pamětové moduly
Dobrý den mám notebook s dvěma ram 2x1giga PC5300 SO-DIMM 200pin (DDR2-667) a chtěl bych si koupit větší velikost tak 2x2giga [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] bylo by to vhodné.Děkuji
Ahoj
Tak zrovna ted a v tom shopu je vidim nedostupne
Jinak by bylo jeste pred tim dobre vedet alespon dve veci:
1) jakej mas system - 32/64bit?
2) budes je moct bezproblemove vymenit obe?
2) budes je moct bezproblemove vymenit obe?
[quote=Doctor01;439382]Ahoj
2) budes je moct bezproblemove vymenit obe?[/quote]
mám 32bit ano obě ramky se dají vyjmout
2) budes je moct bezproblemove vymenit obe?[/quote]
mám 32bit ano obě ramky se dají vyjmout
no je to kvůli hrám ne že bych je hrál pořád ale jednou za čas si zahraju no tak ale nevím jestli koupit nové ramky nebo nový hdd 320giga se 7200 otáčkama u toho co mám mám 5400 otáček
[quote=majkl04;439431]mám 32bit ano obě ramky se dají vyjmout[/quote]
Tzn. ze 4GB ti budou k nicemu.
Takze bud vymen jen tu jednu nebo zmen i system.
Jinak je samozrejme otazka, jestli tolik pameti vyuzijes,
ale to uz je vec jina/tvoje.
Tzn. ze 4GB ti budou k nicemu.
Takze bud vymen jen tu jednu nebo zmen i system.
Jinak je samozrejme otazka, jestli tolik pameti vyuzijes,
ale to uz je vec jina/tvoje.
Co je to konkretne za notas, pripadne jaky je tam CPU a GPU? To dle meho nazoru zcela jiste nebude herni ntbk, takze zmenou 2GB RAM na 3GB si moc nepomuzes.....
Kdyz uz bys je mermomoci chtel koupit, tak bych samozrejme koupil 2x2GB a pouzil 64bit system, kterej je vyuzije.
K tomu disku, doporucoval bych radsi WD.
To, ze ma HDD v notasu jen 5400ot je jasne, mensi spotreba. Disk by byl brzda v pripade, ze by to byl naslapnuty notas, coz neni. Takze menit disk jen kvuli otackam je IMHO blbost.
Kdyz uz bys je mermomoci chtel koupit, tak bych samozrejme koupil 2x2GB a pouzil 64bit system, kterej je vyuzije.
K tomu disku, doporucoval bych radsi WD.
To, ze ma HDD v notasu jen 5400ot je jasne, mensi spotreba. Disk by byl brzda v pripade, ze by to byl naslapnuty notas, coz neni. Takze menit disk jen kvuli otackam je IMHO blbost.
(Moje zkušenosti:)
Staršímu notebooku je jedno, jestli 2, 3, nebo 4GB RAM, ale změnu disku (pokud jsi jej neměnil a notebook je skutečně starší) poznáš okamžitě a daleko víc. Už jen výměna staršího 5400RPM za moderní 5400RPM (ideálně 500GB a větší - se dvěma stejnými plotnami) bude hodně znát.
Co se značky disku týče, dneska je to u notebooků skoro jedno - disky se až nějak podezřele moc kazí (oproti minulosti). Seagaty bývají rychlejší, ale o něco hlučnější a teplejší než WD.
Staršímu notebooku je jedno, jestli 2, 3, nebo 4GB RAM, ale změnu disku (pokud jsi jej neměnil a notebook je skutečně starší) poznáš okamžitě a daleko víc. Už jen výměna staršího 5400RPM za moderní 5400RPM (ideálně 500GB a větší - se dvěma stejnými plotnami) bude hodně znát.
Co se značky disku týče, dneska je to u notebooků skoro jedno - disky se až nějak podezřele moc kazí (oproti minulosti). Seagaty bývají rychlejší, ale o něco hlučnější a teplejší než WD.
no uvažuju o něčem takovém [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] jinak tam mám segate 5400otáček 160giga
ano je to starý notebook není herní jen takový studentský typ ale gta3 a call of duty 1,2v klidu zvládne http://asus.katalognotebooku.cz/notebook/asus-x80le-4p106p/