i5-2500K nový chladič, ramky
Zdravím
Chci vyměnit základní box chladič na i5-2500k za Noctua NH-D14, chtěl bych ho nataktovat aspoň na 4,2. Dál bych měl dotaz ohledně Ram. Desku mám -GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 a ram Kingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133. problém je v tom že nejdou nataktovat protože je nepodporuje deska už jsem to tu na foru řešil. Chtěl bych koupit Kingston HyperX 16GB (4x4GB) DDR3 1600 XMP (KHX1600C9D3K4/16GX) mezi podporovanými a těmito je rozdíl před / mezi podporovanýma 3 a na těch nových 4, nevím jestli to není náhodou jen počet kusů?
Předem děkuji
Ještě pro jistotu celá sestava: Deska-GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 - Intel Z68,procesor-Intel Core i5-2500K, grafika-GIGABYTE GTX 470 OC (GV-N470OC-13I) 1.28GB, ramKingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133,HDD SSD OCZ Agility 3 Series disk, SATAIII, 2,5" - 120GB (chip MLC), 2 HDD-WD Caviar Black - 1TB a zdroj-Enermax MODU82+ II 625W
Chci vyměnit základní box chladič na i5-2500k za Noctua NH-D14, chtěl bych ho nataktovat aspoň na 4,2. Dál bych měl dotaz ohledně Ram. Desku mám -GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 a ram Kingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133. problém je v tom že nejdou nataktovat protože je nepodporuje deska už jsem to tu na foru řešil. Chtěl bych koupit Kingston HyperX 16GB (4x4GB) DDR3 1600 XMP (KHX1600C9D3K4/16GX) mezi podporovanými a těmito je rozdíl před / mezi podporovanýma 3 a na těch nových 4, nevím jestli to není náhodou jen počet kusů?
Předem děkuji
Ještě pro jistotu celá sestava: Deska-GIGABYTE GA-Z68XP-UD4 - Intel Z68,procesor-Intel Core i5-2500K, grafika-GIGABYTE GTX 470 OC (GV-N470OC-13I) 1.28GB, ramKingston HyperX Genesis Grey 4GB (2x2GB) DDR3 2133,HDD SSD OCZ Agility 3 Series disk, SATAIII, 2,5" - 120GB (chip MLC), 2 HDD-WD Caviar Black - 1TB a zdroj-Enermax MODU82+ II 625W
A děláš něco extrémně náročného na RAM, abys poznal přínos o kousek rychlejších modulů (který s epohybuje v + max pár %)?
2500k hoď klidně na 4.5+ GHz
deska na to má, chlazení taky, zdroj taky.
pOkud to nemáš v nějaké špatně chlazené skříni, to ale vzhledem k vybraným komponentám nepředpokládám (je vidět, že zbytečně nešetříš)
RAM bych vzal tyhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- low profile nebude kolidovat s velkými chladiči
- 1.5V
pokud teda 16GB máš jak využít...
2500k hoď klidně na 4.5+ GHz
deska na to má, chlazení taky, zdroj taky.
pOkud to nemáš v nějaké špatně chlazené skříni, to ale vzhledem k vybraným komponentám nepředpokládám (je vidět, že zbytečně nešetříš)
RAM bych vzal tyhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
- low profile nebude kolidovat s velkými chladiči
- 1.5V
pokud teda 16GB máš jak využít...
PC mám hlavně na hry. Skřín mám Chieftec CH-02B osazenou 2x120 větráky jeden v zadní pozici jeden nahoře a dvěma 80 jeden je v přední části za HDD a jeden je přidělán do bočnice přímo před grafickou kartou.
A myslíš, že 16GB RAM při hrách využiješ?
Hry jsou převážně (až na výjimky) 32bit aplikace, takže neumí naadresovat více než 2GB.
Jediné využití pro tak velkou ram v tvém případě je, pokud i vytvoříš ramdisk a převedeš na něj swap.
skříň a její chlazení ok i pro OC sestavu.
Hry jsou převážně (až na výjimky) 32bit aplikace, takže neumí naadresovat více než 2GB.
Jediné využití pro tak velkou ram v tvém případě je, pokud i vytvoříš ramdisk a převedeš na něj swap.
skříň a její chlazení ok i pro OC sestavu.
Ram mám v plánu už déle místo těch původních,ale je správná otázka jestli to využiji chtěl jsem jí přidat ke grafice na CPU,o ramdisku slyším poprvé a dost se mi to líbí :-O A bude to tak znát, když mám sytém už teď na ssd. Nebo koupit jen 8gb
Znát to bude (a navíc "se to nevochodí"), spíš je otázkou, jestli se ti to bude chtít pořád kopírovat do ramdisku :rolleyes:
No když to tak čtu takže pro mě bude nejlepší koupit 8gb. 2gb chci přidat CPU grafice a 6 pro systém stači víc než dost
Vapadají ok, leč v ruce jsem je nikdy neměl, na druhou stranu mohu doporučit ty klasické vysoké (červený heatspreader, CL7-8-7) a v kitu. Měly by být ještě o pár stovek levnější a nebude s nimi problém kdyby bylo potřeba je reklamovat