Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Pavilion dv6-3180

KatkaPis (4)|30.3.2011 20:06
Zdravim.
Moc prosím o jakékoli info o notebooku HP Pavilion dv6-3180. Mám v plánu kupovat nový notebook okolo 20 000 na filmy, školu, internet a občas hry a tenhle mi zatím připadá jako nejlepší varianta. Samozřejmě budu ráda i za jiné typy notebooku, ale upřednostnuji HP velikosti 15,6. Pokud máte s tímto notebookem zkušenosti, nebo jste v tom trochu zběhlí a mohli by jste mi poradit, budu moc ráda. Uplně na začátku jsem uvažovala o notebooku HP ProBook 4520s Champagne, ale prý je to spíš takový kencelářský stroj, i když vlastěn nevím proč. Předem děkuji za odpovědi.
honza080 (2)|4.4.2011 11:36
před dvěma lety sem si koupil Pavilion dv4 který není tak běžný noťas na našem evropském trhu. Používání je celkem v pohodě no před časem se mi dostala do rukou brožura a v ní stálo, že se zrovna tahle DV třída sepsuje přehříváním grafické karty a skutečně nelhaly. Přiznám se, že asi 9 měsíců používám chladící podložku a bez ní se stroj prehřeje a vypne po 30 minutách... Nic moc tyto DV series....
wizaard (913)|5.4.2011 13:45
Před dvěma lety jsem si koupil Pavilion a on tohle a ono... :thumb :rolleyes:

Nové Paviliony dv6 nejsou špatné, z 15" verze jsem sice nebyl nijak unešený (je to prostě normální multimediální notebook, jen že dobře vypadá; má na sobě nepraktické kovové plíšky, díky kterým se jen přenáší teplo k uživateli). Spíš než za průměr bych ho označil za podprůměr, ale má lákavou cenu, marná sláva.

Osobně bych se určitě orientoval na notebooky, jako je Acer TimelineX 5820TG nebo Lenovo IdeaPad Y560.
honza080 (2)|6.4.2011 23:28
Úplně souhlasím s Lenovem ... to jsou jedni s High End notebooků... Myslím, že můj další laptop bude Lenovo.... jednoznačně ....
KatkaPis (4)|10.4.2011 20:45
Tak to jsem docela překvapená z vašich nározů. Podle čeho přesně myslíš že je spíš podprůměrný? Ten Lenovo má dobrou grafiku, ale zase co ten procesor...? Chci notebook který bude kvalitní ve všech směrech..Lenovo vyniká spíš jenom grafikou. A k tomu přehřívání - myslela jsem že od toho jsou tam přepínatelný grafiky, abych si při normální jednoduché práci přepla na slabší grafiku a notebook vydržel a nepřehříval se...? Mám ted teda fakt dilema, chtěla jsem si pro něj už příští týden jet a ted zase váhám :-D
wizaard (913)|15.4.2011 13:59
Všechny ty tři notebooky jsem měl v ruce. Pavilion má suverénně nejměkčí tělo, za ním je Acer a pak Lenovo. Co se chlazení týče, ani jeden není úplně ideální, tam je to tak zhruba nastejno, ale v tomhle směru bych upřednostnil Lenovo, které se při vysoké zátěži zahřívá jen v největší blízkosti chlazení; Pavilion se zahřívá kvůli plíškům i na lícové straně. Klávesnice je nejlepší na Lenovu; touchpad Lenovo a Acer, s clickpadem na Pavilionu jsem nebyl úplný kamarád.

Ano, přepínatelné grafiky mají přesně tuhle funkci, ovšem já předpokládám, že občas budeš taky zapínat tu dedikovanou, jinak nevím, proč ji tam mít... Jinak nevím, co konkrétně řešíš s procesorem - na hry na notebooku stačí i Core i3. Výkonnější procesor využiješ jen při výpočetně náročných činnostech, jako je převod videa. Nárůst výkonu je tam tak 10-15%... Eventuelně u jednovláknových náročných aplikací, ale u základních i5 není ten nárůst "přetaktování" pomoci Turbo Boostu tak významný, aby to mělo smysl řešit (opět 10-15%).