Dva monitory
Koupil jsem grafiku namísto integrované s tím, že každá nová karta umí dva monitory. Ovladač mi ale nic takového nenabízí. Jak to tedy je?
Karta: ASUS EN 210 SILENT.
Karta: ASUS EN 210 SILENT.
[quote=Zoidik;473760]Plocha pravý, vlastnosti (nebo nastavení obrazovky podle systému) a tam už nastavíš druhý monitor.[/quote]
Právě že ne. Ale ten druhý jsem zatím nepřipojil, vadí?
Právě že ne. Ale ten druhý jsem zatím nepřipojil, vadí?
Ano, vadí. Pokud chceš využívat dva monitory, tak je celkem logické, že bys ho měl mít připojený. Jak jinak bys to potom chtěl dělat? Pokud PC o něm neví, tak ti snad tuhle možnost ani nenabídne...
[quote=Zoidik;473781]Ano, vadí. Pokud chceš využívat dva monitory, tak je celkem logické, že bys ho měl mít připojený. Jak jinak bys to potom chtěl dělat? Pokud PC o něm neví, tak ti snad tuhle možnost ani nenabídne...[/quote]
Zas máš pravdu! Už to chodí.
Tak mi prosím vysvětli, jak to funguje. Absolutně nechápu, jak počítač zjistí
název a typ monitoru zasunutím konektoru. Kde je to napsaný?
Díky.
Zas máš pravdu! Už to chodí.
Tak mi prosím vysvětli, jak to funguje. Absolutně nechápu, jak počítač zjistí
název a typ monitoru zasunutím konektoru. Kde je to napsaný?
Díky.
No tak pravdu až tak docela nemá (stačí jeden monitor s dvěma vstupy :D) a funguje to tak, že připojíš monitor, systém "zabimbá" jako když do něj dáš flešku a obraz ve většině případů naběhne sám, maximálně ho ještě musíš nastavit buďto klasicky přes "rozlišení obrazovky" (pravý klik na ploše ve windows vista/win7, linux a mac to má stejné, akorát je to v menu napsané jinými slovy) nebo přes ovládací konzole dodávané spolu s ovladači grafické karty (prakticky stejný postup jako přes win, akorát klikneš na ikonku nvidie nebo ati s tím rozdílem, že mohou být tyhle dvě ikonky i v dolní liště vedle hodin)
[quote=chalupník;473898]Absolutně nechápu, jak počítač zjistí
název a typ monitoru zasunutím konektoru. Kde je to napsaný?[/quote]
Zjistí to skrze DDC.
název a typ monitoru zasunutím konektoru. Kde je to napsaný?[/quote]
Zjistí to skrze DDC.