Ahoj, vypada to, ze nadesel cas nakupu Wifi routeru. Premyslim o investici do GLAN reseni, protoze, jak pozoruji, tak u 100Mb routeru neni zrovna spolehlive to, ze budou schopny dosahovat takove rychlosti mezi WAN (internet) a LAN. Cena idealne do dvou tisic. Ma smysl kupovat nejaky levnejsi router? Da se od nej cekat aspon naznak udavane rychlosti? Na 100Mb mi jde kopirovat do rychlosti cca 9MB/s, da se od GLAN cekat neco jako desetinasobek? Jak je to s kabely? Staci klasickej Cat5? Nehrozi to, ze Switch bude GLAN, ale WAN bude pod onech 100Mb?
Tak abych shrnul, nejaky konkretni navrh na GLAN+Wi-fi router (ne ADSL modem) do 2000? Pripadne nejake zkusenosti se 100Mb Wifi routerem, ktery by zvladal 100Mb pripojeni k internetu?
Predem dekuji za odpovedi.
Tak abych shrnul, nejaky konkretni navrh na GLAN+Wi-fi router (ne ADSL modem) do 2000? Pripadne nejake zkusenosti se 100Mb Wifi routerem, ktery by zvladal 100Mb pripojeni k internetu?
Predem dekuji za odpovedi.
Co dodat, uplne zbytecna otazka kdybys nebyl linej a cetl 4-6 temat zpet.
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/41185-otazka-pro-majitele-tl-wr1043nd
A aby to nebylo uplne zbytecny, 100Mbit port (=router) proste nemuze propustit/uroutovat realnych 100Mbit proste proto ze fyzicky ten port pusti do 90
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php/41185-otazka-pro-majitele-tl-wr1043nd
A aby to nebylo uplne zbytecny, 100Mbit port (=router) proste nemuze propustit/uroutovat realnych 100Mbit proste proto ze fyzicky ten port pusti do 90
Diky za odpoved, na dane tema jsem pokukoval. Jen me zajimalo, jestli nejsou jine alternativy. Koukal jsem na czc a tam GLAN routery zacinaly na 1500 (par kusu), tenhle tam vubec nebyl (neni klasifikovan jako router), ale vypada velice luxusne. Co se 100Mbps routovani tyce - je neocekavam 100, ani 90, ale treba 50 mi prijde docela malo (takovej trochu styl USB :-)).
Jeste bych zduraznil dotaz ohledne kabelu - narazil nekdo na problemy s "nekvalitnim" kabelem? nebo je to uplne jedno a kdyz jsou vsechny ctyri pary kabelu zapojeny, je to v pohode?
Jeste bych zduraznil dotaz ohledne kabelu - narazil nekdo na problemy s "nekvalitnim" kabelem? nebo je to uplne jedno a kdyz jsou vsechny ctyri pary kabelu zapojeny, je to v pohode?
Pokud vím, tak cat5e kabely většinou nemaj problémy s Gbit sítí, ale pokud by to bylo podle standardů, tak bys měl použít cat6 (je to napsaný přímo na izolaci kabelu a opakuje se to +- každej metr).
Pokud už máš natahaný kabely, tak to jednoduše zapojíš a vyzkoušíš :)
Pokud už máš natahaný kabely, tak to jednoduše zapojíš a vyzkoušíš :)
CAT 5e bez problemu prenese 10Gbit, CAT6 je pak vyhodnejsi hlavne pro delku kabelu bez opakovace nad 100m
Dekuji za odpovedi. Router zakoupen. Ohledne te nefunkcnosti 1Gb/s - jak by se to projevovalo? Nizka rychlost prenosu nebo by pocitace rovnou ukazovaly nizsi prenosovou rychlost?