jakou zakladni desku 1155 na Core i5 ?
na i5-2400S nebo i5-2320
jakou cenu bych mel zaplatit za desku aby mi propoustela vsechen vykon ? (nechci utracet moc, ale zaroven aby mi nebrzdila procesor)
jakou cenu bych mel zaplatit za desku aby mi propoustela vsechen vykon ? (nechci utracet moc, ale zaroven aby mi nebrzdila procesor)
Tak prve, pokud je procesor na určité desce podporován, tak jí (v případě intelu) také podporuje bez omezení výkonu. Rozdíl je v podpoře integrované grafické části (resp. v jejím výstupu) nebo taktování, ale samotnou funkci procesoru, tedy jeho výkon, žádná deska z patice LGA1155 neomezuje, alespoň, co je mně známo... Případně se více rozepište o účelu budoucího PC a co od něj chcete.
[quote=Ecthelion;476807]Tak prve, pokud je procesor na určité desce podporován, tak jí (v případě intelu) také podporuje bez omezení výkonu. Rozdíl je v podpoře integrované grafické části (resp. v jejím výstupu) nebo taktování, ale samotnou funkci procesoru, tedy jeho výkon, žádná deska z patice LGA1155 neomezuje, alespoň, co je mně známo... Případně se více rozepište o účelu budoucího PC a co od něj chcete.[/quote]
herni sestava
mozna i5 2320 nebo 2400 karta gtx 460
s tou deskou tak nejvic 2000 (+200) kc
ted mam core 2 duo 2,2 ghz 8800gt
kdybych nekupoval desku tak tam jde jenom q8400 kterej pro me prijatelnej
herni sestava
mozna i5 2320 nebo 2400 karta gtx 460
s tou deskou tak nejvic 2000 (+200) kc
ted mam core 2 duo 2,2 ghz 8800gt
kdybych nekupoval desku tak tam jde jenom q8400 kterej pro me prijatelnej
těch pár set na i5-2500k (cca 4,6k) bych obětoval. Otevřený násobič, 99% kousků jde dostat pomocí OC na 4,5GHz (samo to chce aspoň nějaký chladič, ne tu parodii, co dostaneš k CPU).
U desky bych nešel pod Asus P8P67 (cca 2,7k), protože napájecí kaskáda procesoru. Vhodná deska i pro dlouhodobý OC.
U desky bych nešel pod Asus P8P67 (cca 2,7k), protože napájecí kaskáda procesoru. Vhodná deska i pro dlouhodobý OC.
[quote=alfah4ns;476959]těch pár set na i5-2500k (cca 4,6k) bych obětoval. Otevřený násobič, 99% kousků jde dostat pomocí OC na 4,5GHz (samo to chce aspoň nějaký chladič, ne tu parodii, co dostaneš k CPU).
U desky bych nešel pod Asus P8P67 (cca 2,7k), protože napájecí kaskáda procesoru. Vhodná deska i pro dlouhodobý OC.[/quote]
ja uz nic neobetuji ty veci co jsem uved jsou maximalni penezni vyse. tu grafiku jsem jeste chtel gtx550 ti ale ta 460 je lepsi
U desky bych nešel pod Asus P8P67 (cca 2,7k), protože napájecí kaskáda procesoru. Vhodná deska i pro dlouhodobý OC.[/quote]
ja uz nic neobetuji ty veci co jsem uved jsou maximalni penezni vyse. tu grafiku jsem jeste chtel gtx550 ti ale ta 460 je lepsi
Pak nevím, jestli by už nebylo lepší vzít phenom x4 955 BE (cca 2.5k) + např. asus M5A97 pro (2.3k).
Když to přetaktuješ (opět samozřejme ne pod dodávaným chladičm, i když kdo dnes nechává hlučné a nevýkonné box chladiče, že...), dostaneš se na stejný výkon + ušetříš. (některé kousky jdou až ke 3.8-4GHz)
Na hraní phenom naprosto stačí. I kdyby jsi to netaktoval.
Když to přetaktuješ (opět samozřejme ne pod dodávaným chladičm, i když kdo dnes nechává hlučné a nevýkonné box chladiče, že...), dostaneš se na stejný výkon + ušetříš. (některé kousky jdou až ke 3.8-4GHz)
Na hraní phenom naprosto stačí. I kdyby jsi to netaktoval.
zajimave vypada
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 2800 kc
nebo drazsi AMD FX-6100 3800 kc (3,3 ghz turbo 3,9) ma 6 jader vim ze se to nevyrovna treba nejsilnejsi i7 se ctyrmy jadry ale zas to ma turbo ktere podle mich informaci zabira kdyz hra vyuzije treba 2 jadra
chci to mit na hry intel je vykonove lepsi (vsude se to pise) ale ty amd jsou levnejsi a maj zas vyssi frekvence
-tak ze to shrnu zakladni deska neomezuje vykony karet nebo procesoru ?
AMD Phenom II X4 965 Black Edition 2800 kc
nebo drazsi AMD FX-6100 3800 kc (3,3 ghz turbo 3,9) ma 6 jader vim ze se to nevyrovna treba nejsilnejsi i7 se ctyrmy jadry ale zas to ma turbo ktere podle mich informaci zabira kdyz hra vyuzije treba 2 jadra
chci to mit na hry intel je vykonove lepsi (vsude se to pise) ale ty amd jsou levnejsi a maj zas vyssi frekvence
-tak ze to shrnu zakladni deska neomezuje vykony karet nebo procesoru ?
FX - na hry zbytečné. Než CPU za 4k, to už bych bral i5-2500k za 4.7k. Který jde přetaktovat skoro o polovinu nahoru. A výkon na jádro má vyšší.
x4 965 - stejné cpu jako x4 955, jen od výroby jinak nastaveno.
(ty BE mají odemčené násobiče, tak když to chceš pak taktovat, jen zvedáš násobič a napětí jádra a testuješ stabilitu).
Na hry naprosto dostačující CPU.
vybraná deska omezovat nic nebude, zvládne jak BE po přetatování, tak vybranou kartu střední třídy.
x4 965 - stejné cpu jako x4 955, jen od výroby jinak nastaveno.
(ty BE mají odemčené násobiče, tak když to chceš pak taktovat, jen zvedáš násobič a napětí jádra a testuješ stabilitu).
Na hry naprosto dostačující CPU.
vybraná deska omezovat nic nebude, zvládne jak BE po přetatování, tak vybranou kartu střední třídy.