Notebook - kancelář + grafika
Dobrý den,
poraďte mi, prosím, s výběrem notebooku.
Využití:
- grafika pro web (příležitostně pro tisk) Adobe CS4, jen občas 3D (Blender) - ten ale není rozhodující
- prezentace
- jinak jen kancelářské Office
Mobilita:
- Pravidelně převážet autem, proto preferuji odolnější
OS
- Win
Vybavení
- standard (WiFi, CD/DVD, ...)
Značka
- nevyhraněný
Priority (10 bodů je maximum)
- 9 Zpracování grafiky
- 8 Cena
- 8 Odolnost
- 6 Reprezentace
- 6 Váha
- 5 Ostatní
Cena:
- orientačně 20.000 až 30.000 Kč (v některém fóru jsem četl, že se nevyplatí kupovat notebook nad 25.000 Kč)
Grafiku mohu dělat i na externím monitoru. Doma mám EIZO S2000, ale v práci nemám nic. Pracuji na dvou místech a buď budu potřebovat 2 monitory, nebo notebook, na kterém mohu alespoň dočasně pracovat. Jak to je nyní s LCD panely u notebooků pro práci s grafikou?
Děkuji za rady a tipy.
poraďte mi, prosím, s výběrem notebooku.
Využití:
- grafika pro web (příležitostně pro tisk) Adobe CS4, jen občas 3D (Blender) - ten ale není rozhodující
- prezentace
- jinak jen kancelářské Office
Mobilita:
- Pravidelně převážet autem, proto preferuji odolnější
OS
- Win
Vybavení
- standard (WiFi, CD/DVD, ...)
Značka
- nevyhraněný
Priority (10 bodů je maximum)
- 9 Zpracování grafiky
- 8 Cena
- 8 Odolnost
- 6 Reprezentace
- 6 Váha
- 5 Ostatní
Cena:
- orientačně 20.000 až 30.000 Kč (v některém fóru jsem četl, že se nevyplatí kupovat notebook nad 25.000 Kč)
Grafiku mohu dělat i na externím monitoru. Doma mám EIZO S2000, ale v práci nemám nic. Pracuji na dvou místech a buď budu potřebovat 2 monitory, nebo notebook, na kterém mohu alespoň dočasně pracovat. Jak to je nyní s LCD panely u notebooků pro práci s grafikou?
Děkuji za rady a tipy.
[quote=medvedus;479975](v některém fóru jsem četl, že se nevyplatí kupovat notebook nad 25.000 Kč)
[/quote]
To by mne zajimalo, kde to bylo, osobne spis zastavam presne opacny nazor, ze vetsina notebooku pod 20k za moc nestoji ...
Jinak k dotazum
jen malo notebooku ma dostatecne kvalitni panel pro nejaku vaznejsi praci s grafikou. Ale jak pisete, dalo by se to resit externim monitorem ... v tom pripade, vzhledem k tomu, ze se bude casto prenaset, bych volil neco s mensi uhloprickou a z tech bych asi pro vase potreby vybral MacBook Pro 13" (a pripadne doinstaloval windows), macy mely vzdycky velmi dobre LCD panely a i zpracovanim jsou na velmi dobre urovni.
[/quote]
To by mne zajimalo, kde to bylo, osobne spis zastavam presne opacny nazor, ze vetsina notebooku pod 20k za moc nestoji ...
Jinak k dotazum
jen malo notebooku ma dostatecne kvalitni panel pro nejaku vaznejsi praci s grafikou. Ale jak pisete, dalo by se to resit externim monitorem ... v tom pripade, vzhledem k tomu, ze se bude casto prenaset, bych volil neco s mensi uhloprickou a z tech bych asi pro vase potreby vybral MacBook Pro 13" (a pripadne doinstaloval windows), macy mely vzdycky velmi dobre LCD panely a i zpracovanim jsou na velmi dobre urovni.
MacBook je zajímavá volba a určitě kvalita je u něj na prvním místě. Možná bych ale zvolil něco s dedikovanou grafickou kartou, přeci jen práce s grafikou je na prvním místě uživatelových priorit.
Co do konstrukce jsou velmi povedené - Lenovo ThinkPad T420/T520, Dell Latitude, HP EliteBook.
Displej u 14"-16" bych volil aspoň HD+ (1600x900), raději ne FullHD (až extrémě vysoké na tak malý displej).
Cenově bych to viděl asi tak, že se nevyplatí:
- herní notebook pod 28000 Kč,
- pracovní notebook pod 22000 Kč (cca startovní cena za T520),
- multimediální notebook na kancelářskou práci, filmy, občasné přenášení nad 20000 Kč,
- pokud je málo financí, pak bych volil aspoň small-business notebook okolo 15-20000 Kč.
Co do konstrukce jsou velmi povedené - Lenovo ThinkPad T420/T520, Dell Latitude, HP EliteBook.
Displej u 14"-16" bych volil aspoň HD+ (1600x900), raději ne FullHD (až extrémě vysoké na tak malý displej).
Cenově bych to viděl asi tak, že se nevyplatí:
- herní notebook pod 28000 Kč,
- pracovní notebook pod 22000 Kč (cca startovní cena za T520),
- multimediální notebook na kancelářskou práci, filmy, občasné přenášení nad 20000 Kč,
- pokud je málo financí, pak bych volil aspoň small-business notebook okolo 15-20000 Kč.
Děkuji za rady. Všechny tipy se mi líbily. MacBook je mi sympatický, ale nakonec se rozhoduji mezi:
- Lenovo ThinkPad T520 - příjemná cena. Raději zvolit kombinaci s:
1. procesorem i7 2700 MHz + dedikovaná grafika - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. procesorem i5 2300 MHz + SSD 80 GB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- HP EliteBook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - je HPDreamColor opravdu tak dobré?
Co byjste zvolili na výše uvedené požadavky Vy?
Ještě jednou všem děkuji!
- Lenovo ThinkPad T520 - příjemná cena. Raději zvolit kombinaci s:
1. procesorem i7 2700 MHz + dedikovaná grafika - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
2. procesorem i5 2300 MHz + SSD 80 GB - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- HP EliteBook [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] - je HPDreamColor opravdu tak dobré?
Co byjste zvolili na výše uvedené požadavky Vy?
Ještě jednou všem děkuji!
Osobně jsem nový HP Elitebook neviděl, takže nevím přesně, jak na tom je displej.
Každopádně EliteBook i ThinkPad jsou "vrcholem" technologií obou výrobců, takže špatné díly bych u nich asi nehledal. Možná nezbyde než koupit přes eshop a otestovat, případně vrátit. Druhá možnost je jet se na něj podívat do nějakého showroomu, pokud jej někde mají vystavený.
U Lenova by měl lákal SSD disk, ale raději bych přeci jen vzal tu verzi s dedikovanou grafikou. Popřípadě časem můžete dokoupit SSD a k němu UltraBay na původní disk.
Každopádně EliteBook i ThinkPad jsou "vrcholem" technologií obou výrobců, takže špatné díly bych u nich asi nehledal. Možná nezbyde než koupit přes eshop a otestovat, případně vrátit. Druhá možnost je jet se na něj podívat do nějakého showroomu, pokud jej někde mají vystavený.
U Lenova by měl lákal SSD disk, ale raději bych přeci jen vzal tu verzi s dedikovanou grafikou. Popřípadě časem můžete dokoupit SSD a k němu UltraBay na původní disk.