připojení wifi,os.: win 7
Zdravím,
mám problém s tím že při měření rychlosti na stránkách dsl.cz adsl.cz rychlost.cz mi ukazuje cca rychlost stahování 850kB/s ale když zkouším z jakéhokoliv serveru stahovat nikdy nedosáhnu rychlosti vetší než 280kB/s nevíte čím to je ? Řešili jste někdo takový problém ?
Zdravím,
mám problém s tím že při měření rychlosti na stránkách dsl.cz adsl.cz rychlost.cz mi ukazuje cca rychlost stahování 850kB/s ale když zkouším z jakéhokoliv serveru stahovat nikdy nedosáhnu rychlosti vetší než 280kB/s nevíte čím to je ? Řešili jste někdo takový problém ?
skús ešte otestovať tu: http://speedtest.net/
no tady mi to ukazuje asi o 4Mb méně (dsl adsl rychlost cca 6,5Mb) na tom speed testu 2,5Mb otázka je proč ?
ps. předtím jsem měl i na dsl. adsl. rychlost.cz okolo 2mb potom mi jí zvyšili na těch 6mb ktere ukazují tyto tři servery (kromě speed testu) ale v prakticke časti při stahovani se to neprojevilo nikde (zkoušeno i na share-rapidu ktery mam předplaceny)
Tak pokud je to O2 ADSL tak ti tam maji 10 sec burst na tech 6 (v modemu 7)a pak jim to spadne v ramci FUP na cca 3 Mbit/sec, už to řeší ČTU protože má na tohle několik desítek stížností.
Jinak speedtest.net kdyz vyzkousis na Plzen, Prahu i Brno a udelas prumer, tak to tak odpovida realnemu stahovani z rapidu, ruznych ftp a podobne. U vicevlaknovych stahovani pres torenty to je jeste o neco mene, to neplati pro kabelovku a LAN/optiku.
Jinak speedtest.net kdyz vyzkousis na Plzen, Prahu i Brno a udelas prumer, tak to tak odpovida realnemu stahovani z rapidu, ruznych ftp a podobne. U vicevlaknovych stahovani pres torenty to je jeste o neco mene, to neplati pro kabelovku a LAN/optiku.