Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Kingston SSDNow S100 16GB

Peter123 (28)|20.6.2011 21:28
Otazka je jednoducha. Mate ho nekdo? Jak jste spokojeni?
Nasel jsem jeden test a tam si pri mensi souborech (4kB) nevedlo moc dobre, nebyt tohot uz jsem do nej sel. Za 1100Kc to nebude asi zadna slava ale na druhou stranu kapacita je dost mala takze cena za 1GB neni mala. Me tech 16 uplne dostacuje, muj OS ma tak 7GB, proto tato volba.
Rad bych taky vedel jestli ma cenu kupovat takovy levnejsi ssd disk, aby vysledek nebyl cca srovnatelny s HDD 7200ot co se tyce rychlosti nacitani aplikaci.

Diky za kazdou radu info postreh.
Peter123 (28)|25.7.2011 19:44
Je tu docela mrtvo...
Tak jsem si poridil nakonec jiny Intel 320 Series 40GB. Pokud by byl zajem muzu se potom podelit o zkusenosti.
zsdx (2098)|25.7.2011 19:51
Tak nevahej, prislusna sekce fora tu je ;)
Peter123 (28)|7.8.2011 20:57
Nebudu to davat do noveho tematu protoze kdo by se o zminene disky Intel 320 series zajimal a zadal to do googlu tak jiste rychle najde co potrebuje.

No a me zkusenosti s nim jsou po tydnu nebo dvou:
System najede o 20s rychleji oproti beznemu 7200ot/min disku (OS Linux puvodne cca 70s nyni 50s z toho nacitani OS asi 30s takže samotný bios si trva skoro stejne jako spousteni OS coz me docela i stve, uvital bych nejaky zrychlenejsi mod najizdeni biosu).
Spousteni aplikaci je o poznani rychlejsi. Konkretne treba asi 1-2 sekundovy lag pri zavirani okna Sledovani systemu je pryc. Nedokazu posoudit jak moc se spousteni aplikaci zrychlilo, nemeril jsem to, tipuju tak o polovinu. Hlavne je ale znat kdyz naraz spustim treba 3 aplikace tak u bezneho disku doslo jakokby k zahlceni a bylo slyset jen jak rachoti disk, trvalo dlouho nez najely, naopak u ssd aplikace nabihaji svizne, nedochazi k zadnemu zahlceni. Vetsina aplikaci nabehne behem 1s.
Poznamka: na disku provozuji linuxovou distribuci Fedora.