Zdravím, potřeboval bych poradit, kde je problém
jsem připojen k internetu přes [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a k tomu mám doma ještě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] který bych chtěl využít k domácí wifi síti.
zapojeno je to tedy následovně: internet -> 5ghz nanostation -> PvE -> 2.4 ghz straightcore -> PvE -> PC
V PC mi teď internet funguje, jenže se nemohu dostat do nastavení resetovaného straightcore. Defaultní IP adresa má být 192.168.1.1 - bohužel nefunguje. PC mám nastaveno jako 192.168.1.2
děkuji
EDIT: takže PC si nemůžu nastavit jako 192.168.1.2 jelikož potom mi net nefunguje (potřebuje automatické nastavení přes DHCP)
jsem připojen k internetu přes [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a k tomu mám doma ještě [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] který bych chtěl využít k domácí wifi síti.
zapojeno je to tedy následovně: internet -> 5ghz nanostation -> PvE -> 2.4 ghz straightcore -> PvE -> PC
V PC mi teď internet funguje, jenže se nemohu dostat do nastavení resetovaného straightcore. Defaultní IP adresa má být 192.168.1.1 - bohužel nefunguje. PC mám nastaveno jako 192.168.1.2
děkuji
EDIT: takže PC si nemůžu nastavit jako 192.168.1.2 jelikož potom mi net nefunguje (potřebuje automatické nastavení přes DHCP)
Tri upresneni - co je PvE ? :notsure
- kdyz vypojis straightcore (cili mas PC primo do nanostation) na PC internet bezi ?
- posli kompletni vypis IP z pocitace ('ipconfig /all' z prik. radku), prip. jeste 'tracert -d 8.8.8.8' taky z prik. radku, oboje pri funkcnim internetu.
- kdyz vypojis straightcore (cili mas PC primo do nanostation) na PC internet bezi ?
- posli kompletni vypis IP z pocitace ('ipconfig /all' z prik. radku), prip. jeste 'tracert -d 8.8.8.8' taky z prik. radku, oboje pri funkcnim internetu.
[quote=zsdx;462981]Tri upresneni - co je PvE ? :notsure
- posli kompletni vypis IP z pocitace ('ipconfig /all' z prik. radku), prip. jeste 'tracert -d 8.8.8.8' taky z prik. radku, oboje pri funkcnim internetu.[/quote]
Nemůže myslet třeba PoE? :notsure
- posli kompletni vypis IP z pocitace ('ipconfig /all' z prik. radku), prip. jeste 'tracert -d 8.8.8.8' taky z prik. radku, oboje pri funkcnim internetu.[/quote]
Nemůže myslet třeba PoE? :notsure
Samozřejmě že PoE :-D omlouvám se, jsem z těch her zblblej
1: ano běží, jelikož tak jak říkáš je normální stav
2: screeny v příloze - chová se to jako by tam straightcore vůbec nebyl, ne?
1: ano běží, jelikož tak jak říkáš je normální stav
2: screeny v příloze - chová se to jako by tam straightcore vůbec nebyl, ne?
[quote=hanx;462999]2: screeny v příloze - chová se to jako by tam straightcore vůbec nebyl, ne?[/quote]
Kdyz das 192.168.1.20 do prohlizece, mas tam rozhrani te nanostation?
Ping na 192.168.1.1 neco vraci?
Jak jsi straighta resetoval?
A nebylo by snazsi koupit klasicky WiFi router nez 'priohybat' to AP (byt by to melo mit tebou pozadovanou funkci)?
Kdyz das 192.168.1.20 do prohlizece, mas tam rozhrani te nanostation?
A nebylo by snazsi koupit klasicky WiFi router nez 'priohybat' to AP (byt by to melo mit tebou pozadovanou funkci)?
[quote=zsdx;463463]Kdyz das 192.168.1.20 do prohlizece, mas tam rozhrani te nanostation?
A nebylo by snazsi koupit klasicky WiFi router nez 'priohybat' to AP (byt by to melo mit tebou pozadovanou funkci)?[/quote]
192.168.1.20 je rozhrani nanostation
192.168.1.1 nic nedela
straighta jsem resetoval podle návodu magnetem
kupovat něco jiného nechci, co bych s tím straightcorem potom dělal?:-) Snažím se ho nějak využít...
A nebylo by snazsi koupit klasicky WiFi router nez 'priohybat' to AP (byt by to melo mit tebou pozadovanou funkci)?[/quote]
192.168.1.20 je rozhrani nanostation
192.168.1.1 nic nedela
straighta jsem resetoval podle návodu magnetem
kupovat něco jiného nechci, co bych s tím straightcorem potom dělal?:-) Snažím se ho nějak využít...
nový poznatek: když připojím PC pouze na straightcore, do jeho webadminu se dostanu bez problémů, takže jsem nastavil vše potřebné (režim AP) ale stejně, když připojím straightcore na nanostation, k internetu jsem připojen, ale na webadmin straightcore se nedostanu...
hádám, že budu potřebovat switch... je to tak?
EDIT: jen pro info: straightcore má jen 2 rj45 porty, nejsou označené takže ani nevím jestli takovou funkci mají
hádám, že budu potřebovat switch... je to tak?
EDIT: jen pro info: straightcore má jen 2 rj45 porty, nejsou označené takže ani nevím jestli takovou funkci mají
EditorPO: přiložit magnet na nálepku "magnetic reset", zapnout, 10 vteřin držet. Je to místo resetovacího tlačítka. Zkoušel jsem to i klasicky vyndáním ze zásuvky. Tohle se mi zdá ale trochu irelevantní vzhledem k problému :-)
[quote=hanx;464783]EditorPO: přiložit magnet na nálepku "magnetic reset", zapnout, 10 vteřin držet. Je to místo resetovacího tlačítka. Zkoušel jsem to i klasicky vyndáním ze zásuvky. Tohle se mi zdá ale trochu irelevantní vzhledem k problému :-)[/quote]
to som chcel vedieť, že ako dlho si ten magnet pridržal ... menej ako 4 sekundy je len restart
nenastavoval si ho nahodou do bridge modu?
co ti vypise prikaz arp -a ?
to som chcel vedieť, že ako dlho si ten magnet pridržal ... menej ako 4 sekundy je len restart
nenastavoval si ho nahodou do bridge modu?
co ti vypise prikaz arp -a ?