zdravim,
Vcera jsem taktnul muj Q6600 na 3,2GHz stabilne a teplota v zatezi je 65°C (HWInfo) - doporucovanych vyrobcem je 71° a kdo vi co to udela pri nekolikahodinovem hrani.
Shanim nejaky chladic.
Optimalne co nejlevnejsi (chtel bych do 1000kc), pokud mozno tichy a hlavne uciny.
Cetl jsem docela pozitivni recenzi na CoolerMaster Hyper N520 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Taky si myslim ze by nemusel byt spatny Evercool Transformer 4 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Znamy si vychvaluje Scythe Ninja 3 SCNJ-3000 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je uz pomerne drahy :(
Ma nekdo nejaky nazor, doporuceni?
Diky
Vcera jsem taktnul muj Q6600 na 3,2GHz stabilne a teplota v zatezi je 65°C (HWInfo) - doporucovanych vyrobcem je 71° a kdo vi co to udela pri nekolikahodinovem hrani.
Shanim nejaky chladic.
Optimalne co nejlevnejsi (chtel bych do 1000kc), pokud mozno tichy a hlavne uciny.
Cetl jsem docela pozitivni recenzi na CoolerMaster Hyper N520 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Taky si myslim ze by nemusel byt spatny Evercool Transformer 4 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Znamy si vychvaluje Scythe Ninja 3 SCNJ-3000 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ale je uz pomerne drahy :(
Ma nekdo nejaky nazor, doporuceni?
Diky
Z těhlech tří Ninja 3 a do litru se vejdeš,no možná 11kilíček i s poštou.A nebo za 7kil Gelid TRANQUILLO rev.2
Souhlasím s tím co napsal Lavjoy, žádný jiný nový kromě těch dvou do 1000Kč nemá smysl. A pokud ti jde čistě o chlazení a nepožaduješ ultra tichý chladič, tak ti bude stačit ten Gelid. Ninja má podobný chladící výkon, ale dokáže být tišší.
a co SCYTHE SCKTN-3000 Katana 3 [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] ?
Je temer o polovic levnejsi nez Ninja 3 a chladit by mohl taky dobre - doporuceni?
Ktery by jste brali radeji?
Je temer o polovic levnejsi nez Ninja 3 a chladit by mohl taky dobre - doporuceni?
Ktery by jste brali radeji?
[quote=kowaltsky;478553]co jsem tak prochazel net, tak lide si pochvaluji i Arctic Freezer 13[/quote]
Freezer se na výše uvedené chladiče nechytá ani výkonem ani hlukem. Je to hodně starý chladič. Dříve patřil k těm lepším, ale nové modely ho hravě překonávájí. Dobrá pověst mu zůstala, i přes to, že v dnešní době už je podprůměrný.
Freezer se na výše uvedené chladiče nechytá ani výkonem ani hlukem. Je to hodně starý chladič. Dříve patřil k těm lepším, ale nové modely ho hravě překonávájí. Dobrá pověst mu zůstala, i přes to, že v dnešní době už je podprůměrný.
[quote=kowaltsky;478553]co jsem tak prochazel net, tak lide si pochvaluji i Arctic Freezer 13[/quote]
Možná má lepší poměr cena/výkon,ale dost pochybuju že bude v loadu tichý,tedy "tichý",vůči zmiňovaným
edit: :turtle
Možná má lepší poměr cena/výkon,ale dost pochybuju že bude v loadu tichý,tedy "tichý",vůči zmiňovaným
edit: :turtle
ted jsem meril misto ve skrini podle pravitka a abych pravdu rekl, tak jestli tam nacpu SCYTHE SCNJ-3000 Ninja tak to bude o chlup bo je to velky chladic jako krava :D
Muj case [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Muj case [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Rozměry pasivu (mm): 120 x 120 x 160 -Ninja 3
460 x 185 x 420 mm -tvá skřínka
Dist.šroubkdy + deska cca 1cm,bočnice kdyby měla nějaký prohyb cca 0.5cm.A jeden Cm zbývá :D.Takže by tam měl vlézt :thumb
460 x 185 x 420 mm -tvá skřínka
Dist.šroubkdy + deska cca 1cm,bočnice kdyby měla nějaký prohyb cca 0.5cm.A jeden Cm zbývá :D.Takže by tam měl vlézt :thumb
prinejhorsim bych jel bez bocnice :D
spis se bojim abych ho dostal pod zdroj.
Preci je vetsi, srdce chladice je jinde (nez Freezer7Pro)
spis se bojim abych ho dostal pod zdroj.
Preci je vetsi, srdce chladice je jinde (nez Freezer7Pro)
Hele,kupujem přeci z e-shopu ne?Máš 14ti denní lhůtu na vrácení zboží bez udání důvodu.Jestli si chceš být jistej,ber rovnou Gelida
no ja to budu brat z pobocky, mam ji blizko baraku a se zbozim od nich jsem spokojen :)
Skusim s nimi ujednat 3deni dobu na vraceni
moje obavy jsou zdrejme potvrzeny.
Co jsem sledoval nejaka videa na youtube, tak vsichni maji tento chladic + zdroj umisteny dole (ja nahore) a nezbyva jim tam moc mista.
Dale jsem si vyrobil "prototyp" z papiru demonstrujici vysku chladice 160mm (odkaz nize).
Velikost papiru neni 100% 160mm, samozdrejmosti jsou nejake odchylky.
Prototyp byl prilozen kolmo a jde videt, ze by nesel uchytit.
http://upload-images.eu/?di=413195659681
Pokud vim, tak srdce chladice je umisteno ve stredu (ten vystruhnuty obdelnik)
Max. vyska chladice by mohla byt s150mm
http://upload-images.eu/?di=813195659695
Ikdyz podle techto obrazku by to mohlo vyjit:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skusim s nimi ujednat 3deni dobu na vraceni
moje obavy jsou zdrejme potvrzeny.
Co jsem sledoval nejaka videa na youtube, tak vsichni maji tento chladic + zdroj umisteny dole (ja nahore) a nezbyva jim tam moc mista.
Dale jsem si vyrobil "prototyp" z papiru demonstrujici vysku chladice 160mm (odkaz nize).
Velikost papiru neni 100% 160mm, samozdrejmosti jsou nejake odchylky.
Prototyp byl prilozen kolmo a jde videt, ze by nesel uchytit.
http://upload-images.eu/?di=413195659681
Pokud vim, tak srdce chladice je umisteno ve stredu (ten vystruhnuty obdelnik)
Max. vyska chladice by mohla byt s150mm
http://upload-images.eu/?di=813195659695
Ikdyz podle techto obrazku by to mohlo vyjit:
[quote=kowaltsky;478608]no ja to budu brat z pobocky, mam ji blizko baraku a se zbozim od nich jsem spokojen :)
Skusim s nimi ujednat 3deni dobu na vraceni[/quote]
Nono domluv se,já stejně myslim že tam vleze.Bude to fousový,ale jo.
Skusim s nimi ujednat 3deni dobu na vraceni[/quote]
Nono domluv se,já stejně myslim že tam vleze.Bude to fousový,ale jo.
[quote=NHKG;478651]Není gelid o pár milimetrů nižší? Udávají 153mm a u ninjy 160 pokud jsem to správně pochopil.[/quote]
[quote=lavjoy;478573]Jestli si chceš být jistej,ber rovnou Gelida[/quote]
jj...........
[quote=lavjoy;478573]Jestli si chceš být jistej,ber rovnou Gelida[/quote]
jj...........