Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problémy s PC (HW/SW): černá obrazovka

Neregistrovaný (0)|7.7.2011 14:06
Tazatel: vinc

Znění dotazu: Po dlouholetém používání odešel větráček na GK. Koupil sem novou kartu a teď zapnu pc. Naběhne mi windows. Objeví se ukazatel myši. Ale obraz je jinak černý. Ctr alt delete nereaguje. Do biosu se dostanu. Předtím s tou starou GK mi nenaběhlo ani to logo windows ani do biosu bych se nedostal. Nebyl vůbec žádný obraz.

HW a SW počítače, jehož se dotaz týká: Pentium 4
Karta HD 5400. Stará karta Radeon X600.
Windows xp.
dracihnev (170)|8.7.2011 10:55
měl sem podezdření na vir tak sem zformátoval hardisk a najednou to šlo. ovšem jen do chvíle kdy sem nainstaloval amd catalyst. pak zase černá obrazovka s kurzorem. režim stavu nouze ale jde normálně. je tedy jasné že problém je v nové GK. kupoval sem už jednou použitý kus takže si myslím že byla naposled zapojená přes HDMI a nějak tam zůstalo to nastavení. Problém je že u HD 5450 je konekor na HDMI který mi na můj 1.4 HDMI kabel vůbec nepasuje. Na svém druhém pc mám hd 5850 kde jsou dva hdmi. Jeden stejný jako u HD5450 a druhý který mi sedí právě na ty mé kabely. Co teď? Neexistuje nějaký způsob jak vynutit aby GK přepla výstup? V nouzovém režimu se do catalystů nedostanu. Ani nejdou odinstalovat.
Gouranga (699)|8.7.2011 11:51
[quote=dracihnev;459976]měl sem podezdření na vir tak sem zformátoval hardisk a najednou to šlo. ovšem jen do chvíle kdy sem nainstaloval amd catalyst. pak zase černá obrazovka s kurzorem. režim stavu nouze ale jde normálně. je tedy jasné že problém je v nové GK. kupoval sem už jednou použitý kus takže si myslím že byla naposled zapojená přes HDMI a nějak tam zůstalo to nastavení. Problém je že u HD 5450 je konekor na HDMI který mi na můj 1.4 HDMI kabel vůbec nepasuje. Na svém druhém pc mám hd 5850 kde jsou dva hdmi. Jeden stejný jako u HD5450 a druhý který mi sedí právě na ty mé kabely. Co teď? Neexistuje nějaký způsob jak vynutit aby GK přepla výstup? V nouzovém režimu se do catalystů nedostanu. Ani nejdou odinstalovat.[/quote]
asi moc nepomuzu s problemem samotnym, ale takove mensi vyjasneni: grafika si neuklada posledni pouzivany vystup, to je zalezitost systemu (kde se to pri normalnim startu snad i detekuje). zkusil bych v nouzovym rezimu vyhazet ovladace (odinstalovat a pak i pres driversweeper) a zkusit stahnout nejakou jinou verzi. a k tem konektorum - nevim, jestli mas nakou specialni edici 5850, ale klasicka ma 2x DVI, 1x HDMI a 1x DP, takze mozna mas displej s DP, protoze se mi nezda, ze by byly dva drhuy HDMI, pokud teda neexistuje naky miniHDMI, problem bude jinde, nicmene HDMI a DP jsou si docela podobne (ale zcela nekompatibilni).
dracihnev (170)|8.7.2011 12:11
jak mi tedy vysvetlis ze po naformatovani disku a reisntalaci windows mi to šlo ale jakmile sem nainstaloval ovladače GK a zresetoval pc, tak to najednou zase nešlo? jinak já mám HD5850 Xtreme a tam jsou dva podobné výstupy ale jen do jednoho pasuje HDMI kabel. Na té HD5450 je jen jeden. Takový do kterého kabel nepastuje. Přitom na krabici píšou jasně HDMI výstup.
DrZelenka (2491)|8.7.2011 13:52
[quote=dracihnev;459994]jak mi tedy vysvetlis ze po naformatovani disku a reisntalaci windows mi to šlo ale jakmile sem nainstaloval ovladače GK a zresetoval pc, tak to najednou zase nešlo? jinak já mám HD5850 Xtreme a tam jsou dva podobné výstupy ale jen do jednoho pasuje HDMI kabel. Na té HD5450 je jen jeden. Takový do kterého kabel nepastuje. Přitom na krabici píšou jasně HDMI výstup.[/quote]

Problém nebude v nastavení GK, ale spíš bude vadná.

Nemám moc čas (jedu pryč), takže napiš pořádně jakou máš sestavu (zdroj, deska, ....) a někdo to snad dovede do zdárného konce.
Gouranga (699)|8.7.2011 14:23
[quote=dracihnev;459994]jak mi tedy vysvetlis ze po naformatovani disku a reisntalaci windows mi to šlo ale jakmile sem nainstaloval ovladače GK a zresetoval pc, tak to najednou zase nešlo? jinak já mám HD5850 Xtreme a tam jsou dva podobné výstupy ale jen do jednoho pasuje HDMI kabel. Na té HD5450 je jen jeden. Takový do kterého kabel nepastuje. Přitom na krabici píšou jasně HDMI výstup.[/quote]
ty jsi asi moc necetl, co jsem psal, ze?
1) psal jsem, ze to nebude tim, ze "karta ma ulozen posledni aktivni vystup", ale ovladacem (nebo tedy o post vyse zminenou vadou karty)
2) HDMI, do ktereho nepasuje HDMI kabel asi nebude HDMI, ne? jak jsem psal, HDMI a DP jsou si dost podobne, hlavni rozdil je v tom (co se vzhledu konektoru tyce), ze DP ma zkosenou jednu hranu a HDMI dve. 5850 extreme of sapphire ma 1x DVI, 1x DP a 1x HDMI (tedy ne dve rozdilne HDMI, ale DP a HDMI). normalni edice 5450 maj 1x DVI, 1x DP a 1 D-SUB. tudiz, jestli nejde o nakou specialni predelavku, HDMI na ni pravdepodobne opravdu nebude (tzn. kdyz tam nejde HDMI kabel, neni to HDMI).

edit: koukam, ze opravdu existujou HDMI edice 5450. takze nejsnazsi reseni, koukni na konektor v grafice - jestli ma dve zkosene hrany, je to HDMI a jestli ne, HDMI to neni. popr. ho muzes vyfoti a hodit sem.
dracihnev (170)|11.7.2011 14:19
dnes mi došla nová karta (HD 6450) tak sem ji tam šoupl... plus sem ještě koupil nový chladič cpu. ze začátku mi pc dvakrát rychle píplo a pak se asi po půl minutě samo vyplo. když sem jej hned nato zapl tak se vyplo ještě o něco dřív atd... ještě jednou sem tedy očistil cpu od původní pasty a nový chladič sem tam přitáhl ještě větší silou. teď když pc zapnu tak už se samo nevypne ani nepípá. zato nemám obraz. zkusil sem dvě grafiky, dva monitory a tři různé kabely ale nic. také sem zkusil odpojit hardisk a spustit pc úplně bez GK. žádné pípání. to vypadá na zákldní desku že? dá se s tím ještě něco udělat? můžu ještě udělat nějaký pokus abych si to ověřil než ji vyhodím?
dracihnev (170)|11.7.2011 14:50
zkusil sem pc znovu zapnout a najednou mi naskočílo logo základní desky. obejvilo se oznámení že byl rozpoznán nový procesor... dal sem F2 pro defeaultní nastavení... obejvilo se logo windows a pak zase černá obrazovka s kurzorem. hadr sem projel dvěma anitivirama a naformátoval a nainstaloval na něj nové widle... GK mám jinou a stejně to stále nejde
dracihnev (170)|12.7.2011 03:51
dnes sem ještě vyzkoušel hardisk s jinou sestavou a objevila se tam stejná chyba... znovu sem ho tedy projel antivirem a naformátoval a přeinstaloval widle. postupně sem přidával programy a ovladače až se ukázalo, že problém bude se síŤovým ovladačem Marvel Yukon. jakmile ho nainstaluju tak po resetování pc naskočí zase jen černý obraz s kurzorem. nouzový režim ale běží v pohodě.

tak co mi k tomu poradíte? žeby odešlo něco na základovce?
zsdx (2098)|12.7.2011 08:52
[quote=dracihnev;460651]až se ukázalo, že problém bude se síŤovým ovladačem Marvel Yukon. [/quote]

Tak zkus jeho jinou verzi :idea
dracihnev (170)|12.7.2011 10:01
jak ho odstraním abych nemusel reinstalovat widle? v nouzovým režimu mi to píše že nemám pro odinstalace oprávnění
zsdx (2098)|12.7.2011 11:18
Kdyz ho ve Spravci zarizeni oznacis a stisknes Delete, tak udela co?
Jinak to jde v Konzoli pro zotaveni (boot z inst. CD a prvni R).
dracihnev (170)|13.7.2011 14:38
provizorne sem to vyresil tim, ze vsechny drivery v sitovem zarizeni pred vypnutim pc vzdy odstranim a diky tomu mi pc normalne az jej priste spustim nabehne. pak je zase povolim aby mi sel internet.