reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

vymena HDD - toshiba a350

|Ivo| (9)|17.3.2011 21:50
Potřeboval bych poradit jaký nový hdd zvolit do ntb toshiba satellite a350-13a.
Momentálně mám
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

a v planu mam tento
bude tam pasovat na 100% ?
kamil2268 (111)|17.3.2011 22:06
Nevejde se - klasika 2,5" disk do 750GB má 9,5mm výšku, 1TB má 12,5mm.
|Ivo| (9)|17.3.2011 22:11
tak to je spatny tak koupim externi do esata no :/
|Ivo| (9)|18.3.2011 16:36
zatím sem si vybral tento
snad mi ho naší koupí :D
Georginek (2957)|18.3.2011 18:37
A to si jako myslel jak prosimte? Ze jako ten puvodni vyndas jo, a ze si k tomu pripojis externi a budes mit na nem system bo co? Nebo tam nechas ten puvodni a koupis si jen eSata...

Klidne je mozne, ze se Ti tam ten vetsi disk vejde tj tech 12.5mm. Ale zalezi to na konkretnim modelu notasu. Bejt tebou to nejdrive zmerim nez kupovat WDe.
wizaard (913)|18.3.2011 18:54
Podle fotek rozebrané A350 se tam 12 mm disk nevejde. Ale samozřejmě za pokus nic nedáš.
|Ivo| (9)|18.3.2011 19:36
[quote=Georginek;442027]A to si jako myslel jak prosimte? Ze jako ten puvodni vyndas jo, a ze si k tomu pripojis externi a budes mit na nem system bo co? Nebo tam nechas ten puvodni a koupis si jen eSata...

Klidne je mozne, ze se Ti tam ten vetsi disk vejde tj tech 12.5mm. Ale zalezi to na konkretnim modelu notasu. Bejt tebou to nejdrive zmerim nez kupovat WDe.[/quote]

zblaznil ses? jasny ze bych ho tam nechal a koupil navic ten ext :D
kdyby nekdo mel ten terovej napujceni tak bych to zkusil, nebo asi zajdu v tydnu do jednoho shopu jestli by to tam nemeli na pujceni no.
|Ivo| (9)|18.3.2011 19:42
jinak co prijde sem ?? nebudu skrz to delat dalsi vlakno
cervena sipka
disassemble-laptop-06.jpg
zsdx (2098)|19.3.2011 09:44
[quote=|Ivo|;442043]jinak co prijde sem ?? nebudu skrz to delat dalsi vlakno
cervena sipka[/quote]

Ve tvem pripade nic, ale nektere modely tam maji moznost pridat druhy HDD.
wizaard (913)|19.3.2011 11:46
Přesně tak. Jde jen o to, jestli je osazený konektor, nebo ne. Což je mimochodem poměrně jednoduché zkontrolovat.
|Ivo| (9)|19.3.2011 14:19
no prave proto sem se ptal naco to je když tam neni zadny konektor ;)
cefallu (72)|21.3.2011 14:44
zdravím,

nechci zakládat nové téma:

potřeboval bych poradit - uvažuju o upgrade HDD v ntb HP compaq nx7300 (tuším by měl být v mém podpisu); na netu jsem ale narazil na jakýsi divný článek (firemní reklama?), že je potřeba brát v úvahu značku stávajícího disku, té se držet a koupit stejný disk s vyšší kapacitou (firma dodá a provede odborně za cca 3 tisíce Kč)...momentálně nemám ntb u sebe, ale určitě tam není Hitachi (který bych tam chtěl dát) - 500GB, 7200 RPM:

myslíte, že bude nějaký problém s hw kompatibilitou?

stávající disk má (krome disku C) oddíl cca 10 GB zálohy OS winnXPhome včetně ovladačů (zrejme HP klasika)

předpokládám, že po výměně disku bych nabootoval ze záložních dvd - vytvořil v novém disku zálohu (nový oddíl): OS+drivery a potom nainstaloval win (na disk "C")

je tento postup možný? (obávám se, aby při vytváření diskového oddílu na novém disku nějaký HP instalační program nepočítal s tím, že se OS instaluje na tovární disk s jistou charakteristikou a dále mé obavy barvitě vykreslují možné hlášky jakýchsi erorrů...)

děkuji moc za odpověď!
Georginek (2957)|21.3.2011 18:09
To se mi nejak nezda. Podle me, chej akorat delat BUBUBU, aby si to lidi nechali delat u nich....
Koupil bych si proste novy HDD ( dej pozor na tloustku ) protoze treba 1TG uz maji 12.5mm a to se tam nemusi vejit jestli mas diru na 9mm. U 500Gb bych se toho nebal.

A ja to treba udelal tak, abych nemusel nic preinstalovavat, vytvaret partiton a obnovu..... Tak jsem zkratka pomoci AcronisTrue Image naklonoval cely stary disk na novy, tj s obema partition.:)
wizaard (913)|22.3.2011 12:21
Rozhodně není potřeba kupovat žádný speciální typ nebo model disku - ani výrobci nepoužívají (obvykle - výjimkou jsou nějaké top business modely, což NX7300 rozhodně není) určité výrobce nebo typy - co mají na "skladě", to tam montují. Jediné, na co je nutné dát pozor, jak tu padlo, je výška disku; dokonce vůbec nevadí koupit 7200RPM disk - bude svižnější, přitom spotřeba bude v porovnání se starým diskem možná i lepší.
cefallu (72)|24.3.2011 10:21
děkuju!

zkopírovat celý starý disk na nový mě vůbec nenapadlo :thumb

tloušťka nového disku by měla být 9,5 mm - někde výše jsem četl, že výměna disku této kapacity by neměla dělat problém (9,5 mm mají asi všechny do 750GB), ale dám si pozor...

ještě bych se zeptal na poslední věc - v nx7300 mám procesor CM430 s taktem 1,73 GHz (socket 479 mPGA dle cpuz), napadlo mě jestli by nešel vyměnit za nějaký dvoujádrový (ale je to pro mě spíš taková teorie, nemám představu jestli po výměně procesoru dostanu poznatelný výkon navíc...) co se týče chipsetu dle cpuz je to i943/940GML... podle manuálu výrobce HP - str. 62, http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01035648/c01035648.pdf jsem našel několik typů procesorů - moc se v té tabulce nevyznám (uniká mi co znamená defeatured models)... ozřejmil by mi někdo jaký cca procesor bych na svůj chipset mohl dostat? (případně jaký výkon navíc v porovnání se stávajícím celeronem dostanu?) notebook používám hlavně na kancl aplikace, sketchup a autoCAD - většinou 2D kreslení...

ještě poznámku - nx7300 je pro mě víceméně vyhovující, nehodlám koupit nový ntb, pokud by mě upgrade stál cca max. 2 tisíce (cena disku + cena procesoru), tak je to pro mě řešením...

díky
cefallu (72)|25.3.2011 14:28
nejde mi edit, takze:

odpovim si sam: do chipsetu 940GML se vejdou pouze celerony viz odkaz http://ark.intel.com/chipset.aspx?familyID=24679

tím je procesor vyřešen, skoda ze jsem tehdy nekoupil chipset 945 - tusim ze byl v nx7400 ...nu coz...