Varíme, debata o varení jedla :)
[quote=16cmfan;484840]Jj veď vďaka iným chutiam vzniklo varenie :D Btw, si predstavte, že by sme všetci varili zo sáčkov, to by sme všetci jedli vlastne to isté. Podľa mňa sa má kuchár aj predviesť a ukázať svoj štýl, pocity, keď varí jedlo návšteve/kamarátom a povýšiť udalosť na gurmánsko-chľastací pôžitok. :D[/quote]
Mě osobně ty chemický sra**y ze sáčků ani nezasytí (natož, aby mě chutnaly) - sním to a za 5 minut se cejtím jako bych nejedl. Nechápu jak z toho může někdo žít ....
Když mám hlad a čas, tak proč si neuvařit. Poprvý podle receptu a pak už dávám všeho "přiměřeně" podle chuti - ono to nějak dopadne a většinou líp :) Ségra si potom občas stěžuje, že to jídlo není "pravý", ale jakmile to dostane na talíři, tak to sjede okamžitě :D
Mě osobně ty chemický sra**y ze sáčků ani nezasytí (natož, aby mě chutnaly) - sním to a za 5 minut se cejtím jako bych nejedl. Nechápu jak z toho může někdo žít ....
Když mám hlad a čas, tak proč si neuvařit. Poprvý podle receptu a pak už dávám všeho "přiměřeně" podle chuti - ono to nějak dopadne a většinou líp :) Ségra si potom občas stěžuje, že to jídlo není "pravý", ale jakmile to dostane na talíři, tak to sjede okamžitě :D
vezmu cervene redkvicky orestuji je na panvi pridam rozmichana vajicka,muze se to nechat tak,nebo pridat trosku slaniny... vysledna chut je podle podobna smazenici z hub
drzelenka:docela me laka ochutnat mre jidla ale pry to neni chutove pro kazdeho....
drzelenka:docela me laka ochutnat mre jidla ale pry to neni chutove pro kazdeho....
Tak dnes byl gulášek, moc dobrej, ale bylo ho málo. :thumbdown
BTW: Vždy musí být hóóódně cibule. :thumb
BTW: Vždy musí být hóóódně cibule. :thumb
[quote=HiLow;484958]
BTW: Vždy musí být hóóódně cibule. :thumb[/quote]
K tej cibuľke - fakt, keď si tak vezmem - tak okrem Steakov ju dávam fakt všade (teraz hovorím o primárnej príprave kde sa dáva ako základ od zeleniny po mesíčko na tuk/sádlo)
Proste cibuľka :inlove Skazili Ste už niekedy jedlo cibuľou ? Nie čo ? Ani sa nedivím, tým sa nič skaziť nedá a na všetko ostatné máme ústnu vodu :thumb :D
BTW: Vždy musí být hóóódně cibule. :thumb[/quote]
K tej cibuľke - fakt, keď si tak vezmem - tak okrem Steakov ju dávam fakt všade (teraz hovorím o primárnej príprave kde sa dáva ako základ od zeleniny po mesíčko na tuk/sádlo)
Proste cibuľka :inlove Skazili Ste už niekedy jedlo cibuľou ? Nie čo ? Ani sa nedivím, tým sa nič skaziť nedá a na všetko ostatné máme ústnu vodu :thumb :D
[quote=16cmfan;484972]K tej cibuľke - fakt, keď si tak vezmem - tak okrem Steakov ju dávam fakt všade (teraz hovorím o primárnej príprave kde sa dáva ako základ od zeleniny po mesíčko na tuk/sádlo)
Proste cibuľka :inlove Skazili Ste už niekedy jedlo cibuľou ? Nie čo ? Ani sa nedivím, tým sa nič skaziť nedá a na všetko ostatné máme ústnu vodu :thumb :D[/quote]
No cibulí se dá jídlo zkazit úplně snadno. Když to s ní přeženeš (dáš tam 2x víc cibule jak ostatních přísad dohromady :D ) a málo ji osmažíš, tak je pak jídlo sladké. Posledně sem měl i nasládlý guláš :angry
Proste cibuľka :inlove Skazili Ste už niekedy jedlo cibuľou ? Nie čo ? Ani sa nedivím, tým sa nič skaziť nedá a na všetko ostatné máme ústnu vodu :thumb :D[/quote]
No cibulí se dá jídlo zkazit úplně snadno. Když to s ní přeženeš (dáš tam 2x víc cibule jak ostatních přísad dohromady :D ) a málo ji osmažíš, tak je pak jídlo sladké. Posledně sem měl i nasládlý guláš :angry
[quote=NHKG;485000]No cibulí se dá jídlo zkazit úplně snadno. Když to s ní přeženeš (dáš tam 2x víc cibule jak ostatních přísad dohromady :D ) a málo ji osmažíš, tak je pak jídlo sladké. Posledně sem měl i nasládlý guláš :angry[/quote]
Tak jasné, treba to s ňou vedieť :D :D
Tak jasné, treba to s ňou vedieť :D :D
[quote=NHKG;485000]No cibulí se dá jídlo zkazit úplně snadno. Když to s ní přeženeš (dáš tam 2x víc cibule jak ostatních přísad dohromady :D ) a málo ji osmažíš, tak je pak jídlo sladké. Posledně sem měl i nasládlý guláš :angry[/quote]
No, tak to se mi snad nikdy nestalo. Člověk musí být vždy soudný a veškerých "přísad" do jídla dávat s citem sobě vlastním. Vždyť to jídlo je jako dítě - začne téměř z ničeho, vymazlíš si ho k dokonalosti ... aha a potom jsi Hannibal Lecter, takže beru zpět.:D:D:D
No, tak to se mi snad nikdy nestalo. Člověk musí být vždy soudný a veškerých "přísad" do jídla dávat s citem sobě vlastním. Vždyť to jídlo je jako dítě - začne téměř z ničeho, vymazlíš si ho k dokonalosti ... aha a potom jsi Hannibal Lecter, takže beru zpět.:D:D:D
Zdravim kdyz uz jste u toho vareni tak to nejlepší co umím jsou buřty na pivu.Koupím kilo buřtů a 2piva světlé a tmave, kečup.Nakrojim buřty vhodím do většího hrnce zaleji oběma pivi (pokud mi jedno manželka nevipije) doplním celým kečupem 2lžíce korení nejlepe grilovací a hrst cukru ještě je možno doplnit půlkou male plnotučne hořčice.Potom to necháte vařit až to zhoustne nebo se to může lehce zahustit hl.moukou.Vaříme zhruba půl až 3čtvrte hodiny.No a pak konzumujeme s chlebem.Je to trochu hořké to dělá to pivo ale když se da víc cukru jde to.Moje žena mi řekla že to jíst nebude tak jsem si to schoval do lednice a když jsem přišel z práce a hledal v lednici kde nic tu nic.Prej nic tak dobrýho nejedla.Tak to je má trocha do mlýna.Dobrou chuť.
Hm, tak já dnes měl málo času, takže jsem si udělal smažené žampióny. A pro rodinu srdíčko na smetaně.
já měl dnes na oběd krůtí kousky na červeném vínu, mandlích a sójové omáčce s rýží :)
něco jako taková skoro indo-čína po česku :)
něco jako taková skoro indo-čína po česku :)
[quote=Richmond;485102]Jj, buřty na pivu jsou výtečné - já do nich dávám ještě papriku a cibuli (+ přes to alobal)[/quote]
Jo na tu jsem zapomněl protože ji dávám málo kvůli ženě a dětem.Když ji dám 1:1 tak jak se má máme potom střelecký den a noc a musíme přivazovat deky k posteli.Zdar a sílu k jídlu.
Jo na tu jsem zapomněl protože ji dávám málo kvůli ženě a dětem.Když ji dám 1:1 tak jak se má máme potom střelecký den a noc a musíme přivazovat deky k posteli.Zdar a sílu k jídlu.
Ja rad zeru, ale nevarim, neumim to :D
Parkrat sem si delal STEAK a nutno podoknout, ze se mi povedl :D
Parkrat sem si delal STEAK a nutno podoknout, ze se mi povedl :D
[quote=astec;485832]přehlídl jsem to. přišlo mi to mejlem v sobotu a v neděli se to vařilo[/quote]
Povedla se ti udělat kapsa? Jelikož tohle byly moje první kapsy v životě, tak i přes 7 párátek jsem to neudržel :cry musím víc naříznout asi příště.
Povedla se ti udělat kapsa? Jelikož tohle byly moje první kapsy v životě, tak i přes 7 párátek jsem to neudržel :cry musím víc naříznout asi příště.
[quote=Zoidik;485836]Povedla se ti udělat kapsa? Jelikož tohle byly moje první kapsy v životě, tak i přes 7 párátek jsem to neudržel :cry musím víc naříznout asi příště.[/quote]
musíš do hloubky a hlavně prstama vytáhnout a vytvarovat
musíš do hloubky a hlavně prstama vytáhnout a vytvarovat
[quote=astec;485839]musíš do hloubky a hlavně prstama vytáhnout a vytvarovat[/quote]
Do hloubky naříznou předpokládám a vytáhnout prosím tě co? Jenom abych nevytáhl něco jiného :D
Do hloubky naříznou předpokládám a vytáhnout prosím tě co? Jenom abych nevytáhl něco jiného :D
[quote=kevin00;485816]Něco pro fajnšmekry :D[/quote]
Fuj, tak jednotka "Steak" tak sa mi žalúdok zdvíha. :mistake
Fuj, tak jednotka "Steak" tak sa mi žalúdok zdvíha. :mistake
[quote=astec;485849]Poňahňat to maso tak, aby se tam vše vešlo. . . .[/quote]
Je to tu ešte stále o varení ? :notsure :D:D:D
Je to tu ešte stále o varení ? :notsure :D:D:D
[quote=astec;486402]To tak má být, nebo už je to jeté??, :) Ale vypadá to zajímavě[/quote]
To je nový - není v tom mrkev. Mrkev v tom mám u jetin vždycky a to jsem jí kolikrát ani nejedl :D
To je nový - není v tom mrkev. Mrkev v tom mám u jetin vždycky a to jsem jí kolikrát ani nejedl :D
Včera jsem měl výborné pečené žebra, ale jelikož jsem je z důvodu volantu nemohl spláchnout pívem, tak jsem se zes*al v přírodě jak hovado.
No, já mezitím uvařil plněné žampiony nivou (a šunkou atd...), potom bavorskou sekanou a dnes byly kotletky ...
[quote=astec;485826]co toto ?[/quote]
Vyzkoušeno a výborný! Akorát jsem tam dal trošku víc česneku, ale nijak jsem to naštěstí nepřehnal (2,5 stroužku na 0,5kg masa).
Fotka není, protože jsem se na to vrhnul (po 1,5h vaření a čichání jsem to nevydržel :) ) a když mě napadlo to vyfotit, tak byla půlka pryč :D
Vyzkoušeno a výborný! Akorát jsem tam dal trošku víc česneku, ale nijak jsem to naštěstí nepřehnal (2,5 stroužku na 0,5kg masa).
Fotka není, protože jsem se na to vrhnul (po 1,5h vaření a čichání jsem to nevydržel :) ) a když mě napadlo to vyfotit, tak byla půlka pryč :D
Tady mate aspon spravny pochoutky :D http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/44365/a-nejhorsim-blafem-se-stava.html
VEPŘOVÉ KOLENO JEDNA BÁSEŇ
(Recept pro mlsné huby)
Suroviny: vepřové koleno, česnek, francouzská hořčice, pivo, sůl (množství: vše cca přiměřeně, přiměřeně …)
Postup:
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně ho potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče… Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do „domácího krematoria“ – rozpálené trouby.
Pak už jenom vydržet, dokud není masíčko se zlatavě opečenou kůrčičkou hotové a můžeme ladit chuťové buňky!
Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, ale také je dobrý měkký chleba. Jako vylepšenou přílohou můžou být i brambory a zelí. Tyto dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo je vložit už ze začátku ke kolínku. Vše zapíjíme dobrým pivem.
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal tímto velice zdravým jídlem:
Koleno obsahuje želatinu – na klouby.
Dále, cibule a česnek – prokázané antibakteriální účinky a kladný vliv na krevní tlak atd.
(nehledě na jeho afrodiziální účinky – pokud ho jí samozřejmě oba dva)
Hořčice – příznivě podporuje trávení tučnějších jídel.
Pivo – nejlepší iontový nápoj obsahující řadu tělu prospěšných vitamínů a hormonů ….
(Recept pro mlsné huby)
Suroviny: vepřové koleno, česnek, francouzská hořčice, pivo, sůl (množství: vše cca přiměřeně, přiměřeně …)
Postup:
Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně ho potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče… Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do „domácího krematoria“ – rozpálené trouby.
Pak už jenom vydržet, dokud není masíčko se zlatavě opečenou kůrčičkou hotové a můžeme ladit chuťové buňky!
Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, ale také je dobrý měkký chleba. Jako vylepšenou přílohou můžou být i brambory a zelí. Tyto dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo je vložit už ze začátku ke kolínku. Vše zapíjíme dobrým pivem.
Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal tímto velice zdravým jídlem:
Koleno obsahuje želatinu – na klouby.
Dále, cibule a česnek – prokázané antibakteriální účinky a kladný vliv na krevní tlak atd.
(nehledě na jeho afrodiziální účinky – pokud ho jí samozřejmě oba dva)
Hořčice – příznivě podporuje trávení tučnějších jídel.
Pivo – nejlepší iontový nápoj obsahující řadu tělu prospěšných vitamínů a hormonů ….