Zdravim,
doma mam 2 počítače a chtěl bych je oba připojit do Wi-Fi sítě s možností sdílení k internetu, které již sdílím se sousedem.
Nyní to mam tak, že do síťovky 1. PC vede klasickej síťovej kabel od souseda, který se mnou sdílí internet (myslim, že má u sebe taky víc počítačů a ADSL router). 2.PC není zatim připojené do žádné sítě.
Moje představa je zachování stávajícího připojení k internetu a vytvoření nové sítě (bezdrátove) pouze pro 1. PC a 2.PC s možností sdílení internetu. Je toto realizovatelne?
Přidávám obrázek, jak by to mohlo asi vypadat...
Děkuji
doma mam 2 počítače a chtěl bych je oba připojit do Wi-Fi sítě s možností sdílení k internetu, které již sdílím se sousedem.
Nyní to mam tak, že do síťovky 1. PC vede klasickej síťovej kabel od souseda, který se mnou sdílí internet (myslim, že má u sebe taky víc počítačů a ADSL router). 2.PC není zatim připojené do žádné sítě.
Moje představa je zachování stávajícího připojení k internetu a vytvoření nové sítě (bezdrátove) pouze pro 1. PC a 2.PC s možností sdílení internetu. Je toto realizovatelne?
Přidávám obrázek, jak by to mohlo asi vypadat...
Děkuji
Mno idealni reseni by byl Wifi router umisten tak aby dosahnul jak na souseda tak na tebe .. Je toto provedeni mozne? Pak dosahnete jedne site a naproste nezavislosti na tom ktere pc je kdy zapnute ci vypnute .. Sdileni internetu pak nebude potreba a vse obstara Wifi router ..
Mno, upřednostňoval bych možnost, abych s tim souseda vůbec nezatěžoval. Nehledě na to, router by musel být umístěn někde na zahradě, aby s dostatečným signálem obsloužil oba domy. O Wi-Fi řešení jsme se už jednou pokoušeli, ale vzhledem ke vzdálenosti domů a umístěním pokojů s routrem/příjmačem jsme to vzdali a natáhli mezi domama kabel. Mě jde jen o to rozšířit internet i na bratrův počítač tak, aby po domě nevedl kabel a já zároveň mohl využít Wi-Finy, co mam doma.
Realizovatelné to určitě je, jen nevím jestli chceš aby PC2 mělo přístup na net jen když je zaplé PC1 a nikdy jsem nenastavoval routování a překlad adres (NAT) ve Windows. Takové APčko se dá sehnat zhruba za 700Kč (možná i míň) a pak budeš přístup na net z obou počítačů.
Stačí si koupit nějaké AP + nějakou wifinku do PCI slotu (osobně bych to viděl např. na Ovis 5460AP a nějakýho levnýho Edimaxe)
Kabel co ti teď jde do PC, bys dal do toho Ovislinka (má 2xRJ45), z toho kabel do tvého PC a wifinou na ten druhý PC. :)
Kabel co ti teď jde do PC, bys dal do toho Ovislinka (má 2xRJ45), z toho kabel do tvého PC a wifinou na ten druhý PC. :)
Děkuji všem za reakce.
Budu uvažovat o tom zapojení s OvisLinkem 5460AP (pokud nebude problém v tom, že už je před ním předřazen ADSL router - u souseda). Ke druhému počítači dám Asus WL-167G, co již mam doma.
Budu uvažovat o tom zapojení s OvisLinkem 5460AP (pokud nebude problém v tom, že už je před ním předřazen ADSL router - u souseda). Ke druhému počítači dám Asus WL-167G, co již mam doma.
Ne, to opravdu nevadí, vlastně je třeba, aby před ním byl nějaký router. Jinak ta 5460 by ti vyhovovala asi uplně nejlépe a cenově je taky výhodná (1300Kč s DPH). :)
Tak jsem si pořídil ten OvisLink WL-5460AP. Kabel od netu jsem zapojil do Ovisu, z Ovisu do 1. PC jsem zavedl druhý kabel a přes Wi-Fi jsem připojil 2. PC. Síť funguje, ale do konfigurace OvisLinku se dostanu jenom pres PC, které je připojeno Wi-Finou. To ale není tak velký problém. Větší je, že na Wi-Fi PC nejede internet... Jaký režim amm spustit, aby se přes Wi-Fi přenášelo i připojení k netu? Dík