Levná základovka pro herní pc
Dobrý den, chtěl bych si pořídit základní desku pro procesor i5 2500K s možností v budoucnu lehce taktovat. Nepotřebuji žádné nadstandartní funkce typu crossfire/SLI, USB 3.0 nebo eSATA nebo super síťová či zvuková karta. Jde mi jen o výkon a stabilitu. Líbí se mi například tato deska: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] . Podle parametrů se liší jen těmi chybějícími bonusovými funkcemi ale v základu by měla být stejná jako [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a cena je o 1000 menší. Doporučili byste mi ji nebo nějakou jinou desku?
Pokud nechceš využívat rychlé USB3 v budoucnu, tak ji klidně vem. Ber v potaz i to, že ta levnější deska má méně kvalitní napájení a žádné chlazení napájení, tudíž se při případném OC určitě nedostaneš na takové hodnoty jako s dražší deskou.
Já osobně bych na tom nešetřil a raději koupil nějaký dražší typ s USB3 - do budoucna to je jistě dobrá investice, pokud nebudeš chtít do 2 let opět upgradovat. Za příplatek získáš tedy USB3 + větší OC potenciál a tudíž nebudeš tlačen tak brzy do upgradu. Pokud CPU přetaktuješ na 4,5GHz, tak máš imho na pár let vystaráno. Samozřejmě nezapomeň na lepší chladič na CPU v případě obou desek kvůli hlučnosti a teplotám při OC.
Já osobně bych na tom nešetřil a raději koupil nějaký dražší typ s USB3 - do budoucna to je jistě dobrá investice, pokud nebudeš chtít do 2 let opět upgradovat. Za příplatek získáš tedy USB3 + větší OC potenciál a tudíž nebudeš tlačen tak brzy do upgradu. Pokud CPU přetaktuješ na 4,5GHz, tak máš imho na pár let vystaráno. Samozřejmě nezapomeň na lepší chladič na CPU v případě obou desek kvůli hlučnosti a teplotám při OC.
Pokud nevyžaduješ USB 3/SATA 6G, eSATA, apod., klidně bych zakoupil tebou vybranou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], na taktování Sandy Bridge není potřeba "extra" základní desku, jdou velmi dobře taktovat.
Osobně bych jen zvážil ještě jednou absenci eSATA, pokud budeš využívat externí disk, bude se Ti hodit.
Osobně bych jen zvážil ještě jednou absenci eSATA, pokud budeš využívat externí disk, bude se Ti hodit.