ASUS G73SW vs. Lenovo G770
Dobrý den,
uvažuji o koupi nového notebooku, momentálně mám ASUS U50Vg, tudíž je pro mě ASUS osvědčená kvalita. Lenovo ale, pokud vím, je také hodně kvalitní značka notebooku a myslím, že bych od něj mohl čekat opravdu dost. Z řad ASUSu jsem si vybral herní ASUS G73SW
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
a z řad Lenova IdeaPad G770
notebook budu občas přenášet, u Lenova se ale bojím té ATIny, nemám s ATInou absolutně žádné zkušenosti. Co třeba přehřívání? AMD u notebooku, aspoň u procesorů, většinou topí relativně hodně. Ovšem těch 8 GB RAM je velice lákavé, ale do ASUSu není problém za 700,- dokoupit další 4 GB :-).
Od těchto notebooku požadují kvalitní zhlédnutí filmů, seriálů a čisté, uspokojující hraní her (vysoká FPSka při hezké kvalitě). Prostě výkonný stroj. Od Vás, zde, bych požadoval vaše názory na tyto stroje a třeba menší porovnání z vlastních zkušeností apod. Popřípadě radu o jiném stroji, do 23 500 Kč (vím, ASUS je dražší ale jeho menší bratr 15,6" stojí 23,5 a za větší display a 3D zobrazení se ta 1 000 vyplatí), CPU INTEL (min. Core i5), GK spíš Nvidiu než AMD (aspoň v kategorii té Radeon 6650M, protože GTX 460M je na mnohem vyšší úrovni), min. 4 GB RAM DDR3, HDD 7200 rpm. (min. 500 GB), num. klávesnice podmínka, USB 3.0 také. Budu rád za každý příspěvek a radu od Vás :-), nikdy mě lidé z komunity svethardware.cz nezklamali.
uvažuji o koupi nového notebooku, momentálně mám ASUS U50Vg, tudíž je pro mě ASUS osvědčená kvalita. Lenovo ale, pokud vím, je také hodně kvalitní značka notebooku a myslím, že bych od něj mohl čekat opravdu dost. Z řad ASUSu jsem si vybral herní ASUS G73SW
a z řad Lenova IdeaPad G770
notebook budu občas přenášet, u Lenova se ale bojím té ATIny, nemám s ATInou absolutně žádné zkušenosti. Co třeba přehřívání? AMD u notebooku, aspoň u procesorů, většinou topí relativně hodně. Ovšem těch 8 GB RAM je velice lákavé, ale do ASUSu není problém za 700,- dokoupit další 4 GB :-).
Od těchto notebooku požadují kvalitní zhlédnutí filmů, seriálů a čisté, uspokojující hraní her (vysoká FPSka při hezké kvalitě). Prostě výkonný stroj. Od Vás, zde, bych požadoval vaše názory na tyto stroje a třeba menší porovnání z vlastních zkušeností apod. Popřípadě radu o jiném stroji, do 23 500 Kč (vím, ASUS je dražší ale jeho menší bratr 15,6" stojí 23,5 a za větší display a 3D zobrazení se ta 1 000 vyplatí), CPU INTEL (min. Core i5), GK spíš Nvidiu než AMD (aspoň v kategorii té Radeon 6650M, protože GTX 460M je na mnohem vyšší úrovni), min. 4 GB RAM DDR3, HDD 7200 rpm. (min. 500 GB), num. klávesnice podmínka, USB 3.0 také. Budu rád za každý příspěvek a radu od Vás :-), nikdy mě lidé z komunity svethardware.cz nezklamali.
Od těchto notebooku požadují kvalitní zhlédnutí filmů, seriálů a čisté, uspokojující hraní her - tak k čemu pak 8 gb ram - ze je to tak lakavé
8GB je tam proto, aby to "dobře vypadalo", čím větší čísýlka, tím líp, ne? :D
(a vůbec nevadí, že 99% her jsou 32bit aplikace a nevyužijí více než 2GB... :D )
(a vůbec nevadí, že 99% her jsou 32bit aplikace a nevyužijí více než 2GB... :D )
Na těch 8 GB jsem zvědavej, jak je "kamarád" windows bude využívat :-D. Znáte to, zežere si vždy minimálně půlku. Zajímá mě, jestli to bude i s těma 8. Jsem strašně zvědavej :-).
Ano, zabere si několik GB. Buď rád, že to dělá, ostatně je to jeden z faktorů, který příspívá k rychlost win7. Nechat si načtené některé data v RAM se hodí při opětovném spouštění prg, určitě lepší, než pamětí nesmyslně šetřit a při čemkoliv hrabat na HDD (XP)
Ano já vím :-), pro mě zas občas není problém si ty 4 GB na notebooku, co mám teď, využít. Nedostatek paměti mi to tedy ještě nikdy nehlásilo ale na těch 3,5 GB využití se není problém dostat. A potom už přecejen se trošku ten systém táhne. Těch 8 GB absolutně není primární. Spíš bych to opravdu zařadil do "zajímavé položky" kdy jsem prostě zvědav, jak to s něma pojede :-). A třeba se mi zalíbí Adobe PS, Premier, After Effect apod. V AutoCADu teda ve škole neděláme no, ale nějaké ty semináře na něj také jsou.
Myslíte, že má cenu k tomuto notebooku dokupovat chladící podložku? Pokud ano, kterou byste mi poradili? Koukal jsem po CoolerMaster NotePal Infinite ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) ale čet jsem, že to není zrovna ideální (zejména hlučnost - uvádí recenze zde na svethardware.cz). Nebylo by špatné, kdyby byla zároveň USB HUB.