ještě jednou otravuju ale ted jsem objevil jednu věc před nedávnem jsem přehazoval pc do nové case a dnes jsem zjistil že HWmonitor mi nedetekuje u hdd cash bufer
jak to zjistím jinak jestli je to zaplý vyplý nebo rozbitý???
díky
jak to zjistím jinak jestli je to zaplý vyplý nebo rozbitý???
díky
Disk by byl znacne pomaly. Jinak tam mas 64MB ;)
[quote=zsdx;464830]Disk by byl znacne pomaly. Jinak tam mas 64MB ;)[/quote]
právě že je vše ok teda až na to že nevím nebo spíš nikde to nikde nevidím
tak díky asi je to v pořádku
právě že je vše ok teda až na to že nevím nebo spíš nikde to nikde nevidím
tak díky asi je to v pořádku
[quote=hugostieglitz;464824]dnes jsem zjistil že HWmonitor mi nedetekuje u hdd cash bufer[/quote]
[LIST=1]
cash ? cache Nejedná se o HWMonitor, ale HWiNFO32. U diagnostického SW je záhodno používat aktuální dostupnou verzi. Může jít o chybu detekce v produktu. Zkus i nějaký jiný (např. AIDA64, SiSoft Sandra, PCWizard).
[LIST=1]
[quote=r34ktor;464849][LIST=1]
cash ? cache Nejedná se o HWMonitor, ale HWiNFO32. U diagnostického SW je záhodno používat aktuální dostupnou verzi. Může jít o chybu detekce v produktu. Zkus i nějaký jiný (např. AIDA64, SiSoft Sandra, PCWizard). [/quote]
tak jsem skusil aida64 ale ani tam to není jo a je deaktivováno DMA je potředa to aktivovat?a jak ?díky moc
tak jsem skusil aida64 ale ani tam to není jo a je deaktivováno DMA je potředa to aktivovat?a jak ?díky moc
[quote=hugostieglitz;464930]tohle?[/quote]
Evidentně mají programy problémy s detekcí velikosti cache, což neznamená, že je nefunkční. Zkus diagnostické testy programem od WD.
[quote=hugostieglitz;464930]a co to dma[/quote]
Vypadá OK. Výše uvedená funkce souvisí s nějakou optimalizací přenosu. Ale detaily neznám.
Spíše bych věnoval pozornost žlutě zvýrazněným položkám. Výskyt neopravitelných sektorů může značit problémy. Zvláště pokud by dále narůstal. Více by měla říci diagnostika firemní utilitou.
Evidentně mají programy problémy s detekcí velikosti cache, což neznamená, že je nefunkční. Zkus diagnostické testy programem od WD.
[quote=hugostieglitz;464930]a co to dma[/quote]
Vypadá OK. Výše uvedená funkce souvisí s nějakou optimalizací přenosu. Ale detaily neznám.
Spíše bych věnoval pozornost žlutě zvýrazněným položkám. Výskyt neopravitelných sektorů může značit problémy. Zvláště pokud by dále narůstal. Více by měla říci diagnostika firemní utilitou.
tak jsem stáhl to od WD ale při testu mi to vyhodí tuhle chybu jinak se hdd chová nějak divně tím nemyslý že nefunguje právě napopak start systemu do 25sekund ve hrách žádné problémy a smart na té WD utilitě dokonce v C5 a C6 ukazuje nulové chyby tak nevím co stím je.
edit -tak jsem z toho jelen ted jsem jen tak natvrdo restnul pc a system naběhl ještě rychleji než obvykle a práce např fl studio po poklepu na ikonu naběhlo snad za dvě sekundy a hry třeba crysis jak jsem vždy čekal na načtení další mise tak 10 až 15 sek. tak ted je to tak 5 sek.
mám podezření že když něco začne z ničeho nic takhle skvěle fungovat tak je brzo konec. mám se bát?
edit -tak jsem z toho jelen ted jsem jen tak natvrdo restnul pc a system naběhl ještě rychleji než obvykle a práce např fl studio po poklepu na ikonu naběhlo snad za dvě sekundy a hry třeba crysis jak jsem vždy čekal na načtení další mise tak 10 až 15 sek. tak ted je to tak 5 sek.
mám podezření že když něco začne z ničeho nic takhle skvěle fungovat tak je brzo konec. mám se bát?
Stáhni si bootovací verzi, vypal a nabootuj z něj testovací rutinu. Ještě předtím doporučuji vlézt do BIOSu a přepnout režim řadiče na IDE.
[quote=r34ktor;465071]Stáhni si bootovací verzi, vypal a nabootuj z něj testovací rutinu. Ještě předtím doporučuji vlézt do BIOSu a přepnout režim řadiče na IDE.[/quote]
pujde ta bootovací verze z usb flash disku?Jo a dal jsem extended test a chybu to suce nenapsalo ale tak v polovině se sekolo že ani myší nešlo hýbat
edit ted mám zaplý ahci nespadne mi windows když přepnu na ide?když jsem to chtěl minule přepnout z ide na ahci tak se ani nespustil OS
pujde ta bootovací verze z usb flash disku?Jo a dal jsem extended test a chybu to suce nenapsalo ale tak v polovině se sekolo že ani myší nešlo hýbat
edit ted mám zaplý ahci nespadne mi windows když přepnu na ide?když jsem to chtěl minule přepnout z ide na ahci tak se ani nespustil OS
[quote=hugostieglitz;465093]pujde ta bootovací verze z usb flash disku?[/quote]
Přímo verzi pro USB WD nemá. Ale můžeš si svépomocí vyrobit bootovací USB disk a nakopírovat na něj verzi pro DOS.
[quote=hugostieglitz;465093]ted mám zaplý ahci nespadne mi windows když přepnu na ide? když jsem to chtěl minule přepnout z ide na ahci tak se ani nespustil OS[/quote]
Pochopitelně to po proběhnutí testů zase vrátíš zpět na původní nastavení.
Přímo verzi pro USB WD nemá. Ale můžeš si svépomocí vyrobit bootovací USB disk a nakopírovat na něj verzi pro DOS.
[quote=hugostieglitz;465093]ted mám zaplý ahci nespadne mi windows když přepnu na ide? když jsem to chtěl minule přepnout z ide na ahci tak se ani nespustil OS[/quote]
Pochopitelně to po proběhnutí testů zase vrátíš zpět na původní nastavení.
tak jsem se konečně dostal k tomu testu a zde je výsledek zmizel jeden podezřelý sektor a zůstal jeden neopravitelný sektor ale ani po snad tříhodinovém testu nevidím tu cash jinak vše pracuje jak má
[quote=Jandaskunk;465504]Každopádně být tebou, tak zálohuju důležité soubory...[/quote]
zálohovaný mám celý pc ale jak to teda je mám to reklamovat?
zálohovaný mám celý pc ale jak to teda je mám to reklamovat?
Udělej si test povrchu v HDTune (Error Check) a hoď sem screen...před testem odškrtni Quick test pokud ho budeš mít zaškrtlý.
[quote=Jandaskunk;466503]Udělej si test povrchu v HDTune (Error Check) a hoď sem screen...před testem odškrtni Quick test pokud ho budeš mít zaškrtlý.[/quote]
bohužel vypršela mě free licence hd tune
bohužel vypršela mě free licence hd tune
Stáhni verzi 2.55, která je free...najdeš ji v zde v downloadech, když pojedeš po stránce dolů na starší verze. Tu placenou před tím odinstaluj.
[quote=Jandaskunk;466802]Stáhni verzi 2.55, která je free.[/quote]
Na projetí disku stačí, ale SMARTu bych moc nevěřil - na to jsou lepší co nejnovější verze. Na screenu z Crystal Disk Infa je dobře vidět proč - označuje OK hodnoty jako podezřelé ;)
Na projetí disku stačí, ale SMARTu bych moc nevěřil - na to jsou lepší co nejnovější verze. Na screenu z Crystal Disk Infa je dobře vidět proč - označuje OK hodnoty jako podezřelé ;)
tak jsem to projel ve verzi 2,55 trvalo to snad tři hodiny a výsledek je bez chyb tj. vše zelené pouze když jsem kliknul na health status tak zůstalo okno prázdné?!
mám ještě asi rok záruku mám to teda reklamovat?
mám ještě asi rok záruku mám to teda reklamovat?
Nemyslím si, že by tohle mohl být důvod k reklamaci, když tam nejsou ani vadné sektory, to záleží na reklamační politice výrobce. Vyskytují se nějaké viditelné problémy? (modré smrti, pomalá odezva systému apod.) Každopádně bych nechal disk monitorovat CrystalDiskInfem neustále (Rezidentnost, případně Spouštění - po startu PC)
[quote=Jandaskunk;466877]Nemyslím si, že by tohle mohl být důvod k reklamaci, když tam nejsou ani vadné sektory, to záleží na reklamační politice výrobce. Vyskytují se nějaké viditelné problémy? (modré smrti, pomalá odezva systému apod.) Každopádně bych nechal disk monitorovat CrystalDiskInfem neustále (Rezidentnost, případně Spouštění - po startu PC)[/quote]
až na to že nikde tj. v žádném programu není vidět cash tak vše jede jak má
až na to že nikde tj. v žádném programu není vidět cash tak vše jede jak má
Některý disky prostě tu informaci ve SMART nemají (o té cache)....některé nemají dokonce ani rychlost otáčení ploten, ale důležitý je, co je napsaný na štítku a tam by to mělo být napsaný.
no teďkon jsem si všiml že při hrách se objevuje trhání a to i přesto že fps je nadprůměrné(viz.screen) tohle se dříve nedělo
Jak to trhání vypadá? Pravděpodobně to bude "tearing" efekt...zkus zapnout v ovladačích VSync (případně přímo ve hře)....to je problém mezi GK a LCD...
[quote=Jandaskunk;466933]Jak to trhání vypadá? Pravděpodobně to bude "tearing" efekt...zkus zapnout v ovladačích VSync (případně přímo ve hře)....to je problém mezi GK a LCD...[/quote]
v sync je zaplý vlastně vše je ne max tak jako dříve ale ted jsem skusil pomocí ati uninstal tool odinstalovat vše od ati potom jsem stáhl drivery 11.7 a nainstaloval vše kromě CCC a vše je jak má být kromě jedné starší hry NFS Most wanted kde se trhá i na nejmenší detaily ale to by tak nevadilo moc už to nehraju
ps nemůže to být tím že používám dva monitory a display fuzion??
v sync je zaplý vlastně vše je ne max tak jako dříve ale ted jsem skusil pomocí ati uninstal tool odinstalovat vše od ati potom jsem stáhl drivery 11.7 a nainstaloval vše kromě CCC a vše je jak má být kromě jedné starší hry NFS Most wanted kde se trhá i na nejmenší detaily ale to by tak nevadilo moc už to nehraju
ps nemůže to být tím že používám dva monitory a display fuzion??
[quote=hugostieglitz;466939]ps nemůže to být tím že používám dva monitory a display fuzion??[/quote]
DisplayFusion používám řadu let a nevšiml jsem si, že by nějak zpomaloval - pro klid duše si ho snad můžeš zkusit vypnout :rolleyes:
DisplayFusion používám řadu let a nevšiml jsem si, že by nějak zpomaloval - pro klid duše si ho snad můžeš zkusit vypnout :rolleyes:
[quote=Richmond;466944]DisplayFusion používám řadu let a nevšiml jsem si, že by nějak zpomaloval - pro klid duše si ho snad můžeš zkusit vypnout :rolleyes:[/quote]
jo ted už je všechno v poho ale chtěl jsem se zeptat,jde v tom display fosion pouštět animované pozadí třeba roztáhnout zeměkouli přes dva monitory a nechat obíhat měsíc nebo něco takovýho? díky
jo ted už je všechno v poho ale chtěl jsem se zeptat,jde v tom display fosion pouštět animované pozadí třeba roztáhnout zeměkouli přes dva monitory a nechat obíhat měsíc nebo něco takovýho? díky
[LIST=1]
Sehnat animačku Nainstalovat Dreamscene pro Windows 7 Nastavit animačku jako pozadí
...na to přece není potřeba DisplayFusion :rolleyes:
...na to přece není potřeba DisplayFusion :rolleyes:
[quote=Richmond;467053][LIST=1]
Sehnat animačku Nainstalovat Dreamscene pro Windows 7 Nastavit animačku jako pozadí
...na to přece není potřeba DisplayFusion :rolleyes:[/quote]
jo a jak se v tom Dreamscene pro Windows 7 spouští animace jedna přes dva monitory tak aby nebyly duplicitní neboli aby např.jedna ohnivá koule létala z monitoru na monitor,nějak to nemůžu najít,díky
ps Dreamscene pro Windows 7 má poze disble nebo enable funkci nebo se pletu?
...na to přece není potřeba DisplayFusion :rolleyes:[/quote]
jo a jak se v tom Dreamscene pro Windows 7 spouští animace jedna přes dva monitory tak aby nebyly duplicitní neboli aby např.jedna ohnivá koule létala z monitoru na monitor,nějak to nemůžu najít,díky
ps Dreamscene pro Windows 7 má poze disble nebo enable funkci nebo se pletu?
Necháš si to prostě roztáhnout (nebo-li "Přizpůsobit/Vyplnit") stejně jako obyčejný obrázek. Přímo ve Windows (pravý čudl na ploše > Přizpůsobit > Pozadí)!
Dreamscene má pouze Enable nebo nic :D
edit: jinak co se týče lítání z monitoru na monitor tak bych spíš hledal multimonitor screensavery.... Nebo si kup Maca, ten to má na každým spořiči :D
edit: jinak co se týče lítání z monitoru na monitor tak bych spíš hledal multimonitor screensavery.... Nebo si kup Maca, ten to má na každým spořiči :D
[quote=Richmond;467062]Necháš si to prostě roztáhnout (nebo-li "Přizpůsobit/Vyplnit") stejně jako obyčejný obrázek. Přímo ve Windows (pravý čudl na ploše > Přizpůsobit > Pozadí)!
edit: jinak co se týče lítání z monitoru na monitor tak bych spíš hledal multimonitor screensavery.... Nebo si kup Maca, ten to má na každým spořiči :D[/quote]
maca nechci ale s tím multimonitorem to skusím jinak jak píše výše kolega v display fusion to jde ale nevím jestli v té mé free verzi
edit: jinak co se týče lítání z monitoru na monitor tak bych spíš hledal multimonitor screensavery.... Nebo si kup Maca, ten to má na každým spořiči :D[/quote]
maca nechci ale s tím multimonitorem to skusím jinak jak píše výše kolega v display fusion to jde ale nevím jestli v té mé free verzi
Je nějaký rozumný důvod používat na to software, když je Dreamscene přímo součástí Windows (a je zadarmo)? :notsure
[quote=Richmond;467075]Je nějaký rozumný důvod používat na to software, když je Dreamscene přímo součástí Windows (a je zadarmo)? :notsure[/quote]
jestli umí dreamscene toto tak odpověd je NE
jestli umí dreamscene toto tak odpověd je NE
Takže chceš realtime počítaný dual-monitor screensaver a ne animaci...
Jinak to video zrovinka ukazuje screensaver SolarWinds, který je z Macu ;) Zkus se mrknout po Flurry - určitě jsem ho někde zahlédl i pro Windows
Jinak to video zrovinka ukazuje screensaver SolarWinds, který je z Macu ;) Zkus se mrknout po Flurry - určitě jsem ho někde zahlédl i pro Windows
[QUOTE=Richmond;467085]Takže chceš realtime počítaný dual-monitor screensaver a ne animaci...
tak jsem něco pro win našel ale pouze spořiče,díky za tip,ale ještě by mě zajímalo jestli něco takového jde udělat i pro animované pozadí jako z dreamscene ale přes dva monitory?aby to byla jako velká plocha s ikonama a gadgetama co tam mám.předem díky,a pls můžeme pokračovat v novém tématu "spořič a dva monitory" at se kdyžtak někdo připojí ,tohle téma má název hdd a my už jsme asi trochu odbočily Mockrát díky
tak jsem něco pro win našel ale pouze spořiče,díky za tip,ale ještě by mě zajímalo jestli něco takového jde udělat i pro animované pozadí jako z dreamscene ale přes dva monitory?aby to byla jako velká plocha s ikonama a gadgetama co tam mám.předem díky,a pls můžeme pokračovat v novém tématu "spořič a dva monitory" at se kdyžtak někdo připojí ,tohle téma má název hdd a my už jsme asi trochu odbočily Mockrát díky