Compaq n800v
Ahoj. Kámoš má notebook Compaq n800v. Jde sice o starý stroj, avšak pořád na internet funkční. Potřebuji poradit s rozebraním notebooku kvůli zanesenému chlazení. Stáhl jsem si příručku odsaď
http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01127215/c01127215.pdf a chci se zeptat jestli budu muset kvůli jednomu chladiči notebook rozebrat včetně displeje, ramek harddisku, a ostatních komponent, víte jen jestli nejsou některé kroky zbytečné. Díky moc za případné rady. Jde mi právě i o přepastování, čili o sundání celého bloku chlazení. Několik notebooku jsem dělal, ale tento návod mi připadá dost složitý.
http://bizsupport2.austin.hp.com/bc/docs/support/SupportManual/c01127215/c01127215.pdf a chci se zeptat jestli budu muset kvůli jednomu chladiči notebook rozebrat včetně displeje, ramek harddisku, a ostatních komponent, víte jen jestli nejsou některé kroky zbytečné. Díky moc za případné rady. Jde mi právě i o přepastování, čili o sundání celého bloku chlazení. Několik notebooku jsem dělal, ale tento návod mi připadá dost složitý.
Jak sem tak zbezne koukal do toho navodu, musis sundat to, co jsi napsal. Vlastne se rozebere cele sasi, displej, hdd, ostatni komponenty, klavesnice.......
Notasy od HP v tomto ohledu jsou doslova priserne. Pristup na CPU a chlazeni je jen z vrchu.Jestli si trochu zrucny, za 1-2 hodky to mas vycistene. Doporucuji at si udelas male papirky s tim, kam patri jaky sroubek :D
Notasy od HP v tomto ohledu jsou doslova priserne. Pristup na CPU a chlazeni je jen z vrchu.Jestli si trochu zrucny, za 1-2 hodky to mas vycistene. Doporucuji at si udelas male papirky s tim, kam patri jaky sroubek :D
Vždyť tam máš přesný postup. Je potřeba oddělat lištu nad LED, klávesnici, stínění, display a horní kryt.
Já vím, že tam je přesný postup. Jen mě zajímalo jestli ten notebook musím rozdělat úplně do"mrti". A ten nápad s těma popsanýma papírkama. Každopádně díky moc za rady :)
On myslel rozebirat to vsechno co je popsane. Protoze je nutny defakto rozebrat skoro uplne vsechno, aby ses dostal k CPU a k chladici......
Mam N800c.. staci vyloupnout listu kolem multifunkcnich tlacitek.. bacha na ni.. zespoda ji drzi dva srouby.. takze vysroubovat dva dlouhe sroubky pod ni a pak pujde ven.. bez cehokoli dalsiho vyndas klavesnici.. tu si poloz na plochu pro ruce a touchpad.. pod ni je hlinikova deska pasivu, ktera drzi na dvou malinkych sroubech.. kdyz ji sundas vidis odkryty CPU vcetne chladice a heatpipe.. pro jeho vycisteni uz nic dalsiho nepotrebujes..
Kdyby jsi sel dal do hloubky v podstate uz neni kam.. jediny dalsi krok je odmontovani displeje (2 erouby z vrchu pod listou tlacitek a dva zezadu), pak uz jen komplet srouby zespoda, zvrchu pod klavesnici a dalsi dva zezadu, cimz rozdelas cele sasi.. na to se ale vykasli.. drz se jen prvniho odstavce..
Pokud to vsechno delas jen proto, abys snizil teploty, nevim jestli necho dosahnes.. v mem N800c je P4 Northwood, coz predpokladam asi i u tebe.. vice topici procesory snad nikdo nikdy nevyrobil, takze nejakych 70, 75° v zatezi neni kvuli chladicum, ale proste proto, ze tyhle procesory topi jako prase..
Kdyby jsi sel dal do hloubky v podstate uz neni kam.. jediny dalsi krok je odmontovani displeje (2 erouby z vrchu pod listou tlacitek a dva zezadu), pak uz jen komplet srouby zespoda, zvrchu pod klavesnici a dalsi dva zezadu, cimz rozdelas cele sasi.. na to se ale vykasli.. drz se jen prvniho odstavce..
Pokud to vsechno delas jen proto, abys snizil teploty, nevim jestli necho dosahnes.. v mem N800c je P4 Northwood, coz predpokladam asi i u tebe.. vice topici procesory snad nikdo nikdy nevyrobil, takze nejakych 70, 75° v zatezi neni kvuli chladicum, ale proste proto, ze tyhle procesory topi jako prase..
Paráda. Přesně jsem potřeboval někoho kdo tento notebook má. Jak je to s operační pamětí? Jdou tam prý dát pouze moduly SDRAM co je na tom pravdy? No mě de o to že tam je bez zátěže zmiňovaných 70* v zátěži (filmek, prohlížení netu) hravě 80* dám. Navíc notebook není vysávaný 4 roky a ventilátor vydává zvláštní zvuky, bude třeba ho namazat.
Nepotreboval si nekoho kdo ten notas ma. Udelej to podle navodu....Je to napsany tak, ze bez nerozebrani ostatniho se k tomu proste nedostanes. Oni vedi proc to tak pisou. Delal jsem cirka 40HP a vsechny podle navodu a naprosto bez problemu......
Neber to jako urážku :-) Potřeboval jsem se zeptat ještě na více věcí okolo tohoto notebooku a prostě se mi nechtělo zakládat další téma. Cladící blok mám akorát na stole a třepu do kýble tu horu bordelu co se tam za několik let usadilo. Notebook jsem rozebral pomocí maxtorova příspěvku. Tímto mu také děkuji.
Rozeber to. Cely,vyndej i ventilator a to poradne vysaj. Ja to rozebiram, vysaju a pak sundam ventilator, odstranim zbytky pasty a pak narvu celej pasiv pod tekouci vodu a kartackem na zuby ( dle typu pasivu ) to vycistim, necham vyschnout, dam novou pastu a je to..........
[quote=Georginek;446505]narvu celej pasiv pod tekouci vodu a kartackem na zuby ( dle typu pasivu ) to vycistim, necham vyschnout, dam novou pastu a je to..........[/quote]
Tak s tím jsi mě dostal :D je pravda že jsem notebook nakonec rozebral celý včetně základové desky. Složité to nebylo , ale ta piplačka s těmi šrouby. Ještě že jsem měl ty popsané papíry. Zbytky toho (pokusu o teplovodivou pastu) sundávám dolů acetonem, nebo kerosinem záleží co mám zrovna po ruce :)
Tak s tím jsi mě dostal :D je pravda že jsem notebook nakonec rozebral celý včetně základové desky. Složité to nebylo , ale ta piplačka s těmi šrouby. Ještě že jsem měl ty popsané papíry. Zbytky toho (pokusu o teplovodivou pastu) sundávám dolů acetonem, nebo kerosinem záleží co mám zrovna po ruce :)
[quote=Benbow;446514]Tak s tím jsi mě dostal :D je pravda že jsem notebook nakonec rozebral celý včetně základové desky. Složité to nebylo , ale ta piplačka s těmi šrouby. Ještě že jsem měl ty popsané papíry. Zbytky toho (pokusu o teplovodivou pastu) sundávám dolů acetonem, nebo kerosinem záleží co mám zrovna po ruce :)[/quote]
Tak na tom neni nic spatnyho. Je to kus zasvinenyho kovu..... samozrejme da se to vyluxovat ( nejlepe s vysavecem s novym pytlikem a uzkou hubici), pripadne profouknout stlacenym vzduchem, ale pod tou vodou a s kartackem je to 100% cistota.... Hlavne kdyz je to fakt zasvnineny. Vetsinou na pasivech jsou minisroubky, chce to vyndat vetrak, vycistit vlhkym hadrikem, pripadne promazat lozisko kapickou oleje, a pak dat pekne novou pastu nejen na CPU ale i na GPU pripadne na RAMGPU. Vzdycky jsem mel s timto postupem uspech....
Strasne zalezi na vyrobci ntbk........
Treba Acer ackoliv ho spousta lidi hani....ma 3 srouby ( muj 1 sroub) zespoda sundas kryt a vyndas pasiv........ Pristupy zezhora, tj sundani klavesnice, odmontovani cele sasi, displeje, wifi, led rampy, tlacitek, RAM, disku, mechaniky, BT, anteny od wifi, ruzne rozhrani,SPDIF a ostatnich komponent ja povazuju za totalni zverstvo.......... Kolikrat je horni kryt sasi popraskanej, takze srouby uz zpatky nejdou dat.Protoze cim vic toho odpojujes a vyndavas, tim je vetsi sance ze se neco poskodi......
Tak na tom neni nic spatnyho. Je to kus zasvinenyho kovu..... samozrejme da se to vyluxovat ( nejlepe s vysavecem s novym pytlikem a uzkou hubici), pripadne profouknout stlacenym vzduchem, ale pod tou vodou a s kartackem je to 100% cistota.... Hlavne kdyz je to fakt zasvnineny. Vetsinou na pasivech jsou minisroubky, chce to vyndat vetrak, vycistit vlhkym hadrikem, pripadne promazat lozisko kapickou oleje, a pak dat pekne novou pastu nejen na CPU ale i na GPU pripadne na RAMGPU. Vzdycky jsem mel s timto postupem uspech....
Strasne zalezi na vyrobci ntbk........
Treba Acer ackoliv ho spousta lidi hani....ma 3 srouby ( muj 1 sroub) zespoda sundas kryt a vyndas pasiv........ Pristupy zezhora, tj sundani klavesnice, odmontovani cele sasi, displeje, wifi, led rampy, tlacitek, RAM, disku, mechaniky, BT, anteny od wifi, ruzne rozhrani,SPDIF a ostatnich komponent ja povazuju za totalni zverstvo.......... Kolikrat je horni kryt sasi popraskanej, takze srouby uz zpatky nejdou dat.Protoze cim vic toho odpojujes a vyndavas, tim je vetsi sance ze se neco poskodi......