ntb Gigabyte E1425A
Zdravím, chtěl bych si koupit ntb [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ovšem nikde jsem nenalezl žádné recenze, tak bych se chtěl zeptat, jeslti ho tu někdo má, nebo neví nějaké specifikace.
Zaprvé bych se chtěl zeptat jestli je tam 4/6/8 článková baterie, všude uvádějí jinou... a hlavně někde uvádějí do plusů výdrž baterie a někde do mínusů.
Zadruhé bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti s ntb Gigabyte - já mám od nich dvě MB a nemůžu si stěžovat, ovšem v ntb trhu to nebude žádná kvalita ? Za tu cenu těžko seženu od jiných značek něco takového
Zatřetí jsem nikde nenašel, jestli je displej matný nebo lesklý?
Začtvrté bych se chtěl zeptat, jestli se dá místo DVD-RW dá koupit další baterie.
Zapáté bych se chtěl zeptat, jestli je tam místo ještě pro jeden disk ?
Zašesté chtěl bych se zeptat z jakého materiálu je šasi.
To je asi vše, děkuji všem, kteří zareagují na můj příspěvek :)
Zaprvé bych se chtěl zeptat jestli je tam 4/6/8 článková baterie, všude uvádějí jinou... a hlavně někde uvádějí do plusů výdrž baterie a někde do mínusů.
Zadruhé bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenosti s ntb Gigabyte - já mám od nich dvě MB a nemůžu si stěžovat, ovšem v ntb trhu to nebude žádná kvalita ? Za tu cenu těžko seženu od jiných značek něco takového
Zatřetí jsem nikde nenašel, jestli je displej matný nebo lesklý?
Začtvrté bych se chtěl zeptat, jestli se dá místo DVD-RW dá koupit další baterie.
Zapáté bych se chtěl zeptat, jestli je tam místo ještě pro jeden disk ?
Zašesté chtěl bych se zeptat z jakého materiálu je šasi.
To je asi vše, děkuji všem, kteří zareagují na můj příspěvek :)
eště jsem našel na alze, že v bazaru mají [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je tam dost slabý procesor, nevím jestli na něm rozjedu hry :( ale má daleko menší TDP, tedy výdrž by měla být lepší a je tam lepší grafika... takže teď nevím jaký koupit, jeden má lepší grafiku, druhý CPUčko, jinak ta dokovací stanice je u něj nebo jí musím přikoupit ?
Lepší grafika? kde to vidíš? Na tomhle si zahraješ leda hledání min. Ten první taky není žádný dělo (a nemá OS), ale určitě lepší než ten z bazaru. Ohledně baterie - já tam vidím celkem jasně "Baterie Li-ion 6-cell výdrž až 5 hodin". Co ty? Dokovací stanice tam určitě nebude.
já myslím u toho s SU7300, ten má dokovací stanici a v ní GF 220M, což je lepší jak 5470, ovšem je tam zas slabší cpu :( a to že nemá OS mi nevadí, já si tam chci dát ubuntu a s linuxem mají lepší drivery karty nV ne ?
[quote=Darkhunter;439041]...ten má dokovací stanici a v ní GF 220M,...[/quote]
Jo - v případě, že si ji dokoupíš. Je tam kouzelné slůvko "volitelná".
Jo - v případě, že si ji dokoupíš. Je tam kouzelné slůvko "volitelná".
M1405M se prodával ve více verzích, ale některé skutečně měly přibalenou dokovací stanici už v ceně, a to ve velmi pěkné ceně - byla to velmi zajímavá alternativa pro základní business notebook.
Jinak o Gigabyte nic nevím - měl jsem s nimi nějaká jednání, ale nakonec jsem jejich notebooky přenechal na recenze kolegům.
Jinak o Gigabyte nic nevím - měl jsem s nimi nějaká jednání, ale nakonec jsem jejich notebooky přenechal na recenze kolegům.
ok, já se hlavně bojím, že když si ho koupím, tak mi nebude stíhat hlavně cpu no :( a jinak ta grafika GT 220 u toho je mobilní nebo normální desktopová ?
Ta bazarová už tam není, nebo je špatný odkaz? Jinak nikdo tu nepsal, že tam ten dock s GK bude u toho, ale spíše ne, pokud tam psali volitelný, navíc pokud byly ty notebooky (Gigabyte) s dockem, tak to u toho bylo v e-shopech jasně napsáno (i s obrázkem). Jinak ta karta bude GT 220M, jak už jsi psal a "M" vyjadřuje mobilní (takže žádná sláva na hry taky). Gigabyte nabízí(el) notebooky s poměrně slušným výkonem za nízkou cenu, takže někde se ta nízká cena projevit musí...
"jsem si něco přečetl na nějakém webu?"....to je velmi odborná informace, zcela jistě je dobré se podle toho řídit....Jinak tenhle procesor skutečně není na hry a i ta GT220M je na tom s hrama na štíru. Ale podle popisu a i podle velikosti by to mohla být klasická desktopová GT220, taky to není ale žádný dělo...
hm, teď nevím, jak se ujistit, že mi to půjde normálně na monitoru ntb
já vím, já to chci na slabší hry.. stačí nějaký závody jako dirt 2 na low atd...
já vím, já to chci na slabší hry.. stačí nějaký závody jako dirt 2 na low atd...
Za kolik ten notebook vůbec má být? (jako tvůj cenový strop)
EDIT: Tak skutečně ta dokovací stanice (resp. ta karta v ní) funguje pouze při připojení ext. monitoru.
EDIT: Tak skutečně ta dokovací stanice (resp. ta karta v ní) funguje pouze při připojení ext. monitoru.
tak nakonec asi vezmu ten tak nakonec asi vezmu ten [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale stále si nejsem jist, má express card slot.. že bych si tam rád přidal usb 3.0 řadič :(
Jestli si chceš trochu zahrát, tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], ale je to Acer eMachines, na druhou stranu nic lepšího na hry asi neseženeš (z notebooků)....ta 5470 je dost slabá i na Dirt.
A USB 3.0 máš k tomu nějaký smysluplný využití, abys kupoval drahý řadič do expresscard?
A USB 3.0 máš k tomu nějaký smysluplný využití, abys kupoval drahý řadič do expresscard?
jé, ten vypadá dobře, teda výkonnostně, eMachines jsou hodně špatný ? no jinak, nebylo by něco takového v 14" verzi ?
Do 12000,- ne. Jasný že někde šetřit museli, ale ty 2 roky to vydržet musí (s kolika reklamacemi, pokud vůbec, nedokážu posoudit). Nic jinýho jakž takž na hry za tu cenu jsem nenašel.
no právě, je hezký, že si na tom zahraju nějaké lepší hry, ovšem, jestli se mi to rozpadne po cestě do školy :( a je moc velký no :( uvidím, ale zatím se přikláním k tomu gigabytu ikdyž ta grafika u toho aceru je daleko lepší
Do 12000,- nemůžeš počítat s kvalitním notebookem na hry, buďto s jakž takž použitelným kancelářským notebookem nebo shitozním jakž takž pro nějaký hry na nižší detaily notebookem....
no právě, kdybys ty vybíral.. vím, že bys nic tkaového nevybral, ale kdybys neměl jinou možnost a šetřit dál nemůžeš, tak jaký z nich bys bral, kdybys věděl, že bys na tom chtlě hrát i novější hry, ale často bys ho přenášel
a jinak u toho gigabytu jde výměna GK v MXM slotu ? .. ne že bych se na to chystal,ale časem po uplynutí záruky bych to asi zkusil
a jinak u toho gigabytu jde výměna GK v MXM slotu ? .. ne že bych se na to chystal,ale časem po uplynutí záruky bych to asi zkusil
[quote=Darkhunter;439271] kdybys věděl, že bys na tom chtlě hrát i novější hry, ale často bys ho přenášel[/quote]
Za tu cenu? Nemožné....samozřejmě záleží i jak se k tomu budeš chovat, pokud to budeš házet do batohu a běhat s tim na autobus, tak nevydrží "pohromadě" ani jeden. Osobně bych nebral ani jeden, oželel bych hry a vybíral něco úplně jiného s int. grafikou....
Za tu cenu? Nemožné....samozřejmě záleží i jak se k tomu budeš chovat, pokud to budeš házet do batohu a běhat s tim na autobus, tak nevydrží "pohromadě" ani jeden. Osobně bych nebral ani jeden, oželel bych hry a vybíral něco úplně jiného s int. grafikou....
njn, to bych taky bral, ovšem o volných hodinách.. které máme třebas i 3 za sebou je příšerná nuda... od té doby co u nás ve třídě propukla ta ntb mánie, dřív se chodilo do haly hrát fotbal, nebo stolák.. a teď u nás ve třídě jsou všichni zakempení u ntb... :( proto chci nějakou základní grafiku na hry a víc si nejspíš nemůžu dovolit.. už takhle se na to skládá celá rodina... a do školy potřebuji ntb a hlavně se chystám na rok do Ameriky... a tam bych chtěl na tom aspoň něco základního hrát
leda tak někde až bude něco v akci že ?
leda tak někde až bude něco v akci že ?
a ten gigabyte je fakt tak děsná značka jako eMachines... v čem je například lepší Lenovo ? .. v bytelnějším šasi ?
Nemůžeš to brát jen podle značek ale taky podle modelů. eMachines je to nejlevnější od Aceru (takže kvalitu si odvoď)....Gigabyte zas není tak dlouho na trhu notebooků a moc lidí s nima nemá zkušenosti (zpracování bude asi průměr...někde jsem slyšel že je vcelku hlučný, ale to byly povídačky z CZC fóra). Lenovo vyrábí jak drahé a bytelné kvalitní modely (např. ThinkPad řada T), tak i levnější notebooky pro širší veřejnost s vcelku nadprůměrným zpracováním (Ideapad apod.), ovšem je zde také třeba brát ohled na cenu.
no já nevím, ty gigabyte jsou prý hlučnější, jelikož většina lidí nepřišla na to, že ntb s gigabyte mají funkci tichý režim... já si fakt nevím rady.. já hlavně i když jdu si do krámu pro svačinu.. tak se rozhoduju půl hodiny než si něco vezmu :(
Nejdřív si hlavně ujasni co chceš: Jestli chceš vcelku kvalitu s nižším výkonem, kde si nezahraješ moc nové hry, ale flashovky např. nebo i starší hry, které určitě vyplní čas ve škole a zároveň, aby se to dalo přenášet a byl notebook menší (pak bych vybíral něco úplně jiného než z těchto dvou). Nebo co nejvyšší výkon na úkor přenosnosti a kvality (pak bych bral ten Acer)
no právě... nejhorší je že chci všechno dohromady a nemám peníze.. ten ntb by nemusel být kvalitní..ale menší 14" ... jelikož 15,6ku nosit v batohu se mi fakt nechce :(
Zdravim taky premyslim o tomto ntb chci se zeptat rozjedu na tom wowko to jediny mi staci jako za hry xD
S WOW je tak trochu problém, protože každá verze má jiné nároky. S externí grafikou ale pojede určitě (a poměrně rozumně), s X4500MHD to bude horší, ale šance tam je - myslím, že už jsem někoho viděl hrát WOW i na integrované.
ok dik hele zeptam se kamos si ho ted koupil a nejde mu rozjed integrovane graficke jadro zkousely jsem ovladace a pod kraviny ale porat nic nevite nekdo jak ji pod w7 rozjed ?