Varíme, debata o varení jedla :)
Tak ma napadlo, čo tak pokecať aj o inom varení ako grafických kariet a iných kremíkových dobrôt ? Čo máte radi, varíte si sami, radi experimentujete ? A samozrejme sa nezabudnite receptovo - fotografne pochváliť svojim výtvorom ešte predtým ako skončí v žalúdku :p
Tak sem teda hodím bohužel už nějakou tu starou fotku jak u mě vypadá steak medium a výraz kámoše když jsem v podnapilém stavu uvařil pytlíkový guláš a jemně ochutil oregánem.
[quote=16cmfan;484583]Boli veľmi prepečené tie Steaky ? Btw, ten guláš - tam sú cestoviny ? :D[/quote]
Velmi ani ne. Mě to přišlo tak jako to Medium.... Jendou jsem dělal vyloženě propečené a z toho se jenom oškrábalo spálený maso půl centimetru z každé strany a ten milimetr co zbyl se dal jíst.
Těstoviny? No, je to guláš vitana z pytlíku, takže ano těstoviny. Jenom abych to vylepšil, tak jsem tam při vaření přisypal pytlík oregána.
Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D
Velmi ani ne. Mě to přišlo tak jako to Medium.... Jendou jsem dělal vyloženě propečené a z toho se jenom oškrábalo spálený maso půl centimetru z každé strany a ten milimetr co zbyl se dal jíst.
Těstoviny? No, je to guláš vitana z pytlíku, takže ano těstoviny. Jenom abych to vylepšil, tak jsem tam při vaření přisypal pytlík oregána.
Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D
[quote=kevin00;484584]Ten guláš vypadá hodně nebezpečně :D[/quote]
Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D Aj ja by som sa zľakol čo sa to deje :D
Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D Aj ja by som sa zľakol čo sa to deje :D
[quote=Zoidik;484585]
Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D[/quote]
Ale máš pravdu... ja ho dávam do Chilli fazuľky stále:thumb
Z toho plyne heslo: Oregáno je dobré, oregáno nám chutná, oregáno patří do všeho :D[/quote]
Ale máš pravdu... ja ho dávam do Chilli fazuľky stále:thumb
[quote=16cmfan;484586]Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D[/quote]
Ten výraz byl po ochutnání....
Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
Ten výraz byl po ochutnání....
Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
[quote=16cmfan;484586]Sa ani nedivím výrazu jeho kamaráta :D :D[/quote]
Ten výraz byl po ochutnání....
Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
Ten výraz byl po ochutnání....
Pravda je, že mam radjěi provenzálské koření, to dávám vskutku do všeho do čeho si myslím že by se mohlo hodit, ale to tenkrát v chorvatsku nebylo :(
1kg kolínko, resp. to co z něj zbylo :D člověk to kolikrát jen tak oždibuje a pak se nestačí divit, že je to malý (omluvte nebezpečnou androidí - htc desire hd - kvalitu)
edit: Sushi z lososa (mezi levým reproduktorem a pípou) :D
[SPOILER]
[/SPOILER]
edit: Sushi z lososa (mezi levým reproduktorem a pípou) :D
[SPOILER]
[/SPOILER]
Ričí, ne že ja bych nebyl prase co se pořádku týče, ale takovejto bordel je i na mě moc :D Hele, proč ta slečna má rozmázlej obličej? Kdybys byl co k čemu, tak rozmázneš kalhotky co jí jdou vidět :D No, ikdyž ta slečna bude asi hodně pěkná že? Proč je vůbec tak moc oblečená a rozmázlá?
Jsem vegetarián, vařim často a rád, ale bohužel to neznamená, že jsem dobrej kuchař.. :o
Oblíbená jídla co vařim: Bryndzové halušky (místo špeku uzený Tofu), smažák, těstoviny se špenátem (když je čas tak zapečené), čína (místo masa Seitan) a další.
Je tu ještě nějakej další magor co nejí maso? :D
Oblíbená jídla co vařim: Bryndzové halušky (místo špeku uzený Tofu), smažák, těstoviny se špenátem (když je čas tak zapečené), čína (místo masa Seitan) a další.
Je tu ještě nějakej další magor co nejí maso? :D
[quote=speedsnail;484653]Jsem vegetarián, vařim často a rád, ale bohužel to neznamená, že jsem dobrej kuchař.. :o
[/quote]
Tak tu je stránka pre Teba :thumb http://www.taliancina.sk/nucleus3.24/
Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.
[/quote]
Tak tu je stránka pre Teba :thumb http://www.taliancina.sk/nucleus3.24/
Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.
[quote=speedsnail;484653]Jsem vegetarián ...[/quote]
Co Tě k tomu vedlo ? Mám pár kamarádů co také nejedí maso a vesměs to jsou ochranáři nebo takového toho názoru "jíst maso je nelidské" (velmi jednoduše řešeno).
[quote=16cmfan;484654]Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.[/quote]
Tak to já tedy ne :) Vyrůstal jsem na domácích zabijačkách všeho co se dalo vykrmit, takže "mastná huba" je smysl mého života :D :D :D
Co Tě k tomu vedlo ? Mám pár kamarádů co také nejedí maso a vesměs to jsou ochranáři nebo takového toho názoru "jíst maso je nelidské" (velmi jednoduše řešeno).
[quote=16cmfan;484654]Ja by som si život bez masíčka vedel predstaviť, ale nič ma k tomu netlačí.[/quote]
Tak to já tedy ne :) Vyrůstal jsem na domácích zabijačkách všeho co se dalo vykrmit, takže "mastná huba" je smysl mého života :D :D :D
Bez masa bych asi přežil, ale nevím co bych z toho měl (kromě krásného ee) :notsure Zabíjačku (z jitrnice, tlačenky, jelítka, tlustýho masa nebo kentusu alá černá polívka se mi zvedá kufr) fakt nemusím, považuju to za zbytečnou smrt prasátka (to maso jde použít mnohem efektivněji na obyč grilu). To už ho rovnou můžou celýho semlít :mistake
edit: ...ale to že mi chutná šrot snad neznamená, že jsem prase :D
edit: ...ale to že mi chutná šrot snad neznamená, že jsem prase :D
No maso nejim zhruba ze 2 důvodů:
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.
2) Způsob jakým jsou chována hospodářská zvířata.
Z prvního jsem měl zdravotní problémy a z druhého mi neni dobře morálně.
Maso mi nechybí, zdravíčko drží, veg. strava mi chutná a tak nemám zatím důvod na tom nic měnit. Na druhou stranu vím, že není problém, když se jí maso kvalitní a v rozumném množství.
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.
2) Způsob jakým jsou chována hospodářská zvířata.
Z prvního jsem měl zdravotní problémy a z druhého mi neni dobře morálně.
Maso mi nechybí, zdravíčko drží, veg. strava mi chutná a tak nemám zatím důvod na tom nic měnit. Na druhou stranu vím, že není problém, když se jí maso kvalitní a v rozumném množství.
[quote=Richmond;484652]No jasně, všichni mají v garáži celoročně naklizeno :)[/quote]
To ne, ale kultůra musí být.
To ne, ale kultůra musí být.
[quote=speedsnail;484661]
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.[/quote]
Pravidlo č. 1 - chodit pro maso k řezníkovi a ne do supr/hypermarketu - obzvláště kvalitní jsou ty 2měs. prošlý vaničky "na gril" pořádně opepřený případně jinak zbarvený, aby nebylo vidět, že je zelený. Když už tak syrový a doma upravit sám. V tomhle šrot vítězí na plné čáře :thumb
1) Kvalita a množství masa či uzenin, který je běžný v naší končině konzumovat + jaký "přísady" se pak do většiny masných výrobků přidávaj.[/quote]
Pravidlo č. 1 - chodit pro maso k řezníkovi a ne do supr/hypermarketu - obzvláště kvalitní jsou ty 2měs. prošlý vaničky "na gril" pořádně opepřený případně jinak zbarvený, aby nebylo vidět, že je zelený. Když už tak syrový a doma upravit sám. V tomhle šrot vítězí na plné čáře :thumb
[quote=Richmond;484667]Pravidlo č. 1 - chodit pro maso k řezníkovi a ne do supr/hypermarketu [/quote]
Ešte lepšie je to z domácich zdrojov :thumb Zrovna pred týždňom som "zakiloval" jedno doma chované prasiatko (to zvládam sám aj s výrobou špecialít) ... na býčka volám mäsiara;)
Mäso môžem v akomkoľvek množstve, to ale neznamená, že ho máme na tanieri každý deň...
Ešte lepšie je to z domácich zdrojov :thumb Zrovna pred týždňom som "zakiloval" jedno doma chované prasiatko (to zvládam sám aj s výrobou špecialít) ... na býčka volám mäsiara;)
Mäso môžem v akomkoľvek množstve, to ale neznamená, že ho máme na tanieri každý deň...
Antibakteriální vejce - míchaná vajíčka s Desperádem a salsou z habaneros.
Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D
Jinak oběd bez masa není oběd, to mám hned po obědě hlad. Já můžu jíst prakticky cokoliv vyrobeného z normálního masa a nemám z toho žádné problémy (ani morální ani zdravotní).
Jinak oběd bez masa není oběd, to mám hned po obědě hlad. Já můžu jíst prakticky cokoliv vyrobeného z normálního masa a nemám z toho žádné problémy (ani morální ani zdravotní).
Mňa varenie baví a tu v BJ Ti napríklad čili fazuľu neurobia, tak si ju urobím sám. To isté Steaky - všade len sviečkovica... a keď chcem niečo poriadne ? Tak zase sám a tak ďalej... :D
[quote=NHKG;484758]Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D[/quote]
Mě vaření baví a dovolím si i říct, že vařím celkem dobře (podle hodnocení mého okolí).
Zrovna včera jsem po dlouhé době vytáhl římský hrnec a uvařil v něm něco na způsob živánské.
Teď přes zimu se mi daří být doma o víkendu, takže obědy vařím já.
K masu - máme ho tak 5x do týdne a nemám s tím žádný problém.
BTW: Na obědy chodím taky do hospody, ono to ani jinak nejde.
Mě vaření baví a dovolím si i říct, že vařím celkem dobře (podle hodnocení mého okolí).
Zrovna včera jsem po dlouhé době vytáhl římský hrnec a uvařil v něm něco na způsob živánské.
Teď přes zimu se mi daří být doma o víkendu, takže obědy vařím já.
K masu - máme ho tak 5x do týdne a nemám s tím žádný problém.
BTW: Na obědy chodím taky do hospody, ono to ani jinak nejde.
[quote=NHKG;484758]Chlapi, vás to vaření baví??? Není lepší si přes den zaplatit jeden teplý oběd a doma na to sr*t? Než stát hodinu u ploty, to radši sním něco studeného a tu hodinu strávím pařením nějaké dobré hry :D[/quote]
Tak tohle by mi otočilo žaludek 16x dokolečka a pak bych se válel na zádech jako střelená mandelinka bramborová :D :D
Ano baví, není nic lepšího něž si uvařit či uvařit přítelkyni/kamarádce, sednout ke stolu a kochat se jak pohledem, tak chutí vlastnoručně připraveným jídlem. Netvrdím, že jsem nějaký extra kuchař, ale drtivou většinu jídel zvládnu v pohodě uvařit a pokud mě to stojí 2 hod času, tak to jsou pro mne příjemné 2 hod času odreagování a pohody :)
Tak tohle by mi otočilo žaludek 16x dokolečka a pak bych se válel na zádech jako střelená mandelinka bramborová :D :D
Ano baví, není nic lepšího něž si uvařit či uvařit přítelkyni/kamarádce, sednout ke stolu a kochat se jak pohledem, tak chutí vlastnoručně připraveným jídlem. Netvrdím, že jsem nějaký extra kuchař, ale drtivou většinu jídel zvládnu v pohodě uvařit a pokud mě to stojí 2 hod času, tak to jsou pro mne příjemné 2 hod času odreagování a pohody :)
[quote=kevin00;484765]Tak tohle by mi otočilo žaludek 16x dokolečka [/quote]
Čo máte s tou 16 furt :D :D :p Ale súhlas s Kevínkom, varenie je super vec a ja osobne to vnímam aj ako spoločensky príjemnú vec :)
Čo máte s tou 16 furt :D :D :p Ale súhlas s Kevínkom, varenie je super vec a ja osobne to vnímam aj ako spoločensky príjemnú vec :)
Taky rád vařím. Většinou teda sklidím jak kritiku tak i pochvalu a za to mi to stojí. Vždy jsem kritizován za to, že to co udělám je mastné, ale i přes to dobré. Jednou máti doma dělala bramboráky a byl u nás soused. Máti je dělá na sucho, tak jsem šel k plotně a soused řííkal, že se máti nechce dotknout, ale že já je mam mnohem lepší :D No jo, bramborák co plave v oleji je křupavější než ten co se smaží jenom na teflonu :D Chlapi se u plotny nebojí experimentovat a proto si troufnout dát do jídlo v podstatě cokoliv a výsledky pak stojí za to :-)
[quote=Zoidik;484767]Chlapi se u plotny nebojí experimentovat a proto si troufnout dát do jídlo v podstatě cokoliv a výsledky pak stojí za to :-)[/quote]
A o tom to právě je, ťuknul jsi hřebík na hlavičku. Ženský vaří pořád stejně, jak jsou naučený. Ale my chlapi se toho experimentu nebojíme a občas přidáváme zdánlivě neslučitelné přísady a potom se všichni olizují. :thumb:D
A o tom to právě je, ťuknul jsi hřebík na hlavičku. Ženský vaří pořád stejně, jak jsou naučený. Ale my chlapi se toho experimentu nebojíme a občas přidáváme zdánlivě neslučitelné přísady a potom se všichni olizují. :thumb:D
Máte pravdu chlapci... nie že by nevedeli ženské variť ale nejako sa im proste nechce premýšľať o nových kombináciách. :D
NHKG:
Ono hl. je to o tom, že když si to člověk udělá sám, připraví si to tak, jak mu to chutná nejlépe :)
btw. včera Krkovička a la Grand ;-)
Ono hl. je to o tom, že když si to člověk udělá sám, připraví si to tak, jak mu to chutná nejlépe :)
btw. včera Krkovička a la Grand ;-)
[quote=Zoidik;484699]Kde že to robky bydlíš, že bych se stavil na nějakou specialitku?[/quote]
Tak keď pôjdeš okolo Prešova kľudne sa stav ;)
Ale momentálne je stav takýto: tlačenka - zožraná, jaternice a krvavnice - zožrané, škvarky zajtra meliem do pomazánky, klobáska zatiaľ visí nedotknutá a v sobotu sa začne údiť slanina a šunka ....slintajúcismajl
A čo sa týka varenia, nebudem tu dávať foto, aj tak to nič nepovie o chuti a vôni .... čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb
Tak keď pôjdeš okolo Prešova kľudne sa stav ;)
Ale momentálne je stav takýto: tlačenka - zožraná, jaternice a krvavnice - zožrané, škvarky zajtra meliem do pomazánky, klobáska zatiaľ visí nedotknutá a v sobotu sa začne údiť slanina a šunka ....slintajúcismajl
A čo sa týka varenia, nebudem tu dávať foto, aj tak to nič nepovie o chuti a vôni .... čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb
robky, klidně sem dej fotky domácí klobásy. Strýc na Myjavě když dělával ty svoje domácí klobásky z prasete co si sám vykrmil..... K tomu pravý, domácí kečup bez nějakých blbých Éček jako dnes v Lidlu, Bille atd.... No co budu zrovna tobě vykládat když si to děláš doma.... A ty tetiny pečený žebra (opět domácí z prasátka) co dělala. Kua, to byly dycky prázdniny a požéééééééééééééééééééééér!!!!!!!!
[quote=robky;484811]
čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]
Pod to sa podpíšem, aj by som to tu niekde zarámoval :thumb Ja sám nemám rád to uspechané tempo... to sa má robiť pekne, pomaličky z lásky a nie sa len najesť od hladu (aj keď jeme hlavne preto).
@Zoidíku, tie feferónky sa mi tam páčia :)
čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]
Pod to sa podpíšem, aj by som to tu niekde zarámoval :thumb Ja sám nemám rád to uspechané tempo... to sa má robiť pekne, pomaličky z lásky a nie sa len najesť od hladu (aj keď jeme hlavne preto).
@Zoidíku, tie feferónky sa mi tam páčia :)
[quote=16cmfan;484820]@Zoidíku, tie feferónky sa mi tam páčia :)[/quote]
To nejsou feferonky, ale beraní rohy, takže nic pálivého, ale dala se tam jedna malá zelená feferonka doma vypěstovaná, která syrová pálila jak čert. Když se upekla, tak nebyla skoro poznat :cry
To nejsou feferonky, ale beraní rohy, takže nic pálivého, ale dala se tam jedna malá zelená feferonka doma vypěstovaná, která syrová pálila jak čert. Když se upekla, tak nebyla skoro poznat :cry
[quote=Zoidik;484814]K tomu pravý, domácí kečup bez nějakých blbých Éček jako dnes v Lidlu, Bille atd.... [/quote]
Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...
[quote=robky;484811] čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]
Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.
Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...
[quote=robky;484811] čo sa však týka samotného procesu, nemám problém s ničím, no musím mať k tomu kľud, miesto a víno :thumb[/quote]
Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.
[quote=HiLow;484828]Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...[/quote]
On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)
On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)
[quote=HiLow;484828]Já teda kečup nepoužívám vůbec a pokud potřebuji do jídla tak spařím rajčata, oloupu je a použiji ...
Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.[/quote]
No ja používam pasírované paradajky :thumb K tomu oregano (to sa nedá proste táto kombinácia nikdy zle využiť) :inlove (treba pridať slintajúci smajlík:angel)
Taky tak, hlavně klid, vínko já moc nepiji jsem spíše pivař. Ale vínko do jídla používám s oblibou.[/quote]
No ja používam pasírované paradajky :thumb K tomu oregano (to sa nedá proste táto kombinácia nikdy zle využiť) :inlove (treba pridať slintajúci smajlík:angel)
[quote=Zoidik;484829]On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)[/quote]
Ježíši, ty jsi vrah :D :D
Ježíši, ty jsi vrah :D :D
[quote=Zoidik;484829]On ten kečup byl už k té hotové co se jenom ohřála ;-)[/quote]
To chápu, ale i přesto bych ho tam nedal. Kečup sice doma nějaký máme, kupuje ho manželka, dává ho do nějakých jídel, když vaří ale brrrrr......
To chápu, ale i přesto bych ho tam nedal. Kečup sice doma nějaký máme, kupuje ho manželka, dává ho do nějakých jídel, když vaří ale brrrrr......