Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Notebook cca 15K KČ

_FrOst_ (88)|1.7.2011 13:37
Zdravím koukám po NB který by byl primárně určen ke studium na VŠ, tudíž bych byl rád kdyby bylo něco se solidní výdrží a aby se to hned nerozpadlo.. Občas bych na něm i rád zkoukl nějáký ten HD film a zapařil nějákou tu postarší gamesu.. uhlopříčku bych volil minimálně 15,6" nebránim se ale i 17" obrazovkám.. cena by se mohla pohybovat kolem 15 tisíc Kč.. případné pořešení ceny ještě připadá v úvahu..

Napadá vás něco co by splňovalo tyhle požadavky ?

Děkuji
Salamander (6177)|1.7.2011 14:01
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
speedsnail (4876)|1.7.2011 15:43
Až bude dostupný, tak rozhodně [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Kvalitativně by měl být lepší než B560 a navíc má o generaci novější komponenty a několik tříd výkonější grafiku. Navíc lepší disk, ram + FP + "poštěváček" atd..
wizaard (913)|1.7.2011 18:35
[OT]Zajímalo by mě, jestli se na všech fórech shodneme! :-)[/OT]
kokrhacek (3)|2.7.2011 11:50
Mě by zas zajímalo , jak vypadá notebook na vysokou školu - podle toho co všude čtu - , tak to musi být co nejlacinější , co nejvice ram a velky hard a hlavně co nejvýkonější grafickou kartu - tak mam takovou představu že na vš se kouká na filmy a nejvice se hrajou hry - je ma představa správná ?
alfah4ns (1040)|2.7.2011 11:57
Ntb na VŠ vypadá tak, jak každý chce, aby vypadal.
Kdo chce hrát, ať si hraje, jsou to jeho požadvaky a jeho peníze.
Jinak ale v tomto případě ta E520 není špatná volba a do této sumy peněz je i tak máloco kvalitnější. Grafika v E520 jde naštěstí vypnout.
VencaX (3686)|10.7.2011 12:19
Omlouvám se, že do toho lezu, když už je to týden staré téma, ale podle mě je notebook na VŠ takovej, co je co nejskladnější (max 14", ale zase ne netbook) s co největší výdrží, přitom solidním výkonem a slušným zpracováním a za rozumnou cenu. Těmhle parametrům vyhovují Lenova V370 a E420 a HP 6360b (konfigurace s Intel Core i5 a Intel HD3000). Ale tak pokud se někdo chce tahat s pár kilama navíc...

P.S. Proti E520 nic nemam.
Borghal (5)|13.7.2011 12:50
Taky teď sháním nový notebook. Mám o pár tisíc vyšší rozpočet, ale nechci tady kvůli tomu zakládat nové téma, to by to tu za chvíli vypadalo :)

Takže, hledám náhradu za MSI Gx620 - v servisu ho nestihli opravit, a upřímně, jak servis MSI tak tn konkrétní noťas za nic nestáli. Nechal jsem si tedy vrátit peníze, celkem 18 500 Kč, za které bych rád pořídil náhradu. Můžu si klidně připlatit i do 20 ale přijde mi to zbytečné, za tu cenu stejně nezískám o moc kvalitnější stroj a o výkon až tak nejde.

Z několika hodin hledání mi vyšli čtyři kandidáti:
- Acer TravelMate 5742 Pro mě trochu záhada, jak mohou být takové komponenty nacpané ve stroji s takovou cenu. Kde je zakopaný pes?
- Acer Aspire TimeLineX 5830TG O dost dražší a jen o něco málo lepší než předchozí (i3 Sandy Bridge vs Nehalem). Zato má baterku na 9 hodin, pěkný design... a šasi měkké jako plastelína.
- Dell Inspiron 15R Nejdražší ze všech (a taky výkonově nejhorší), zato má pěknou váhu i design a Dell = NBD záruka
- Lenovo TP E420 O tomhle už tady byla zmínka (předpokládám, že E420/520 jsou až na velikost prakticky totožné, je to tak?). Osobně se mi moc nelíbí, ale Lenovo obecně má dobrou pověst :) Plusem je matný displej a nízká hmotnost.

Nuže... co do železa se tyhle notebooky moc neliší, ale cenové rozdíly už jsou značné. Což mě přivádí k otázce, zda byste některý z uvedených důrazně nedoporučovali? (Hádám že se lidi ozvou proti těm Acerům, ale dost lidí už mi tvrdilo, že jak TravelMaty tak nové TimelineX jsou docela dobré). Poměrně důležitým faktorem v rozhodování je pro mě kvůli těm patáliím se servisem MSI i záruka a servis - rychlost, spolehlivost, domluva...
V tomhle asi vyhrává Dell, ale zase když si koupím třeba ten nejlevnější Acer, můžu si k němu dokoupit tříletou záruku on-site nebo s pojištěním proti náhodnému poškození, a pořád ještě mě to bude stát méně než onen Dell se dvěma lety NBD.

Děkuji za všechny případné rady :)
Salamander (6177)|13.7.2011 12:59
[quote=Borghal;460922]
- Acer TravelMate 5742 Pro mě trochu záhada, jak mohou být takové komponenty nacpané ve stroji s takovou cenu. Kde je zakopaný pes?
[/quote]
Kvalita

[quote=Borghal;460922]
- Acer Aspire TimeLineX 5830TG O dost dražší a jen o něco málo lepší než předchozí (i3 Sandy Bridge vs Nehalem). Zato má baterku na 9 hodin, pěkný design... a šasi měkké jako plastelína.
[/quote]
Mekke sasi ma dneska kdeco, ale oproti TM5742 porad pohoda

[quote=Borghal;460922]
- Dell Inspiron 15R Nejdražší ze všech (a taky výkonově nejhorší), zato má pěknou váhu i design a Dell = NBD záruka
[/quote]
Tyhle levny Inspirony s kvalitou taky nic moc, ale aspon je tam ta slusna zaruka

[quote=Borghal;460922]
- Lenovo TP E420 O tomhle už tady byla zmínka (předpokládám, že E420/520 jsou až na velikost prakticky totožné, je to tak?). Osobně se mi moc nelíbí, ale Lenovo obecně má dobrou pověst :) Plusem je matný displej a nízká hmotnost.
[/quote]
Pri tehle cene asi favorit
wizaard (913)|13.7.2011 21:21
Jen dodám - Inspiriony nic moc, ale pořád je to na multimediál docela slušné (konstrukčně). Spíš by mě tam štvala hlučnost chlazení a případně i teploty. Jinak proti ThinkPadu Edge se nedá nic namítat.