Sapphire 4870 - Artefakty
zdravím,
potřeboval bych poradit...
mám grafickou kartu sapphire 4870 512MB ...
už co jsem ji koupil měl sem s ní problémy, artefakty ve hrách, padání hry s upozorněním viz obrázek: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a u videí taky bordel... sem tam windows spadne uplně a modrá smrt...
slyšel jsem že by mělo pomoct když flashnu bios, flashnul sem bios i bios grafické karty..
bohužel zlepšil se pouze problém videí ale artefakty ve hře a padání přetrvali... ví někdo co s tím?
potřeboval bych poradit...
mám grafickou kartu sapphire 4870 512MB ...
už co jsem ji koupil měl sem s ní problémy, artefakty ve hrách, padání hry s upozorněním viz obrázek: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a u videí taky bordel... sem tam windows spadne uplně a modrá smrt...
slyšel jsem že by mělo pomoct když flashnu bios, flashnul sem bios i bios grafické karty..
bohužel zlepšil se pouze problém videí ale artefakty ve hře a padání přetrvali... ví někdo co s tím?
[quote=r34ktor;468806]Podle popisu je karta vadná > reklamace.[/quote]
díky za odpověd, přesně toho sem se bál,..
btw moc tomu nerozumím, mám tuhle grafiku - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale přitom taktování paměti mám pouze 900mhz.. není to nějak špatně když na těch stránkách je 3600MHz?
díky za odpověd, přesně toho sem se bál,..
btw moc tomu nerozumím, mám tuhle grafiku - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
ale přitom taktování paměti mám pouze 900mhz.. není to nějak špatně když na těch stránkách je 3600MHz?
[quote=spiker;469107]
ale přitom taktování paměti mám pouze 900mhz.. není to nějak špatně když na těch stránkách je 3600MHz?[/quote]
[quote]GDDR5 (Graphic Double Data Rate 5) je typ paměti navržený speciálně pro GPU namísto DDR. Oproti předchůdcům GDDR3 a GDDR4 má přenos 4 bity za 1 takt. Proto při 1 GHz je efektivní frekvence 4 GHz.[/quote]
Což tedy znamená že 900 x 4 = 3600
ale přitom taktování paměti mám pouze 900mhz.. není to nějak špatně když na těch stránkách je 3600MHz?[/quote]
[quote]GDDR5 (Graphic Double Data Rate 5) je typ paměti navržený speciálně pro GPU namísto DDR. Oproti předchůdcům GDDR3 a GDDR4 má přenos 4 bity za 1 takt. Proto při 1 GHz je efektivní frekvence 4 GHz.[/quote]
Což tedy znamená že 900 x 4 = 3600
[quote=athens;469108]Proto při 1 GHz je efektivní frekvence 4 GHz.[/quote]
Jedná se o marketingový nesmysl. Ve skutečnosti je u GDDR5 pamětí taktovaných na 1 GHz frekvence přenosu dat 2 GHz, což znamená datovou propustnost 4 Gbps. Že to výrobci prezentují jinak, je druhá věc.
Jedná se o marketingový nesmysl. Ve skutečnosti je u GDDR5 pamětí taktovaných na 1 GHz frekvence přenosu dat 2 GHz, což znamená datovou propustnost 4 Gbps. Že to výrobci prezentují jinak, je druhá věc.
dobře no, a nestáhl jsem náhodou špatný bios? stahoval jsem z http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/?pid=174&psn=0006&lid=1&os=6 ... jestli to není pro špatnou kartu... ty udaje jsou správné ale moje karta vypadá jinak než na obrázku.. jinak já opravdu nevím :-/
U BIOSu je jasně uvedeno, že je určen pouze pro model P/N:188-01E85-001SA,SKU#11133-00-XXR. P/N a SKU je uvedeno na štítku přilepeném na zadní straně GK.
jestli je to tak, nenašel by mi prosím někdo z vás bios pro moji kartu ?
model : PN 102-B50701-10-AT
SKU#21133-00
přece jenom vy už se v tom umíte pohybovat, pokaždé když já sem našel něco slibného nakonec se z toho vyklubal nefunkční link :-(
model : PN 102-B50701-10-AT
SKU#21133-00
přece jenom vy už se v tom umíte pohybovat, pokaždé když já sem našel něco slibného nakonec se z toho vyklubal nefunkční link :-(
[quote=spiker;469124]jestli je to tak, nenašel by mi prosím někdo z vás bios pro moji kartu ?[/quote]
Na co? Ty jsi tam nahrál ten stažený?
Na co? Ty jsi tam nahrál ten stažený?
protože je tak nějak z aukce :D týpek co mi to prodal má na té aukci hodně dobrou pověst a tvrdil že je karta ok... takže budto to vyřeším a nebo tu kartu můžu rovnou vyhodit a to se mi opravdu nechce :x
[quote=spiker;469142]protože je tak nějak z aukce :D[/quote]
I aukce mají pravidla.
Pokud s tím chceš laborovat, nějaké BIOSy najdeš zde.
I aukce mají pravidla.
Pokud s tím chceš laborovat, nějaké BIOSy najdeš zde.
tam už jsem se díval ale popravdě nevím jak najít bios pro tu moji... našel jsem snad jenom jednu spojitost a to je udaj z everestu: číslo dílu 113-AB68800-XXX
což má pouze tento bios http://www.techpowerup.com/vgabios/34185/Sapphire.HD4870.512.080724_1.html
který už jsem zkoušel ale problém přetrvává... :-/
což má pouze tento bios http://www.techpowerup.com/vgabios/34185/Sapphire.HD4870.512.080724_1.html
který už jsem zkoušel ale problém přetrvává... :-/
[quote=spiker;469152]tam už jsem se díval ale popravdě nevím jak najít bios pro tu moji... [/quote]
To je tím, že tam není. ;)
Leda postupně zkoušet všechny dostupné (pochopitelně s vědomím rizika možného znefunkčnění karty).
To je tím, že tam není. ;)
Leda postupně zkoušet všechny dostupné (pochopitelně s vědomím rizika možného znefunkčnění karty).
[quote=r34ktor;469155]To je tím, že tam není. ;)
Leda postupně zkoušet všechny dostupné (pochopitelně s vědomím rizika možného znefunkčnění karty).[/quote]
pár biosů z té stranky jsem už zkusil, grafika ještě žije :D ale problém přetrvává... jsem nahraný, totálně :-X
Leda postupně zkoušet všechny dostupné (pochopitelně s vědomím rizika možného znefunkčnění karty).[/quote]
pár biosů z té stranky jsem už zkusil, grafika ještě žije :D ale problém přetrvává... jsem nahraný, totálně :-X