Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Router ZyXEL NBG-417N podrobnější nastavení

Macegriffin (35)|16.12.2011 19:45
Zdravím

Mám dotaz zda někdo nemá nebo neví jak nastavit na routeru omezení rychlosti na určitých stránkách na konkrétní počítač.

Mám doma domácí sít přes tento router.Moje pc a synátorovo NTB. Ten NTB potřebuji omezit.

Český návod neexistuje,k sehnání je jen na nastavení sítě,ale zbytek funkcí už ne.
Má tento router takovou možnost nastavení?

Díky za pomoc
cejny (52)|16.12.2011 20:41
Je to obicejne spotrebni sunt a tohle v nastaveni neni a nebude. Tyhle srandy davaj nejak qos, coz neni to co chces. Zarizeni ktere to snad da je nejeke mikrotik, coz neni zrovna privetive zarizeni pro neskuseneho uzivatele. Dalsi moznost je alternativni firmware dd-wrt nebo openwrt (neni to primo firmware nebo bych tomu tak radej nerikal, ale linuxove server s web rozhranim a naistalujes tam kde co, pokrocile veci se neresi pres web rozhrani, takze si na nem udelas co chces, ale musis to umet nebo nekde nastudovat/najit navod), ale ani tam to nenajdes v zakladu a je potreba neco tusit, bit ochotne si to nastudovat, zistit z dokumentace, for a hlavne si to udelat sam.

Z mikrotiku by slo tohle http://wifi.aspa.cz/mikrotik-routerboard-rb751u-2hnd-32-mb-ram-400-mhz-5x-lan-1x-usb-mimo-2x2-2-4-ghz-vc-l4-z104335/ , nejeke nastaveni se da najit na youtube. Pocite s tim ze pokud nesplnujes mnou uvedene predpoklady, tak s tim asi skrabnes o zed :cry :devil .
Macegriffin (35)|16.12.2011 23:09
dík za odpověď ... no tak to nechám plavat,hold když mě synátor nasere odpojím ho úplně a bude klid.
r34ktor (7477)|16.12.2011 23:33
Bandwidth Management router umí. Nastavení viz strana 149 návodu.
cejny (52)|17.12.2011 08:55
Takze sem fakt kecal. Nakonec je to tak ze to ten routr umi. Koulni na ten navod, pokud to nastavis tak by to melo fungovat. Jedina vec,, kterou neovlivnis je mor v podobe torrentu, kterej ma je schopne zahltit/zahlti tabulku adres na routru, coz je duvod toho ze te nejaka stranka treba 5x po sobe kopne, ze je nedostupna. Samozrejme zalezi na tom jak je velka, na mem d-linku byla 1500 (coz neni zadne problem zahlit) s puvodnim firmware, s alternativnim je 16000. Ze srandy jsem pustil v jiz stazene torrent a s 10 klientama co tahaj ode mne to dela cca 700 spojeni v tabulce adres.

Skusil bych s mladym nejak rozumne promluvit, protoze jinak budes muset dat routr pod zamek, aby ti ho neresnul rucne :-) a pravidla bych nastavil globalne. Pocite s tim ze soft na torrent nepouziva prednastavene rozsah portu.
Tu tabulku adres a torrent bych resil omezenim poctu spustenejch torrentu a poctu klientu. Jak te prohlizec zacne kopat, ze je stranka nedostupna/vyprsel casove limit tak vis ze je to moc. Vypis aktualnich pripojeni najdes na routru.
Macegriffin (35)|21.12.2011 19:58
díky za pomoc-

torrenty nepoužívá.Nastavil jsem si svuj pc jako primární,takže když tahám nebo cokoliv dělám ml bych mít přednost.

jinak je to tech antitalent,takže ho nenapadne ani ten router resetnout.Jde spíš o to,že až si zase pustí nahlas videa s muzikou z YouTube tak mu nastavím tok na 128 a má smůlu,akorát to nevyřeší hlasitost když pustí něco z HDD.To ale zase pořeší výhrůžka úplného odstřižení od netu :-D

ještě jednou díky a přeji příjemné prožití svátků a šťastný nový rok.