Je tento procesor s grafickou kartou výkonný?
Ahoj,
chci se zeptat jestli procesor Intel Pentium g850 nebo g630 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) k tomu, abych mohl hrát i ty nejnovější hry na střední, vysoké detaily? :). Zde přikladám pro zajímavost jeden test co jsem našel - https://www.svethardware.cz/recenze-duel-pentium-g620-vs-core-i7-2600k-v-novych-hrach/34180
Děkuji za Vaše odpovědi
chci se zeptat jestli procesor Intel Pentium g850 nebo g630 ([odkaz, pro zobrazení se přihlaste]) k tomu, abych mohl hrát i ty nejnovější hry na střední, vysoké detaily? :). Zde přikladám pro zajímavost jeden test co jsem našel - https://www.svethardware.cz/recenze-duel-pentium-g620-vs-core-i7-2600k-v-novych-hrach/34180
Děkuji za Vaše odpovědi
Jo, za ty prachy jsou to slušný procesory. Já bych volil G530 (za litr .. bomba) až G630 a pak až i3 - 2120. Ta G850 mi nepřijde zrovna výhodná.
Odkaz co jsi dal byl nefunkční, kdyžtak ho oprav tlačítkem edit.
Btw, PC není jen o CPU a grafice, nechceš radši posoudit celou sestavu? Ať tam nedáš nekvalitní zdroj nebo problémové RAMky atp.
Odkaz co jsi dal byl nefunkční, kdyžtak ho oprav tlačítkem edit.
Btw, PC není jen o CPU a grafice, nechceš radši posoudit celou sestavu? Ať tam nedáš nekvalitní zdroj nebo problémové RAMky atp.
Je tam vyšší frekvence o 200 MHz na jádro, ale tak to zase není takový rozdíl. A když jsem se koukal na ten test tak jsem nevěřil vlastním očím, že se fps lišilo tak o 6-7. Já chci mít tento procesor tak rok a pak si koupit core i5. Ale myslím si, že je celkem slušnej a co jsme se ta kkoukal tak s tou grafikou kartou bych na něm rozchodil 99% her na vysoký nebo střední detaily (při rozlišení 16:9).
Jasně sestavu sem napsat mohu
Základní deska - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Procesor - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Grafická karta – [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
RAM – [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (zatím poté koupě 2x4GB)
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
LCD monitor – [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
LCD monitor – [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Rozdíl ve frekvenci je pár procent, v ceně velký. Navíc pokud hodláš upgradovat, tak bych opravdu koupil maximálně to G620. HD6850 ujde, ale v téhle cenové relaci bych rozhodně vzal raději GTX560.
Jaký je celkový rozpočet? Bednu a HDD předpokládám že máš.
Jaký je celkový rozpočet? Bednu a HDD předpokládám že máš.
Jojo bednu mám a HDD mám 0,5 TB, chtěl jsem si koupit ještě i TB od WD, ale kvůli záplavám v Thajsku se dost zvedla cena.
Jinak myslíš si, že byhc s tim mohl rozchodit ty nejlepší hry na rozlišení 16:9 na vysoké popřípadě střední detaily?
PS: S upgradem počítám proto pořizuji vše v socketu 1155.
Jinak myslíš si, že byhc s tim mohl rozchodit ty nejlepší hry na rozlišení 16:9 na vysoké popřípadě střední detaily?
PS: S upgradem počítám proto pořizuji vše v socketu 1155.
No ten tvůj výběr není uplně ideální, pokud upgrade, tak by to chtělo slušnou desku jako základ. Ideálně chipset Z68, který je nejnovější a podporuje i taktování a do budoucna novou generaci procesorů Intel - Ivy Bridge (22nm, 3D tranzistory).
Zroj taky raději nepodcenit, ten fortron už není taková sláva jako před lety..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (je to z alfy hlavně kvuli možnosti odkazovat košík. A je to teda i levnější než zrovna v alze. V Praze bych bral z CZC nebo Softcomu)
Btw monitor 1600*900 je zvěrstvo.. 900px na výšku je hrozně málo (všechno je na výšku kromě filmů a her, takže pro web nebo práci je to uplně k prdu). A ten druhej zas nemá ani digitální vstup. To raději 22-23" full HD.. stojí stejně.
Zroj taky raději nepodcenit, ten fortron už není taková sláva jako před lety..
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste] (je to z alfy hlavně kvuli možnosti odkazovat košík. A je to teda i levnější než zrovna v alze. V Praze bych bral z CZC nebo Softcomu)
Btw monitor 1600*900 je zvěrstvo.. 900px na výšku je hrozně málo (všechno je na výšku kromě filmů a her, takže pro web nebo práci je to uplně k prdu). A ten druhej zas nemá ani digitální vstup. To raději 22-23" full HD.. stojí stejně.
Jasně, že to není úplně nejlepší, ale co jsem tak koukal pro recenzích a testech tak bych na tom měl rozchdoit v pohodě všechno. Nemám teď moc peněz a jelikož jedu na jednojádru a potřebuju dělat grafiku je to neúnosné..
Ale až si budu kupovat třeba tu core i5 tak bych si k tomu zrovna koupil i tu základovku. teď to jako moc velký problém nevidím..
Jinak samozřejmě se buud radši rozhlížet po monitoru 16:10 než 16:9.
Ale až si budu kupovat třeba tu core i5 tak bych si k tomu zrovna koupil i tu základovku. teď to jako moc velký problém nevidím..
Jinak samozřejmě se buud radši rozhlížet po monitoru 16:10 než 16:9.
Já jsem taky co se týká výkonu nic neupravoval a ano, výkonově je to slušnej základ. Úpravy jsou u kvality. Minimálně ten zdroj a ramku to prostě vyměnit chce. Nebo budeš i zdroj pak kupovat nový?
no pokud vezmes to co navrhoval speed, tak se vyhnes zbytecnemu nakupu nove desky s procesorem. ta deska bude podporovat budouci architekturu intelu (ivy bridge), ktera tu soucasnou (sandy bridge) podle vseho spotrebou zadupe do zeme diky 3D tranzistorum.
disk ted nekupovat, po tech zaplavach to nema cenu - pockat az slevni
idealni ted mas vzit vsechno poradny a odrbat procesor, ktery za rok vymenis za budouci i5
disk ted nekupovat, po tech zaplavach to nema cenu - pockat az slevni
idealni ted mas vzit vsechno poradny a odrbat procesor, ktery za rok vymenis za budouci i5
[quote=speedsnail;487737]Já jsem taky co se týká výkonu nic neupravoval a ano, výkonově je to slušnej základ. Úpravy jsou u kvality. Minimálně ten zdroj a ramku to prostě vyměnit chce. Nebo budeš i zdroj pak kupovat nový?[/quote]
Tak RAM poté přikoupím, abyhc to měl 2x4 GB nebo 4x2 GB. Ještě si promyslím tu základní desku byla by to investice + 1000, ale pak bych už nemusel kupovat novou tak uvidím.
Zdroj se tedy ještě rozmyslím jestli Seasonic nebo Fortron. Ale jinak si myslím, že to je snad celkem v pohodě :)
Tak RAM poté přikoupím, abyhc to měl 2x4 GB nebo 4x2 GB. Ještě si promyslím tu základní desku byla by to investice + 1000, ale pak bych už nemusel kupovat novou tak uvidím.
Zdroj se tedy ještě rozmyslím jestli Seasonic nebo Fortron. Ale jinak si myslím, že to je snad celkem v pohodě :)
Fortron možná zase dělá velmi kvalitní zdroje např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]. Gold certifikaci nezíská každý zdroj.Vzpomínám že při uvedení byla cena o hodně menší :D:notsure.Zas nevim o moc lidech co ho maj.Na druhou stranu je Seasonic nejvíce používaný,kvalitní,ověřený uživately.Já bych moc nepřemýšlel
To radši vezmi jen ten Celeron G530 (-500) než blbou základní desku..
A ramku bych nyní vzal 1x4Gb, po upgradu bude ideální 2x4Gb a rozdíl ve výkonu single vs dual channel je v reálu minimální.
A ramku bych nyní vzal 1x4Gb, po upgradu bude ideální 2x4Gb a rozdíl ve výkonu single vs dual channel je v reálu minimální.
No ještě uvidím, ale možná si koupím ty dražší základní desku.. Jde mi prostě o to, aby tam byl solidní výkon za dobrou cenu :).
Tak nakonec bude sestava vypadat takto
Skříň + zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Skříň + zdroj - [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Misto Gigablejtu bych vzal Ausus [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
grafarnu urcite misto Sapphire 6850 560GTX od MSI [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
I kdyz je to CM, tak kdo vi, co to bude za zdroj....... Slusny zdroje od CM zacinaji 2K+
grafarnu urcite misto Sapphire 6850 560GTX od MSI [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
I kdyz je to CM, tak kdo vi, co to bude za zdroj....... Slusny zdroje od CM zacinaji 2K+
Ty zdroje ve skříních a ani u této nejsou kvalitní.Takže raději samostatně.Zdroje na ALZE jsou dost drahé vybíral bych alespon z těchto.Ale ta 400W je minimum [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Budeš pak přikupovat i5-2500k, který lze taktovat?
Na moc velké taktování totiž ta deska za 2k není.
Pokud taktovat nebudeš, je zase zbytečné brát P67 chipset.
Osobně bych koukal po H67, 4jádra zmáknou + mají výstupy z grafiky, kdyby náhodou GPU odešla, máš na čem pracovat než se vyreklamuje.
I ta Z68 bude lepší volba.
Pod dvoujádro samotné jinak stačí H61 desky...
Na moc velké taktování totiž ta deska za 2k není.
Pokud taktovat nebudeš, je zase zbytečné brát P67 chipset.
Osobně bych koukal po H67, 4jádra zmáknou + mají výstupy z grafiky, kdyby náhodou GPU odešla, máš na čem pracovat než se vyreklamuje.
I ta Z68 bude lepší volba.
Pod dvoujádro samotné jinak stačí H61 desky...
Tak nakonec jsem se rozhodl pro tuto základní kartu [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] , abych poté mohl pohodlně upgradnout na core i5 2500K. Co vy na to? :)
Člověče, to jsou návrhy. Kam na ně chodíš. Vhodná deska s ideálním poměrem cena/výkon už navržena byla v příspěvku #7.
Pokud ti na ní něco konkrétního chybí/vadí, napiš co.
Pokud ti na ní něco konkrétního chybí/vadí, napiš co.
tak vám teda řeknu, že to jsou pěkný hazlíci..člověk si objedná tu kartu za 1800, ale za pět minut mu příjde že objednávka nebyla na skladě popř., že byla stronována takže hledám základní desku okolo 2500 +/-.
Nějak nechápu smysl toho posledního příspěvku. Desku za 2500 už jsme ti několikrát navrhli, tak nevím co hledáš... :notsure