Dell D400 a nefunkční baterie
Zdravím Vás a obracím se na Vás s dotazem.U výše zmíněného notebooku po letech odešla baterie ( indikátor jen bliká ).Dotazem bych jen rád věděl, zda-li je možné s touto baterkou bez újmy na notebooku dále pracovat...
Díky:)
Díky:)
Ano, da sa na notebooku aj s takto pokazenou bateriou bez ujmy pracovat. Len zbytocne so sebou vlacis tu bateriu.
[quote=3imi;452573]To jsem asi uplne nepochopil dotaz. K cemu nechavat v notasu nefunkcni baterku?[/quote]
K čemu?Třeba proto, že se mi nechce dávat finanční obnos na něco, co nevyužívám (tím myslím energii z baterie).
K čemu?Třeba proto, že se mi nechce dávat finanční obnos na něco, co nevyužívám (tím myslím energii z baterie).
A proč ji nevyndáš? Napájení funguje i bez baterie. ...Někdy je akorát problém, že na bateriích bývají podpůrné nožičky, někdy např. jedna a bez baterie je pak notebook nakřivo...
[quote=odb;452579]Ano, da sa na notebooku aj s takto pokazenou bateriou bez ujmy pracovat. Len zbytocne so sebou vlacis tu bateriu.[/quote]Ano i ne. Např. u notebooků firmy Lenovo se notebook v některých situacích začne chovat nestabilně. Už si přesně nepamatuji co to dělalo (jestli se to např. sekalo), ale silně mě to motivovalo tu baterii tam nemít.
Pokud je lepší tam baterii mít, např kvuli stabilitě na stole, daj se třeba přelepit kontakty, aby se do ní zbytečně neprala šťáva, když je stejně mrtvá.
[quote=xmarek;452584]Ano i ne. Např. u notebooků firmy Lenovo se notebook v některých situacích začne chovat nestabilně. Už si přesně nepamatuji co to dělalo (jestli se to např. sekalo), ale silně mě to motivovalo tu baterii tam nemít.[/quote]
Bohuzial u DELLu je na tej baterii nozicka a bez nej je to nestabilne. Na podobnom notebooku som problem s nestabilitou s vadnou bateriou v notebooku nemal. Ale to zalezi od konkretneho pripadu.
U lenova je to mozne lebo tam obsluzny program zistuje rozne informacie o baterii, nabijanie je inteligentnejsie a viem si predstavit, ze ak je vadna bateria, tak to moze blbnut. U lenova je to sofistikovanejsie a niekedy jednoduchsie znamena bezproblemovejsie. Predsalen ten Dell je starsi notebook.
Bohuzial u DELLu je na tej baterii nozicka a bez nej je to nestabilne. Na podobnom notebooku som problem s nestabilitou s vadnou bateriou v notebooku nemal. Ale to zalezi od konkretneho pripadu.
U lenova je to mozne lebo tam obsluzny program zistuje rozne informacie o baterii, nabijanie je inteligentnejsie a viem si predstavit, ze ak je vadna bateria, tak to moze blbnut. U lenova je to sofistikovanejsie a niekedy jednoduchsie znamena bezproblemovejsie. Predsalen ten Dell je starsi notebook.
Ano, notebook se dá používat i bez baterie, ovšem baterie v něm plní i funkcni záložního zdroje v případě výpadku energie + vyrovnává případné zakolísání napětí v el.síti.
Pokud člověku tedy nevadí výše uvedené, proč ne. Pokud ano, stačí dokoupit třeba neoriginální baterie (avacom, whitenergy, apod), pro d400 stojí cca 1000Kč.
Trvalé připojení ntb s baterií v el.síti baterce nevadí, po plném dobití se i tak odpojuje a časem odejde tak jako tak.
Pokud člověku tedy nevadí výše uvedené, proč ne. Pokud ano, stačí dokoupit třeba neoriginální baterie (avacom, whitenergy, apod), pro d400 stojí cca 1000Kč.
Trvalé připojení ntb s baterií v el.síti baterce nevadí, po plném dobití se i tak odpojuje a časem odejde tak jako tak.