problém s Gee Force 8500GT
V poslední době se při startu PC sekne .Vše začalo po výměně HDD a po přidání 2GB do RAM. Sekal se i při spouštění videí na různých webech.Několikrát se povedlo jej nastartovat tak, že po najetí na nouzový režím a následné vypnutí PC a znovu zapnutí vše fungovalo. Posléze už ani toto nepomohlo.Odinstaloval jsem tedy ovladač, PC hlásí, že je nainstalovaný nový hardware, chce instalovat ,ale to neudělám a vše pracuje normálně bez sekání i nejvyšším rozlišení.Nevím, kde může být chyba
Zdar, zkusil bych zmenit verzi ovladace od Nvidie. Pokud tvrdis, ze nenainstalujes ovladac a vse funguje, tak to bezi na nejaky driver implementovany do windows. Pokud to preplacnes Nvidiackym, tak mas problem. Mozna neni vhodny pro tvou kartu, zkus nejakou starsi verzi. V nejhorsim pripade bych zkusil reinstal windows, ale na hw problem bych to nevidel. Od jakeho vyrobce mas tu kartu?
[quote=MIG78;476396]Zdar, zkusil bych zmenit verzi ovladace od Nvidie. Pokud tvrdis, ze nenainstalujes ovladac a vse funguje, tak to bezi na nejaky driver implementovany do windows. Pokud to preplacnes Nvidiackym, tak mas problem. Mozna neni vhodny pro tvou kartu, zkus nejakou starsi verzi. V nejhorsim pripade bych zkusil reinstal windows, ale na hw problem bych to nevidel. Od jakeho vyrobce mas tu kartu?[/quote]
Karta je od NVIDIA .WXP jsem taky zkusil znovu nainstalovat.S ovladačem z CD to po čase taky nešlo, tak jsem dal vyhledat nejnovější.Nějaký čas to s ním šlo, ale pak znovu to samé.Bez ovladače jedu teprve 3dny, uvidím jak to dlouho vydrží.
Karta je od NVIDIA .WXP jsem taky zkusil znovu nainstalovat.S ovladačem z CD to po čase taky nešlo, tak jsem dal vyhledat nejnovější.Nějaký čas to s ním šlo, ale pak znovu to samé.Bez ovladače jedu teprve 3dny, uvidím jak to dlouho vydrží.
Píšeš, že k problémům začalo docházet po rozšíření operační paměti a výměně pevného disku. Zkoušel jsi přidanou operační paměť opět odebrat ?
[quote=kevin00;476471]Píšeš, že k problémům začalo docházet po rozšíření operační paměti a výměně pevného disku. Zkoušel jsi přidanou operační paměť opět odebrat ?[/quote]
Ano, zkoušel, nic.
Ano, zkoušel, nic.
[quote=kevin00;476479]Jaký je zbytek sestavy ?
Píšeš, že jsi odinstaloval ovladač, ale nepíšeš jaký.[/quote]
Odinstaloval jsem ovladač, který jsem nechal najít přes Správce zařízení a nevím jak se jmenoval.
Sestava : MB Asus P5K-E/WIFI AP, Zdroj Blue Storm II 500W, CPU Intel Core Duo 3000GHz.RAM 4GB
A ještě jsem zjistil, že nejde spustit 3DMark06 "IDirect 3D9::Get Device Caps Failed: Not avilable(D3ERR_NOT AVILABLE)", možná, že to má souvislost-nevím.
Píšeš, že jsi odinstaloval ovladač, ale nepíšeš jaký.[/quote]
Odinstaloval jsem ovladač, který jsem nechal najít přes Správce zařízení a nevím jak se jmenoval.
Sestava : MB Asus P5K-E/WIFI AP, Zdroj Blue Storm II 500W, CPU Intel Core Duo 3000GHz.RAM 4GB
A ještě jsem zjistil, že nejde spustit 3DMark06 "IDirect 3D9::Get Device Caps Failed: Not avilable(D3ERR_NOT AVILABLE)", možná, že to má souvislost-nevím.
[quote=kevin00;476518]Není ve Správci zařízení nějaké zařízení s otazníkem/vykřičníkem ?[/quote]
Je, u řadiče videa.
Je, u řadiče videa.
A máš instalovaný ovladač ke grafické kartě ?
[quote=kevin00;476527]A máš instalovaný ovladač ke grafické kartě ?[/quote]
Moc se v PC nevyznám, jsem jen uživatel.Ten ovladač jsem odebral, alespoň doufám.Proto mně PC hlásí, že je nainstalovaný nový hardware GEFORCE 8500 GT, a chce instalovat ovladač.
Moc se v PC nevyznám, jsem jen uživatel.Ten ovladač jsem odebral, alespoň doufám.Proto mně PC hlásí, že je nainstalovaný nový hardware GEFORCE 8500 GT, a chce instalovat ovladač.
[quote=zsdx;476525]Nechci syckovat, ale karta je vadna. Mas moznost ji zkusit v jinem PC?[/quote]
To můžu zkusit u známého, ale to budu na navím jak dlouho bez PC.To se mně moc nechce.
To můžu zkusit u známého, ale to budu na navím jak dlouho bez PC.To se mně moc nechce.
stale si myslim, ze se jedna o sw problem...bud s ovladacem nebo mozna nekorektni instalace windows. Osobne bych odebral ty nove 2GB pameti, reinstaloval bych win (vcetne formatu HDD tj. zalohovat si data o ktery clovek nechce prijit) a nasledne bych instaloval ovladac ze stranek nvidie, ktery najde pro tvou GK a mozna bych dal treba 2-3 starsi verze. Dale by to chtelo instalovat ovladace k zakladni desce, tj. chipset,radice, onboard zvukovka atd...proste docilit toho, aby spravce zarizeni byl bez vykricniku. Jeste me napada...ten novy HDD..neni to nahodou SATA3? Sice by to melo byt zpetne kompatibilni, ale cetl jsem ruzne problemy, kdy disky SATA3 na rozhrani SATA2 kolabovaly, nekdo dokonce napsal, ze se mu ztraci kapacita vcetne dat apod. Osobne mam podobnou sestavu, deska ASUS P5K PRO a SATA3 hdd bych si tam netroufl dat, nehlede na to, ze si myslim, ze teoreticka propustnost SATA2 je pro drtivou vetsinu soucasnych HDD neprekonatelna...
[quote=MIG78;476557]stale si myslim, ze se jedna o sw problem...bud s ovladacem nebo mozna nekorektni instalace windows. Osobne bych odebral ty nove 2GB pameti, reinstaloval bych win (vcetne formatu HDD tj. zalohovat si data o ktery clovek nechce prijit) a nasledne bych instaloval ovladac ze stranek nvidie, ktery najde pro tvou GK a mozna bych dal treba 2-3 starsi verze. Dale by to chtelo instalovat ovladace k zakladni desce, tj. chipset,radice, onboard zvukovka atd...proste docilit toho, aby spravce zarizeni byl bez vykricniku. Jeste me napada...ten novy HDD..neni to nahodou SATA3? Sice by to melo byt zpetne kompatibilni, ale cetl jsem ruzne problemy, kdy disky SATA3 na rozhrani SATA2 kolabovaly, nekdo dokonce napsal, ze se mu ztraci kapacita vcetne dat apod. Osobne mam podobnou sestavu, deska ASUS P5K PRO a SATA3 hdd bych si tam netroufl dat, nehlede na to, ze si myslim, ze teoreticka propustnost SATA2 je pro drtivou vetsinu soucasnych HDD neprekonatelna...[/quote]
Jak jsem psal výše, nejsem odborník.Na HDD je napsáno WD SATA 32MB Z36.V PC jsem nechal staré paměti.Dohromady 2GB.Ve vlastnostech systému to ukazuje 2GB.Když tam byly všechny paměti(+ 1ks 2GB- nová), tak to psalo 3,75GB.Tak teď budu čekat co to udělá.Ovladač jsem naistaloval NVIDIA 6.14.12.7533,Dat.20.5.2011
Jak jsem psal výše, nejsem odborník.Na HDD je napsáno WD SATA 32MB Z36.V PC jsem nechal staré paměti.Dohromady 2GB.Ve vlastnostech systému to ukazuje 2GB.Když tam byly všechny paměti(+ 1ks 2GB- nová), tak to psalo 3,75GB.Tak teď budu čekat co to udělá.Ovladač jsem naistaloval NVIDIA 6.14.12.7533,Dat.20.5.2011
Ovladač instaluj tento.
[quote=kevin00;476606]Ovladač instaluj tento.[/quote]
Ten co mně našel PC není dobrý?
Ten co mně našel PC není dobrý?
[quote=kevin00;476662]Z toho popisu těžko říci co je to zač, ovladače se stahují ze stránek výrobce.[/quote]
Tak jsem ji nainstaloval, uvidíme jak to dlouho vydrží.Dík za rady všem.
Tak jsem ji nainstaloval, uvidíme jak to dlouho vydrží.Dík za rady všem.
[quote=lukypav;476602]Jak jsem psal výše, nejsem odborník.Na HDD je napsáno WD SATA 32MB Z36.V PC jsem nechal staré paměti.Dohromady 2GB.Ve vlastnostech systému to ukazuje 2GB.Když tam byly všechny paměti(+ 1ks 2GB- nová), tak to psalo 3,25GB.Tak teď budu čekat co to udělá.Ovladač jsem naistaloval NVIDIA 6.14.12.7533,Dat.20.5.2011[/quote] Tak problém je opět tady.Asi po týdnu to vše začalo zase.Odinstaloval jsem ovladač na grafiku. Zatím to běží už 14 dní v pohodě.Teď to pro změnu hlásí nalezen nový hardware" Dispay."Ve správci zařízení je ! u Display. Zřejmě opravdu bude vadná grafika.Když jsem vrátil zpět 2GB paměť, PC ukazuje jen 3,25GB.Když tam byly jen 2GB paměti, Tak PC psalo taky 2GB.Co teď ?
Ty máš 32bit windowsy, že?
Pak je 3.2GB při 4GB osazených vpořádku.
Jinak - zkus grafiku zatížit furmarkem, pokd to spadne, nebo bude dělat artefakty, tak je v háji. U nvidie 8xxx nic výjimečného. Někdy se to dá opravit zapečením grafiky v troubě.
ještě můžeš zkusit grafiku vytáhnout, profouknout slot a znovu ji tam vrazit.
reinstal ovladačů beru jako samozřejmost, na nejnovější.
ale spíš bych čekal, že odešla.
Jinak - zkus grafiku zatížit furmarkem, pokd to spadne, nebo bude dělat artefakty, tak je v háji. U nvidie 8xxx nic výjimečného. Někdy se to dá opravit zapečením grafiky v troubě.
ale spíš bych čekal, že odešla.
[quote=alfah4ns;480315]Ty máš 32bit windowsy, že?
ale spíš bych čekal, že odešla.[/quote]
Vyměnil jsem baterii pro Bios za novou a problém s grafikou je je vyřešen.
ale spíš bych čekal, že odešla.[/quote]
Vyměnil jsem baterii pro Bios za novou a problém s grafikou je je vyřešen.