Jaký proc pro herní PC i5-2500 vs. i7-2600S
Přetaktovávat nehodlám takže dražší K mne nezajímají. Kterej z těchto procesorů vybrat pro herní PC?: Mně se líbí u i7-2600S menší spotřeba (+očekávám od toho menší hlučnost),ale mám obavy jestli na svých 2,8Ghz není ve hrách pomalejší než i5-2500 s 3,3,... takže který z techto tří a proč??? Core i5-2500 3.3Ghz 95W, INTEL Core i7-2600 3.40GHz,95W, INTEL Core i7-2600S 2.80GHz 65W
Ber Core i5-2500 3.3Ghz 95W. Rozdíl ve spotřebě není tak velký jak se zdá a pokud ti jde o hlučnost, tak ta se řeší jiným chladičem. Zato těch 0,5GHz by už jsi na výkonu občas poznal. Core i7-2600 3.40GH je o dost dražší a rozdíl ve hrách je minimální, takže se taky nevyplatí. A předpokládám, že nebudeš používat integrovanou grafiku, pokud ano připlať si za "K" verzi, která má integrovanou grafiku výrazně rychlejší.
Pokud by jsi chtěl tichý počítač, doporučuju chladič Scythe ninja: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Pokud by jsi chtěl tichý počítač, doporučuju chladič Scythe ninja: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Diky za radu pujdu do te i5-2500K pac tam je rozdil jen cca 100,- za K preci jen kdybych zmenil nazor na pretaktovani.... Ted mam C2 8400 na 3.0Ghz a GK 6950 kterou ten procesor neskutecne brzdi...
Jeste k tomu chladici nevics jak si vuci nemu stoji NOCTUA NH-U9B SE2 ? je jen o fous drazsi ale cet jsem na NOCTUA jen samou chvalu.
Ninja by měl být lepší (tišší a přitom by měl uchladit CPU na nižší teplotu). Obzvláště pokud potuníš otáčky ventilátoru, protože Ninja má větší pasiv i ventilátor. Ninja má 12cm a ta Noctua jenom 9cm. Navíc noctua a žebra dost blízko k sobě, takže pokud kouříš nebo bude počítač v prašném prostředí, může se zanášet. Toto u Ninjy prakticky nehrozí. Jako další bonus Ninjy bych viděl i to, že v dobře větrané skříni ten procesor uchladí pasivně (úplně bez větráčku). Jestli noctuu, tak Noctua NH-U12P SE2, ale ta má smysl pouze pokud máš hodně hřející procesor (například přetaktovaný) a i tak chceš ticho. Jinak větráčky Noctua mají u nás lepší pověst než si zaslouží. Ano jsou to jedny z těch nejlepších, ale úplná špička jak si u nás většina lidí myslí nejsou.
Dik za radu Ninja vypada fakt lip, vice heatpipe navic v medi a ty zebra to je dobry postreh, ze se budou min zanaset!
[quote=ManPlus;477922] Ted mam C2 8400 na 3.0Ghz a GK 6950 kterou ten procesor neskutecne brzdi...[/quote]
Máš C2D 8400 na default,ale po OC by nemusel být až takovou brzdou ve hrách,které nevyužijí více jader než dvě.Nechci Tě nijak odrazovat od nákupu i5 je to super procák :thumb,ale možná půl roku bys s tím vydržel a pak tu bude ještě lepší Ivy Bridge
Máš C2D 8400 na default,ale po OC by nemusel být až takovou brzdou ve hrách,které nevyužijí více jader než dvě.Nechci Tě nijak odrazovat od nákupu i5 je to super procák :thumb,ale možná půl roku bys s tím vydržel a pak tu bude ještě lepší Ivy Bridge