Mám dosku ASUS k8N s chipsetom nForce 3 250.SpeedFane mi ukazuje teplotu chipsetu vždy okolo 55 °C a znak ohňa je takáta teplota bezproblémová?
55 C je imho OK.
Kdyby byla teplota kolem 60 to už by bylo si myslím moc, ale 55 C je OK
na ten plamínek ve speedfanu se nedívej ;)
Kdyby byla teplota kolem 60 to už by bylo si myslím moc, ale 55 C je OK
na ten plamínek ve speedfanu se nedívej ;)
Sniž frekvenci HyperTransportu, pro jednoduchý procesor postačí 400MHz, pro Dual-Core postačí 500MHz, propustnost neklesne víc jak o 3%, ale teplota výrazně.
Zkus použít na regulaci výkonu ClockGen http://www.cpuid.com/clockgen.php a RightMark CPU Clock Utility http://cpu.rightmark.org/, najdeš tam spoustu dalších zajímavých prográmků.
Cipsety nVidie dost topi, z toho bych obavu nemel, mas aktivni chladic nebo pasivni, na chipsetu? A jak dlouho desku provozujes?
Tahle teplota není nebezpečná, ale jestli ji chcš snížit, tak vylapuj základnu pasivu a "žvýkačku" nahraď kvalitní bílou pastou (nad 1W/mK). Pokud máš revizi chipsetu s heatspreaderem, vylapuj i ten. Může to snížit teplotu i o víc jak 10°C.
[quote=Klingacikx;40443]Na doske mám pasívny chladič s rozmermi meakých 5X5 cm.[/quote]
to je nic neříkající hodnota :) Co je pod ním, jak vypadá základna a pasta/žvýkačka?
to je nic neříkající hodnota :) Co je pod ním, jak vypadá základna a pasta/žvýkačka?
Pasta je tam meaká sivá ktorá je strašne hustá ale asi každá pasta je hustá keď sa už neakú dobu používa.
Ten pasív je len taký malý kus hliníka ktorý má zopár rebier.
Ten pasív je len taký malý kus hliníka ktorý má zopár rebier.
[QUOTE=Klingacikx;40467]Pasta je tam meaká sivá ktorá je strašne hustá ale asi každá pasta je hustá keď sa už neakú dobu používa.
Ten pasív je len taký malý kus hliníka ktorý má zopár rebier.[/QUOTE]
Drobí se nebo ma hustou konzistenci? Míň kvalitní pasty vysychají, zkus co jsem psal o pár postů víš, trošku přeleštit základnu pasivu a nanést novou kvalitní pastu.
Ten pasív je len taký malý kus hliníka ktorý má zopár rebier.[/QUOTE]
Drobí se nebo ma hustou konzistenci? Míň kvalitní pasty vysychají, zkus co jsem psal o pár postů víš, trošku přeleštit základnu pasivu a nanést novou kvalitní pastu.