novy disk do sestavy
zdravim
hledam nahradu za svuj disk wd green[640gb/64mb verze] predstavoval by jsem si dvojnasobnou kapacitu nez predchozi disk,a cenu do 2000kc nebo mirne pres... znacku wd uz nechci... prosim o vase navrhy
hledam nahradu za svuj disk wd green[640gb/64mb verze] predstavoval by jsem si dvojnasobnou kapacitu nez predchozi disk,a cenu do 2000kc nebo mirne pres... znacku wd uz nechci... prosim o vase navrhy
Seagate Barracuda Green 3.5" 2TB nebo Seagate Barracuda Green 3.5" 1.5TB jsou ale oba Green :notsure takže ne na systém.
Pokud to má být na systém, tak bych vzal Samsung F3 s plnejma otáčkama...prodává se ale max. s 1TB kapacitou.
jo bude to na system,tomu wd trva prace s daty strasne dlouho holt ja blbec jsem ho dal jako systemovej disk ....
co tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na system a tenhle na data ?
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
co tak [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] na system a tenhle na data ?
Jo, může být....na systém bys mohl vzít teda ten Samsung F3 a na data např. Samsung SpinPoint F4 EcoGreen 3.5" 2TB HD204UI ...v poměru cena/kapacita vychází o malinko líp jak 1,5TB verze toho disku, ale to záleží už na tobě jakou kapacitu potřebuješ.
WD Black je strašně drahý a hlučný a rozdíl ve výkonu je minimální.
Než WD a Samsung bych spíše doporučil Seagate. Ale co se týče výrobce, tak to je co člověk to názor. Každopádně na systém disk s 7200ot/m.
Než WD a Samsung bych spíše doporučil Seagate. Ale co se týče výrobce, tak to je co člověk to názor. Každopádně na systém disk s 7200ot/m.
Hitachi Deskstar 7k3000 2TB [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
http://www.digitalversus.com/hitachi-deskstar-7k3000-2-tb-p498_10453_65.html
http://www.digitalversus.com/hitachi-deskstar-7k3000-2-tb-p498_10453_65.html
[quote=NHKG;471511]WD Black je strašně drahý a hlučný a rozdíl ve výkonu je minimální.
Než WD a Samsung bych spíše doporučil Seagate. Ale co se týče výrobce, tak to je co člověk to názor. Každopádně na systém disk s 7200ot/m.[/quote]
Fuuujjjj seagate :D:D, to jsou snad jediný disky co jsem kdy reklamoval :D, jak jsi říkal co člověk to zkušnost
Než WD a Samsung bych spíše doporučil Seagate. Ale co se týče výrobce, tak to je co člověk to názor. Každopádně na systém disk s 7200ot/m.[/quote]
Fuuujjjj seagate :D:D, to jsou snad jediný disky co jsem kdy reklamoval :D, jak jsi říkal co člověk to zkušnost
salamander:jo ten vypada moc dobre.. i cena by byla fajn ... uvazuji ze bych k nemu prihodil jeste tady ten
k nemu? to nevim? to bych spis pak asi vzal na system SSD + Hitachi 5K3000 s nizsima otackama :notsure
dzandra:
mi už jen doma odešly Samsung, Hitachi, Toshiba i Seagate :D
člověk si dneska nevybere, je to o štěstí :)
WD mám akorát ve starém desktopu, tam jsou sice taky přemapované sektory, ale ten HDD nepočítám, má na to roky :)
mi už jen doma odešly Samsung, Hitachi, Toshiba i Seagate :D
člověk si dneska nevybere, je to o štěstí :)
WD mám akorát ve starém desktopu, tam jsou sice taky přemapované sektory, ale ten HDD nepočítám, má na to roky :)
Jo, ten Hitachi vypadá taky zajímavě :) Ale jak tu psali předtím, tak pokazit se může každej. U Seagate řady 12 co vím, tak je rychlostně o třídu pozadu oproti novým modelům jiných značek. A s řadou 11 nemám taky dobrý zkušenosti - jeden odešel (asi po dvou až třech letech dead), další měl vadnej sektor (zmizel po formátu, takže asi OK) -, ale ta řada byla celá "jetá" :D.
ze seagatu jsou zajímavé spíše barracudy green s 5900rpm, jako datové disky, nejsou hlučné a nejsou ani špatné co do výkonu (na green disk).
ale ani ona ta 7200.12 500GB 1plotna není špatná, jen už je to na trhu holt nějaký pátek, no :)
EDIT:
7200.11 byla děsná, to jo.
ale ani ona ta 7200.12 500GB 1plotna není špatná, jen už je to na trhu holt nějaký pátek, no :)
EDIT:
7200.11 byla děsná, to jo.
Pokud vím, tak to byla první jednoplotna (500GB) na trhu? Ale jakmile přišli ostatní výrobci se svými, tak byli výkonem trochu někde jinde. (samozřejmě ty rozdíly v HDD nejsou zas tak markantní, ale navíc ještě vzhledem k reputaci Seagate v poslední době - i když jak píšeš, tak ty Green se prý docela povedly)