Sony Vaio
Dobrý den, koupil jsem si ntb Sony Vaio, a reinstaloval win, ale mám teď menší problém nedaří se mi sehnat ovladače a to konkretně na touchpad a čtečku SD karet, koukal jsem na stránky výrobce a nemohu najít můj konkrétní model. Nevíte, kde bych mohl najít potřebné ovládače? Předem děkuji za odpověď.
http://sony.katalognotebooku.cz/notebook/sony-vaio-eh-vpc-eh1m1e-b/
http://sony.katalognotebooku.cz/notebook/sony-vaio-eh-vpc-eh1m1e-b/
Ovladače jsou na Recovery CD (nebo na recovery partišně), případně ve složce s Windows... Vše za předpokladu, že jsi provedl reinstall Sx tlačítky a nezformátoval jsi disk.
Tak jedině hledat podle ID HW (nebo podle specifikací), protože za to CD si účtují kolem 1.500,-
Pokud ti jedou klávesy na změnu jasu/volume apod. tak bych zvolil první cestu a CD bych neřešil ;)
Pokud ti jedou klávesy na změnu jasu/volume apod. tak bych zvolil první cestu a CD bych neřešil ;)
Ja myslim, ze to recovery jen tak zformatovat nejde. Musel by se zrusti i recovery oddil, tak jestli to uzivatel neudelal, porad tam Recovery ma.
Tak není nic jednoduššího než se podívat ve správci disků jestli tam nemá první oddíl bezpísmenka (thruba 15GB) ;)
edit: oddíl nemusí ani formátovat, stačí, když smaže C: :D + Rezervováno systémem a zapomene si vytvořit Recovery CD... Případně se pokusí udělat zálohu Acronisem 2010 nebo podobným programem, který recovery partišny spolehlivě poškodí :thumbdown
edit: oddíl nemusí ani formátovat, stačí, když smaže C: :D + Rezervováno systémem a zapomene si vytvořit Recovery CD... Případně se pokusí udělat zálohu Acronisem 2010 nebo podobným programem, který recovery partišny spolehlivě poškodí :thumbdown
První, co člověk má udělat, koupí-li nový notebook, je vypálení Recovery Medií. => Chyba!
Jinak ty obnovovací oddíly se obvykle poškodí, pokud se formátuje disk, nebo nějak jinak pracuje s oddíly. Protože napojení na něj a obslužný software je obvykle v oddílu rezervovaném systémem, na recovery oddílu bývají jen data v proprietárním formátu zálohovacího SW od výrobce notebooku. Jinými slovy viz. Richmond.
Jinak ty obnovovací oddíly se obvykle poškodí, pokud se formátuje disk, nebo nějak jinak pracuje s oddíly. Protože napojení na něj a obslužný software je obvykle v oddílu rezervovaném systémem, na recovery oddílu bývají jen data v proprietárním formátu zálohovacího SW od výrobce notebooku. Jinými slovy viz. Richmond.
Uznávám, že jsem to p....., pro příště se poučím, ale teď nebudu plakat nad rozlitým mlékem. Takže myslíte, že na stránkách výrobce ovladače neseženu? :)
Na stránkách výrobce bys ovladače samozřejmě sehnat měl. Pokud ne, kontaktuj technickou podporu Sony.
Zkus vlézt na .com (resp. prohlížeči zakázat "vykecávání" polohy) - kdysi jsem hledal ovladače právě na FN klávesy a vždy mě to přesměrovalo na cz, kde samozřejmě nebylo nic. To samé u zde v ČR prodávaného modelu s GTX520, který z nějakého prapodivného důvodu na cz stránkách nebyl, ale na ruských a jihoamerických ano (bohužel se mi nepovedlo ovladače nainstalovat). Sice to nebyla vina zákazníka, že mu odešel disk, ale jinak bezplatně to cd ze Sony asi nedostaneš :thumbdown
edit: Kdyžtak čtečky používal Sony Ricoh a touchpady Synaptics (u levných Alps)
edit2: vlastně teď si vzpomínám, že na tu čtečku driver od výrobce (Ricoh) nepasoval, protože Sony si řeklo, že by bylo lepší k tomu přibalit registr, který mění ID hardwaru + přihodí k tomu ikonky :(
Hoď sem kdyžtak ID hardwaru u kterého máš vykřičníky
edit: Kdyžtak čtečky používal Sony Ricoh a touchpady Synaptics (u levných Alps)
edit2: vlastně teď si vzpomínám, že na tu čtečku driver od výrobce (Ricoh) nepasoval, protože Sony si řeklo, že by bylo lepší k tomu přibalit registr, který mění ID hardwaru + přihodí k tomu ikonky :(
Hoď sem kdyžtak ID hardwaru u kterého máš vykřičníky