel
Graf. Karta: Rozhodne nVidia
HDD: Seagate (WD sú skôr dobré externé) 500GB+
Ram: Kingston-y DDR3 by bodli :)
Display: Nesmie byť HD + trošku živšie farby (práca s Photoshopom)
Značka: Dell/Lenovo/Toshiba/Hp (prípadne iné ale pochybujem, že je niečo ešte dobré)
Cena: Okolo 700€ ako je v nadpise :)

Notebook budem prevažne využívať na programovanie, prácu s grafikou a občasné spustenie nejakej hry (nemusím hrať 100FPS pri Ultra detailoch u Crysisu :) ). Čo sa týka multimédií, ako som spomínal FullHD nechcem, jednak zbytočná záťaž pre grafiku (natívne rozlíšenie) a na také pozeranie mám LCD na stene :) Chcel by som živší procesor, ktorý zvládne prípadne nejaký rendering. Myslím, že to malo byť všetko. Za všetky poznatky vám vopred ďakujem.

S pozdravom striky..
Salamander (6177)|28.2.2011 20:44
No za 700e bude tezke necotakoveho sehnat ...
Vetsina tech levnych notebooku ma ATi grafiku + ty displaye na praci s grafikou rozhodne nejsou :thumbdown
mozna bych zkusit to sony vaio ... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
speedsnail (4876)|28.2.2011 20:49
Mám obavu že za tyhle prachy si moc vybírat nemůžeš. Dle tvého zadání bych doporučil [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Je to sice acer, ale tohle nové šasi je hodně vychvalované co se zpracování týče (viz recenze TimelineX verzí atd)
dabelik (110)|28.2.2011 20:53
A keď by som požiadavky zmenil len na:

Procesor: Intel
Graf.: Nvidia
Značka: Dell/Lenovo/Toshiba/Hp
Cena: Max. 800€

Použitie:
Programovanie, photoshop + občasné hranie.
wizaard (913)|28.2.2011 23:31
Salamander: VAIO EB bych si na tohle použití nekoupil - pokud to bylo kvůli displeji, tak o tom se nedá v případě EB bavit, to je doména až F a vyšších. Ty už mají obvykle 8bitové TN panely.

dabelik: Především je zásadních pár otázek. Jednak (ta je tedy mimo záznam): proč chceš s tímhle malým rozpočtem hybrid mezi prací a výkonem? Dále - jak přenášení? Jak výdrž na baterii? To jsou nejdůležitější parametry pro výběr notebooku, ne výkon (o tom se můžeme bavit, až budeš mít několik tisíc Euro).

Co se displejů týče, drtivá většina notebooků na trhu rozhodně nemá displeje vhodné na jakkoliv vážněji míněnou práci s grafikou (opět - za několik tisíc Euro se můžeme bavit, případně aspoň základní náhražka ve formě těch VAIO F). A dále - jaké hry chceš konkrétně hrát a jaký výkon očekáváš? Jen tak pro nástin situace - v noteboocích za 2.000€ najdeš grafiky srovnatelné s desktopovými za nějakých 150€...

Co se procesoru týče, pro vytížení renderingem je rozumné vzít Core i5.
dabelik (110)|1.3.2011 01:43
wizaard - Máš pravdu, mal som udať že mi ide skôr o výkon k práci než herný výkon. Takže dopĺňam, že vlakom cestujem tak hodinu a pol, čiže adekvátna batéria by potešila. Taktiež by som rád notebook, ktorý nebudem mať viac v servise ako u seba doma čiže preto ten výber značiek. Mám pocit, že im môžem dôverovať (v tejto vete vynechávam značku dell, tá je samostatná kategória).

- Toho display-a som si vcelku vedomí nakoniec aj keď som kupoval LCD monitor tak ťažko sa dalo prísť k pravým "grafickým" hodnotám. Tým som len chcel povedať, že by ma potešil výber notebooku z tých čo majú "lepší" panel. Minimálne aspoň skúsenosťami užívateľov alebo čosi také.

- Hry. Tak táto sekcia sa veľmi nemusí rozvíjať. Hry už prakticky nehrajem, iba občas sa vrátim do bývalých hviezdnych čias Counter-Strike a možno niečo ako Kane and Lynch v kooperatíve, či nejaká rally arkádovka. Najdôležitejšie by asi bolo mať stabilných 100FPS aj pri 2-3x hodenom Smoke v CS (čo mimochodom tak obľúbené ATI v NB radi nezvládajú)

- Čo sa týka renderingu, ten možno ani nebude ale sem-tam je chuť robiť nejakú vyššiu animáciu, do niečoho podpichnúť a tak ma to napadlo ako dobrý príklad.

Hádam som upresnil cestu, ktorou by som šiel. Rád by som notebook spoľahlivý a dobrej značky. Mimochodom ďakujem za reakciu :)
Regis (44)|1.3.2011 12:18
Co třeba tohle [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Salamander (6177)|1.3.2011 15:04
Ideapady jsou levny plastaky, prohyba se to jenom se na to podivas, osobne bych ho nedoporucil. Ale vybava slusna, to jo.
dabelik (110)|1.3.2011 15:50
A čo by ste mi povedali na tento model?

Asus:
http://datacomp.sk/asus-n53sv-sx268v-_d88585.html
wizaard (913)|1.3.2011 17:13
Salamander: Ale Bože! Očividně jsi nejenom neměl žádný z nových IdeaPadů v ruce, ale o V/B560 nevíš zhola nic (nehledě na to, že G, B, V nejsou IdeaPady, jen český marketing je tak chybně nazývá).

dabelik: ASUSy N jsou slušné notebooky, vybraný model je výrazně výkonnější než Lenovo V560. Ale ještě k Lenovům - B/V560 jsou určené pro SMB segment (živnostníci a malé firmy), tedy uživatele, kteří chtějí notebook na doma i do práce (někde na úrovni ThinkPadů Edge).

Ad displej (znovu) - displeje neřeš. Pokud nekoupíš 15,6" s 1600x900, jsou všechny de facto stejné. Až tyhle 15,6" HD+ jsou o něco lepší v barevném podání a kontrastu (obecně).

Ale stejně mi nejde do hlavy, proč když nehraješ hry, se nezaměříš na kvalitu, nevezmeš aspoň to Lenovo B/V560, ale spíš výborný HP ProBook 6555b (případně přišetřit na procesorově výkonnější, na Intelu založený 6550b), čímž získáš za svou cenu maximální kvalitu. Přemýšlej o tom ;-).
Salamander (6177)|1.3.2011 19:06
[quote=wizaard;438610]Salamander: Ale Bože! Očividně jsi nejenom neměl žádný z nových IdeaPadů v ruce, ale o V/B560 nevíš zhola nic (nehledě na to, že G, B, V nejsou IdeaPady, jen český marketing je tak chybně nazývá).
[/quote]

tak to sorry, pokud je to nejaky jiny sasi, tak jsem ho asi jeste v ruce nemel, ale i tak, Lenovo ... :D
Regis (44)|2.3.2011 01:38
V560 má o něco lepší šasí než je všeobecný průměr, ale naprostý souhlas s wizaardem. Přišetřil bych a koupil HP probook 6550b :)
dabelik (110)|27.4.2011 13:42
Zdravím,

už len dokončím tému. Ako si mohli niektorí všimnúť nakoniec vyhral daný ASUS N53SV. Spokojnosť tu je, akurát na pár detaily ale všetko sú to problémy, ktoré keby som nevymýšľal neboli by :)

Ďakujem vám za vaše reakcie a rady. S pozdravom dabelik..