Radeon HD 6950 2GB
Zdravím. Stavím si počítač a chtěl bych do něj tuto grafickou kartu, ale nevím od jakého výrobce. Rozhoduji se hlavně mezi těmito: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Cenový rozdíl neberte v potaz.
Zajímá mě jestli může být rozdíl ve výkonu, chlazení nebo kvalitě. Co vidím jako plus u Gigabite je 36 měsíční záruka.
Díky za každou radu.
Cenový rozdíl neberte v potaz.
Zajímá mě jestli může být rozdíl ve výkonu, chlazení nebo kvalitě. Co vidím jako plus u Gigabite je 36 měsíční záruka.
Díky za každou radu.
V jakém max rozlišení budeš hrát? Protže kdyby jsi hrál v maximu 1920x1080 taky by ti bohatě na delší dobu vystačila [odkaz, pro zobrazení se přihlaste], jinka já bych volil asi tu gigabitku(nejspíš kvůli záruce)
Sapphire - záruka
GB bude zase tišší - více větších větráků - mohou si dovolit běžet na nižší točky.
btw. o tomhle víš?
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/159
pokud chceš ale jít opravdu po tichu, vem referenční sapphire + accelero Xtreme.
GB bude zase tišší - více větších větráků - mohou si dovolit běžet na nižší točky.
btw. o tomhle víš?
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/159
pokud chceš ale jít opravdu po tichu, vem referenční sapphire + accelero Xtreme.
[quote=alfah4ns;470203]Sapphire - záruka
[/quote]
myslel jsi to tak že saphire má mínus 24měsíců :notsure:notsure
Gb více větších větráků, ta věta se ti nepovedla, asi jsi to myslel tak, že gb by mohla být tišší, protže je v boxu a má jeden ventilátor a saphire má těch ventilátorů více a větších ?
[/quote]
myslel jsi to tak že saphire má mínus 24měsíců :notsure:notsure
Gb více větších větráků, ta věta se ti nepovedla, asi jsi to myslel tak, že gb by mohla být tišší, protže je v boxu a má jeden ventilátor a saphire má těch ventilátorů více a větších ?
A co třeba tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a záruku má rovněž 36 měsíců. jaký je tvůj cenový limit? A jakou máš značku zdroje? Porovnání s tvými [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
dzandra: Mám dva monitory, ale hrát budu jen na jednom (1920x1080). Pro tuto kartu jsem se rozhodl, protože dělám grafiku a 3D animaci.
alfah4ns: nepřehodil si to nahodou? Delší záruku má Gigabite a dva větráčky má Sapphire.
K tomu odkazu co si napsal. Jestli to správně chápu, tak Radeon 6950 jde "předělat" na 6970, ale jen když má jádro Cayman. Je to tak? popř. vyplatí se to? Jaké konkrétní karty mají jádro Cayman?
alfah4ns: nepřehodil si to nahodou? Delší záruku má Gigabite a dva větráčky má Sapphire.
K tomu odkazu co si napsal. Jestli to správně chápu, tak Radeon 6950 jde "předělat" na 6970, ale jen když má jádro Cayman. Je to tak? popř. vyplatí se to? Jaké konkrétní karty mají jádro Cayman?
athens: No nepočítal jsem, že to bude víc než těch 5600, ale těch 6000 bych možná ještě zvlád pokud by to stálo za to. Zatím nemám z toho počítače nic. Mám jen vybrané díly a zdroj je [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[quote=athens;470207]A co třeba tato [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a záruku má rovněž 36 měsíců. jaký je tvůj cenový limit? A jakou máš značku zdroje? Porovnání s tvými [odkaz, pro zobrazení se přihlaste][/quote]
nějak mi to porovnání nejede :D
Zdroj vem raději [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
nějak mi to porovnání nejede :D
Zdroj vem raději [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
dzandra, Malarkez:
jj, přesně jak píšete... :( úplně jsem ty karty prohodil a nevím proč :D
Omlouvám se
cayman - 6950 a 6970
musí to být 2GB varianta karty, 6950 se prodávala i s 1GB a ty odemknout na 100% nejdou. I tak ale není zaručeno, že se to povede. Úspěšnost tam mají ale docela vysokou, podle těch stránek.
Prostě zkusit a kdyžtak vrátit zpátky, díky duálnímu BIOSu se vlastně nemá co stát...
jj, přesně jak píšete... :( úplně jsem ty karty prohodil a nevím proč :D
Omlouvám se
cayman - 6950 a 6970
musí to být 2GB varianta karty, 6950 se prodávala i s 1GB a ty odemknout na 100% nejdou. I tak ale není zaručeno, že se to povede. Úspěšnost tam mají ale docela vysokou, podle těch stránek.
Prostě zkusit a kdyžtak vrátit zpátky, díky duálnímu BIOSu se vlastně nemá co stát...
alfah4ns: takže se to může stejně dobře povést u [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Moc totiž nechápu co vlastně znamená to Cayman. Všechny radeony 6950 mají Cayman nebo jsou různé verze? přeladit na 6970 jdou (teoreticky - kdyby byla 100% uspěšnost) všechny 2GB karty radeon 6950 nebo jen některé?
Moc totiž nechápu co vlastně znamená to Cayman. Všechny radeony 6950 mají Cayman nebo jsou různé verze? přeladit na 6970 jdou (teoreticky - kdyby byla 100% uspěšnost) všechny 2GB karty radeon 6950 nebo jen některé?
Cayman jádro by měly mít všechny 6950/6970.
Teoreticky by měly jít všechny 2GB varianty, ta originální PCB deska i chladič jsou totiž u obou karet stejné.
Karty se pak liší v taktech a 6950 má méně shaderů.
I když nedá se vyloučit to, že by některý z výrobců později použil trochu odlišnou PCB karty.
1GB varianta nejde odemknout zřejmě proto, že BIOS 6970 očekává plnohodnotnou kartu s 2GB pamětí.
Ostatně něco takového tady není poprvé. Už kdysi jsem odemykal nvidii 6200 128bit verzi na 6600 (měla zamčené pixel pipeliny) a nebyla to jediná karta, která takto šla...
stejně tak se odemykaly nv5700LE na 5700, apod., dokonce existovaly i mody 8800gts na Quadro FX série, apod.
Teoreticky by měly jít všechny 2GB varianty, ta originální PCB deska i chladič jsou totiž u obou karet stejné.
Karty se pak liší v taktech a 6950 má méně shaderů.
I když nedá se vyloučit to, že by některý z výrobců později použil trochu odlišnou PCB karty.
1GB varianta nejde odemknout zřejmě proto, že BIOS 6970 očekává plnohodnotnou kartu s 2GB pamětí.
Ostatně něco takového tady není poprvé. Už kdysi jsem odemykal nvidii 6200 128bit verzi na 6600 (měla zamčené pixel pipeliny) a nebyla to jediná karta, která takto šla...
stejně tak se odemykaly nv5700LE na 5700, apod., dokonce existovaly i mody 8800gts na Quadro FX série, apod.
Jasný. tak díky moc za vysvětlení. Myslíš teda, že se ta od Gigabyte nebude přehřívat víc než ta od Sapphire? O hlučnost mi zas tak nejde.
Pokud máš slušnou skříň s dobrým air-flow, neměl by být problém. Ono stejně vypadaly i ty původní referenční chladiče, se kterými se karty představovaly (a možná proto mě to v tom prvním příspěvku spletlo :) )
Btw. pozor na to, že 6950 je hodně dlouhá, má 29cm.
Do menších skříní se nemusí vejít (a taky do takových ani nepatří :) )
Btw. pozor na to, že 6950 je hodně dlouhá, má 29cm.
Do menších skříní se nemusí vejít (a taky do takových ani nepatří :) )
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] tuhle skříň mám vybranou. Pokud je ale nějaká lepší v téhle cenové kategorii tak si nechám poradit. :-)
Vzal bych elite 370:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
má zdroj umístěný dole a je lépe chlazená - vhodnější pro výkonný HW.
Bude to ale chtít více větráků, než pouze jeden vzadu. Alespoň + jeden 120mm na nasávání studeného vzduchu. A pokud ho budeš dávat dopředu, tak umístit HDD tak, aby moc nevadil v proudění vzduchu ke grafice.
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
má zdroj umístěný dole a je lépe chlazená - vhodnější pro výkonný HW.
Bude to ale chtít více větráků, než pouze jeden vzadu. Alespoň + jeden 120mm na nasávání studeného vzduchu. A pokud ho budeš dávat dopředu, tak umístit HDD tak, aby moc nevadil v proudění vzduchu ke grafice.
Mam dotaz ohledne odemykani...ta 6950 jde na 6970 a ta pry ze jde odemknout na firepro....to by se delalo take pouze prehranim biosu?
O odemykání 6970 na firepro nevím a neviděl jsem ani nějaké návody na googlu.
Každopádně současné firepro karty jsou i tak na bízi hd5xxx řady
(firepro v8800 = hd5870, apod)
Každopádně současné firepro karty jsou i tak na bízi hd5xxx řady
(firepro v8800 = hd5870, apod)
Tak v tom pripade nekdo na PCT podaval neoverene informace nebo si spletl karty...podivam se jeste na netu na odemceni 5870 na firepro kdyz neco najdu poslu odkaz
Teď jsem si všiml, že už vyšla v7900.
Ta by už skutečně mohla být na cayman jádře.
EDIT:
J, taky že je. Jestli půjde flashnout, to ale opravdu nevím a zatím to neví ani strejda google (i když jsem koukal jen zběžně)
Ta by už skutečně mohla být na cayman jádře.
EDIT:
J, taky že je. Jestli půjde flashnout, to ale opravdu nevím a zatím to neví ani strejda google (i když jsem koukal jen zběžně)
cau ja si skladam new pc a kupuji si taky grafiku 6950 ale jedno znacne od ASUS maji nejlepsi chlazeni te grafiky za dobrou cenu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Ahoj, mám zakoupenou ASUS EAH 6950 2GB s tím klasickým referenčním chladičem.
Teploty při provozu větráku do 50% otáček se pohybují dost vysoko, teda co se týká Temp. 2 a 3 temp jedna kterou GPU vykazuje například do Catalyst control center nebo SpeedFan je tak okolo 70-75°C
teploty:
Poraďte nějakej solidní chladič, od začátku koupě jsem o něm uvažoval. Něco ve stylu Arctic Accelero Xtreme Plus nebo Plus II. Či nějaký levnější za lepčí peníz?
Teploty při provozu větráku do 50% otáček se pohybují dost vysoko, teda co se týká Temp. 2 a 3 temp jedna kterou GPU vykazuje například do Catalyst control center nebo SpeedFan je tak okolo 70-75°C
teploty:
Poraďte nějakej solidní chladič, od začátku koupě jsem o něm uvažoval. Něco ve stylu Arctic Accelero Xtreme Plus nebo Plus II. Či nějaký levnější za lepčí peníz?