Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP 6560b - upgrade bay au097aa

Kacab (2)|26.9.2011 14:20
Ahoj lidi,
po určité době rozmýšlení jsem si na základě určitých kritérií vybral notebook, který bych si chtěl koupit - HP ProBook 6560b ve verzi LG656EA#BCM viz.[odkaz, pro zobrazení se přihlaste].

Notebook bych chtěl ale obohatit o SSD disk, který bych chtěl mít jako systémový. DVD mechanika u 6xxx řady je vyndavací a jde místo ní dát disk. Zde je ovšem celý problém:
Disk se dá dát do notebooku pouze v šuplíku, který HP neprodává samostatně, ale pouze s 500GB diskem asi za 1900 kč (HP Upgrade Bay 500GB - au097aa). Napadlo mě, že by šlo daný disk prodat (protože ho k ničemu nepotřebuju a chci jenom ten rámeček na SSD), ale nikde jsem nenašel bližší specifikaci toho disku.

[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]

Nemáte někdo ponětí, co tam je konkrétně za model popř kde by se dal zmiňovaný rámeček sehnat bez disku?

Díky za jakékoliv rady.
zsdx (2098)|26.9.2011 17:55
Kdybys vrazil au097aa do googla, jiz bys vedel, ze je tam uplne stejny disk, jako vevnitr v notebooku - 500GB SATA 7200 ot ;)
Takze doporuceni je dat SSD dovnitr notebooku (mechaniku potrebujes vetsinou na instalace - cili zapis na systemovy disk - a kam bys zapisoval, kdyz disk chces dat misto mechaniky :notsure) a koupit zminovany upgrade bay.
Ramecek samotny muzes zkusit pohledat na ebayi, napr. pro starsi Delly je tam maji.
Kacab (2)|26.9.2011 22:16
[quote=zsdx;474334]Kdybys vrazil au097aa do googla, jiz bys vedel, ze je tam uplne stejny disk, jako vevnitr v notebooku - 500GB SATA 7200 ot ;)
Takze doporuceni je dat SSD dovnitr notebooku (mechaniku potrebujes vetsinou na instalace - cili zapis na systemovy disk - a kam bys zapisoval, kdyz disk chces dat misto mechaniky :notsure) a koupit zminovany upgrade bay.
Ramecek samotny muzes zkusit pohledat na ebayi, napr. pro starsi Delly je tam maji.[/quote]
Že se jedná o 500GB disk rozměru 2,5 s 7200 rpm je jasné, nicméně měl jsem na mysli, o který konkrétní model se jedná (např. charakteristika cpu jako AMD 2,8GHz by mi přišla jako značně nekonrétní). V samotném notebooku je disk Hitachi Travelstar 7K500, to vím.

To SSD dát jinam než dovnitř ani nejde - buď je na klasické pozici pro disk (kde je standardně výše zmiňovaný HDD), nebo je v šuplíku, tedy na místě, kde je standardně mechanika. Samotný HDD bych v notebooku nechal a používal bych ho standardně jako datový disk (úložiště filmů atd.) a jako systemovy bych pouzival SSD (kvuli rychlosit systemu - jinak by to nemelo ani vyznam). Opticka media dnes jiz pouzivam poze vyjimecne, vse co instaluji stahuji z internetu popř. nosím na flashdisku, mechanika tak již není potřeba.
alfah4ns (1040)|26.9.2011 23:02
Stejně jako uvnitř notebooku tam může být jakýkoliv 7200rpm 500GB disk.