Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell D400 a nefunkční baterie

pepos01 (518)|22.5.2011 15:22
Zdravím Vás a obracím se na Vás s dotazem.U výše zmíněného notebooku po letech odešla baterie ( indikátor jen bliká ).Dotazem bych jen rád věděl, zda-li je možné s touto baterkou bez újmy na notebooku dále pracovat...

Díky:)
3imi (48)|22.5.2011 16:11
To jsem asi uplne nepochopil dotaz. K cemu nechavat v notasu nefunkcni baterku?
odb (505)|22.5.2011 16:44
Ano, da sa na notebooku aj s takto pokazenou bateriou bez ujmy pracovat. Len zbytocne so sebou vlacis tu bateriu.
pepos01 (518)|22.5.2011 17:02
[quote=3imi;452573]To jsem asi uplne nepochopil dotaz. K cemu nechavat v notasu nefunkcni baterku?[/quote]

K čemu?Třeba proto, že se mi nechce dávat finanční obnos na něco, co nevyužívám (tím myslím energii z baterie).
Jandaskunk (2330)|22.5.2011 17:14
A proč ji nevyndáš? Napájení funguje i bez baterie. ...Někdy je akorát problém, že na bateriích bývají podpůrné nožičky, někdy např. jedna a bez baterie je pak notebook nakřivo...
pepos01 (518)|22.5.2011 17:20
To je částečně i má situace a proto ji tam raději nechám ;)
xmarek (1676)|22.5.2011 17:43
[quote=odb;452579]Ano, da sa na notebooku aj s takto pokazenou bateriou bez ujmy pracovat. Len zbytocne so sebou vlacis tu bateriu.[/quote]Ano i ne. Např. u notebooků firmy Lenovo se notebook v některých situacích začne chovat nestabilně. Už si přesně nepamatuji co to dělalo (jestli se to např. sekalo), ale silně mě to motivovalo tu baterii tam nemít.
speedsnail (4876)|22.5.2011 17:56
Pokud je lepší tam baterii mít, např kvuli stabilitě na stole, daj se třeba přelepit kontakty, aby se do ní zbytečně neprala šťáva, když je stejně mrtvá.
odb (505)|23.5.2011 19:08
[quote=xmarek;452584]Ano i ne. Např. u notebooků firmy Lenovo se notebook v některých situacích začne chovat nestabilně. Už si přesně nepamatuji co to dělalo (jestli se to např. sekalo), ale silně mě to motivovalo tu baterii tam nemít.[/quote]

Bohuzial u DELLu je na tej baterii nozicka a bez nej je to nestabilne. Na podobnom notebooku som problem s nestabilitou s vadnou bateriou v notebooku nemal. Ale to zalezi od konkretneho pripadu.

U lenova je to mozne lebo tam obsluzny program zistuje rozne informacie o baterii, nabijanie je inteligentnejsie a viem si predstavit, ze ak je vadna bateria, tak to moze blbnut. U lenova je to sofistikovanejsie a niekedy jednoduchsie znamena bezproblemovejsie. Predsalen ten Dell je starsi notebook.
alfah4ns (1040)|28.5.2011 13:20
Ano, notebook se dá používat i bez baterie, ovšem baterie v něm plní i funkcni záložního zdroje v případě výpadku energie + vyrovnává případné zakolísání napětí v el.síti.

Pokud člověku tedy nevadí výše uvedené, proč ne. Pokud ano, stačí dokoupit třeba neoriginální baterie (avacom, whitenergy, apod), pro d400 stojí cca 1000Kč.

Trvalé připojení ntb s baterií v el.síti baterce nevadí, po plném dobití se i tak odpojuje a časem odejde tak jako tak.